:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Клюка за бензина в бензиностанции на Петрол

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Съб 04 фев 2006 23:31

santo_trafficante написа:само за справка! последния студ сестра ми зареди дизел на петрол.взех и колата да свърша една работа на 1км разтояние и нафтата ми замръзна докато бях в движение :evil: коментара е излишен мисля :evil:

аз пък хич нямах такъв проблем 8) изобщо не успях да запаля дизелака :lol: :lol: :lol:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 05 фев 2006 0:19

Седя чета и се чудя...... добре от къде да зареждаме тогава.... то се оказа 4е нито една верига бензиностанции не й е хубаво горивото!!??

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Нед 05 фев 2006 0:47

Относно броя на бензиностанциите на петрол.
Точно 452 бензиностанции :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 05 фев 2006 12:05

Lawyer написа:Вие си знаете, ама и аз да кажа - никога ГАЗ на OMV, че откриваш как най-далечните кътчета на бутилката събират по 10-15 литра над обозначения обем!!! :shock

мойта бутилка събира 24 литра, докато бях в Бг наливах само при OMV и тогава побираше 28-29 Литра... :) явно има нещо гнило наистина...

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 05 фев 2006 12:08

Абе колеги стига сте плюли целите вериги от бензиностанции, от постовете излиза, че никъде не трябва да зареждаш, а явно става въпрос за отделни бензиностанции от дадена верига.
Преди време бях забелязал а и сега е така, че 3 бензиностанции на ОМV в радиус от 5 км /Дружба, Младост, Горубляне/ държат различни цени на газта например. Явно става въпрос за различни собственици а от там и различни тарикатлъци за мамене на клиенти, нищо че са под шапката на ОМV. Аз до сега не съм имал ядове нито с ОМV, нито с Лукойл, нито с Топливо но говоря за 5-6 бензиностанции /газостанции/, които ги знам че са добре.
Може би е добре да се пусне тема /не съм сигурен нямаше ли такава/ - "НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ТАМ!" , където всеки да си излива недоволството/и причините за него/ от конкретна бензиностанция и да дава адреса и.

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Нед 05 фев 2006 23:33

аз не мога да се оплача от много бензиностанции,бях пуснал тема вече че в Шел при резервоар 45 литра,и при 5л останали сложиха 47 :evil:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 06 фев 2006 9:47

dmitko написа:... държат различни цени на газта например. Явно става въпрос за различни собственици а от там и различни тарикатлъци за мамене на клиенти, нищо че са под шапката на ОМV....

....уточнение към "откритието на колегата" ;)
Значи Всички бензиностанции независимо дали са Шел. ОМВ. или други ползващи известните марки са по схемата на т.нар. франчайзинг, демек собственост са на някого(Пешо, Гошо, Тошо..) ползват името и УЖ принципите на работата на фирмата под чието лого работят. Приликите обаче както всички сме се убедили свършват дотук. Всеки собственик сам определя и решава в по-голямата част как да ръководи или не бензиностанцията си...и от там проблемите за крайния потребител :)

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 06 фев 2006 10:13

Скоро зареждах газ и "случайно" бях стъпил върху маркуча, докато пълнеше. Усещах почти ритмична вибрация - това дали са мехурчета въздух, или е от измерващия механизъм на колонката?

OMV, до кв. "Лагера".

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Петро&

Мнениеот kokobul » Чет 16 фев 2006 17:22

не знам за какви вътрешни хора става въпрос ,и за какви
Тинтири Минтири по скоро това ми прилича на сценарий за ниско бюджетен филм :)

от Петрол съм зареждал на 2 бензиностанций последните 3 месеца и съм по доволен повече от всяка друга станция двигателя се държи много добре форсира се екстра(с пълна инжекция съм ) и ниските не шават ......Ноооо има друг проблем според мен

на бензиностанцията на Петрол срещу Пирогов май лъжат в литрите и то не с малко ....някой да каже има ли впечатления .....и къде може да се подаде молба за проверка на станцията ???

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пет 17 фев 2006 9:49

Ами аз зареждам само от две бензиностанции - Лукойл-а на Вапцаров (до София ленд) и Лукойл-а на последната сприка на автобус 76 в Гоце Делчев. Досега проблеми не съм имал никакви. За тази на последната спирка на 76 съм сигурен, че е Петрол-ска, защото преди си беше на Петрол. А иначе бележките, които ми дават винаги пише едно и също - и на тази до софия ленд, и в гоце делчев, зареждал съм и на Петрол голямата на бул. Сливница и винаги на бележката пише ПЕТРОЛ АД. Игрите Петролевъ и промоциите са едни и същи и в трите бензиностанции...е кажете сега къде са 10-те разлики? :)

Иначе някой ако има инфо за тези бензиностанции да каже...

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот kokobul » Пет 17 фев 2006 11:03

някой знае ли кой следи за отклонения в работата на бензиностанцийте?

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пет 17 фев 2006 12:38

Колата ми не харесва газта на Лукойл при Софияленд. Виж бензина оттам е добре. 2 години основно оттам зареждам.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пет 17 фев 2006 19:53

Днес сипнах пак оттам (при София ленд) и колата си литна :) Никви проблемс...преди сипвах от ОMV-то, но все нещо качваше оборотите, давеше...сега от една година на тези две бензионостанции дето съм споменал по-горе и никакви проблеми...колата върви идеално.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”