Приети днес промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 18:06

One написа:кухите кратуни са приели текст забраняващ на лица под 25 години да карат коли с кубатура над 1700 см3 :) :) :)

явно до тях не е стигнала информацията, че вече серийно има коли с мотори дори 1,4 см3 с по 170 коня и нагоре :)

няма да се сетят да направят ограничението не по кубатура ,а по мощност

наистина ли си толкова тъпи ....
ай леле край няма простотията на управниците

Поредната простотия, абе каквото и да умувате то ако ти е писано и с ръчна количка ще катастрофираш

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 14 ное 2008 18:14

sick_fuck написа:
One написа:кухите кратуни са приели текст забраняващ на лица под 25 години да карат коли с кубатура над 1700 см3 :) :) :)

явно до тях не е стигнала информацията, че вече серийно има коли с мотори дори 1,4 см3 с по 170 коня и нагоре :)

няма да се сетят да направят ограничението не по кубатура ,а по мощност

наистина ли си толкова тъпи ....
ай леле край няма простотията на управниците

Поредната простотия, абе каквото и да умувате то ако ти е писано и с ръчна количка ще катастрофираш

Е кво ще дойдат да ми земат колата ли като не съм на 25? mhihi mhihi

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 18:19

Еми не бре като те спрат ще имат още един повод за вадене на странични доходи :lol: държавата мисли и за тях душичките mhihi

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 14 ное 2008 18:28

Тия знаетели как ще ми кажат нещо че съм над кубиците и конете и че съм на 18 и т.н. Книжката е една и един път се зима. Следващият път няма какво да ти земат!!!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пет 14 ное 2008 19:06

sick_fuck написа:Еми не бре като те спрат ще имат още един повод за вадене на странични доходи :lol: държавата мисли и за тях душичките mhihi

Е кво, ше ми искат пари за дето карам кола 2000куб.? И то ... закупена преди тея им тъпи закони!! Ако искат специално заради тях ще я продам :D :D

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 19:13

В момента чакам да чуя по новините как е точно и след малко шти пиша :lol: то и аз нямам 25 не си сам

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 14 ное 2008 19:14

alex_zazy написа:Тия знаетели как ще ми кажат нещо че съм над кубиците и конете и че съм на 18 и т.н. Книжката е една и един път се зима. Следващият няма какво да ти земат!!!

Да така си :D .На босият цървулите не могат да вземат.Ама има една друга врътка. Като те барнат без книжка отиваш по бързата процедура на съд (в рамките на 7 дена) хванатите пияни зад волана и те са по този параграф. А "мъдрият и безпристрастен съдия" дава едно модерно наказание казва се пробация

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 14 ное 2008 19:16

Tishku написа:
sick_fuck написа:Еми не бре като те спрат ще имат още един повод за вадене на странични доходи :lol: държавата мисли и за тях душичките mhihi

Е кво, ше ми искат пари за дето карам кола 2000куб.? И то ... закупена преди тея им тъпи закони!! Ако искат специално заради тях ще я продам :D :D
еййй тия нашите политици се надпреварват кой по-голяма глупост ще измисли

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 17:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 19:21

Щели да взимат книжки по за 1 месец :shock баси тъпаците викат и ние едно време сме настъпвали- кво са настъпвали то е имало 5 модела коли и всичките един дол дренки - да не говорим как се "настъпват" тея бараки щот имаме 1 москвич :lol: .но още е предложение не прието ама като гледам ще го приемат - нали тряя се праят че работят по проблемите с катастрофите :twisted:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 14 ное 2008 19:49

Хубаво е, че държава реагира по някакъв начин на повишените ПТП (все пак това е някаква превенция), макар този начин изобщо не е най-добрия по мое и на повече от нас (както виждам) мнения. Хубаво е и да се повиши събираемостта от нарушителите, но с парите да се направи нещо все пак! А има страшно много пропуски от страна на стопаните на пътищата в БГ.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 14 ное 2008 19:55

jijibs написа:А има страшно много пропуски от страна на стопаните на пътищата в БГ.

Най-лесно ще се намалят ПТП-тата ако се построят магистралите до край! Обаче на мазните депутати ги боли х*я за жертвите по пътищата, там основната интрига е кой каква комисионна ще вземе...

Според официалната статистика на МВР, само 5% от всички жертви по пътищата са на магистрали, а най-много (над 50% от всички) са на третокласни и четвъртокласни пътища :idea:

Тук не говорим за млади и стари шофьори! А за стари и негодни автомобили, неправоспособни водачи и непроходими полу-макадамови селски пътища :idea:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 20:00

AmW написа:
kickd0wn написа:Прав съм като посочвам как е в развитите държави и как е в нашата кочина.

Ми ходи в некоя развита държава бе?!

Акъл имам, нещо ако ще ми даваш да са пари. :lol:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 14 ное 2008 20:21

dandan написа:"Магистралата не е състезателна писта. Ограничение 70км/ч ; при 130км/ч глоба 795$ и отнемане на 19 точки"
Надпис на светлинно табло над магистралата някъде извън БГ. Не вярвам някой да оспорва този или подобни надписи. Още повече цифрите. Изпитах го вече при спиране до пожарен кран- дойде човека подаде ми фиша посочи ми пожарния кран и това е- 52$. Каза единствено едно учтиво: СЪР. Качи се в колата и тръгна към следващия...
От много хленчене накрая нищо не излиза...

А той не почна ли да проси $10 на ръка?

(Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа за разликата между това което си описал и българската реалност)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 14 ное 2008 20:27

sick_fuck написа:Щели да взимат книжки по за 1 месец :shock баси тъпаците викат и ние едно време сме настъпвали- кво са настъпвали то е имало 5 модела коли и всичките един дол дренки - да не говорим как се "настъпват" тея бараки щот имаме 1 москвич :lol: .но още е предложение не прието ама като гледам ще го приемат - нали тряя се праят че работят по проблемите с катастрофите :twisted:
    Пич тия бараки както им викаш навремето като бяха нови и без да са с такива екстри като инжекциони, хидравлики и т.н. щяха да направят луди тия дето сега ни ги карат нов внос от моргите на цяла Европа. Така че не обсъждай неща на които не си бил свидетел :wink:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 14 ное 2008 20:28

От цялото ми пребиваване зад граница, почти не съм забелязал да има малоумни знаци, как 20 години няма ограничение на дадено място и утре слагат знак 40,, пример...Враца -Соф след Мездра ,моста има 60 после има без ограничение, после има 60, после има 50 и педалите там дебнат, после има 40,нов знак... да ти ее...м и пътя междуградски....Е79....на дедо упинците,... там завоя се минава с голфето с 90 ! без грам рискове...а за новите коли незнам сигурно може и 120, Идиотите от пътна администрация са за разстрел,толкова неадекватни!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”