Пътна помощ + КАТ = Мафия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 16 ное 2008 0:10

Значи пичове само за ваше инфо:
Колата е бяло BMW петица с доста лепенки и стикери. Има голям стикер на Алианц на задното стъкло. Влачи жълт колесар. Подвизава се в района на Ихтиман. Кара я на вид невзрачен младеж колко 30-35 годишен. Тъмна коса и очи. Среден на ръст.
Разговаря прилично и не е нахален или груб.
Ако го видите и ви се наложи да ползвате услугите му МНОГО ВНИМАВАЙТЕ! Добре изяснете всички плащания, такси и тарифи. Пазарете се за твърдо плащане или направо бягайте към някой с по-нормални тарифи. Дълбоко се съмнявам тази схема да функционира само около Ихтиман и този човек да е единствен така, че очите на 4 и си търсете правата.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 16 ное 2008 3:33

Каква схема бе, така е навсякъде, практиката е да полицята да работи с компания, ти ако си някой цигнанин на 70 години без телефон с катастрофа, откъде ще викнеш влекач, ще стоите с полицая и ще си бъркате в задниците. Това че е спряла друг влекач, е било чист късмет, като е повикана друга кола, естествено че ще му откажат. Това е симбиоза, ако оня тръгне към мястото, и 10 пъти му се обажда полицая че са намерили друг, те ще спрат да работят с полицията. И обратното, ако оня се мота, полицията ще сменят компанията.
Не търсете под вола теле, ако полицията пък няма компания с която да работи, ще има теми " висях 4 часа за пътна помощ", не всеки може да се оправи сам, някои хора не го осъзнават.
Аз сега ще пиша една тема как полицията работят с мафиотите от болницата, и ми пращат тия скъпи линейки...
Нямало право да ти я вдигат, ти направи 16км колона задръстване щото си дрямал и си се блъснал, пък те после нека нямат право.
Нищо лично, но ситуацията е изтълкувана погрешно.

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Нед 16 ное 2008 3:43

нащи нали си живеят в Гърция и са със застраховка на колата там и кадето и да има проблем в европеиския саюз пътната помощ им е безплатна, един пат им се наложило колата от единия сервиз да се закара до друг и пак не са и взели пари за това.... но тук не е така и всеки гледа да скубе и дере за съжаление...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 16 ное 2008 8:22

nadasdi написа:Каква схема бе, така е навсякъде, практиката е да полицята да работи с компания, ти ако си някой цигнанин на 70 години без телефон с катастрофа, откъде ще викнеш влекач, ще стоите с полицая и ще си бъркате в задниците. Това че е спряла друг влекач, е било чист късмет, като е повикана друга кола, естествено че ще му откажат. Това е симбиоза, ако оня тръгне към мястото, и 10 пъти му се обажда полицая че са намерили друг, те ще спрат да работят с полицията. И обратното, ако оня се мота, полицията ще сменят компанията.
Не търсете под вола теле, ако полицията пък няма компания с която да работи, ще има теми " висях 4 часа за пътна помощ", не всеки може да се оправи сам, някои хора не го осъзнават.
Аз сега ще пиша една тема как полицията работят с мафиотите от болницата, и ми пращат тия скъпи линейки...
Нямало право да ти я вдигат, ти направи 16км колона задръстване щото си дрямал и си се блъснал, пък те после нека нямат право.

Колега замълчи си!
Мнението ти е ни в клин ни в ръкав...
Или не си чел темата, или си седнал да се намираш на приказка или самият ти си пътна помощ или фуражка по магистралата...
Дървени философии не ми се четат, а твоите са точно такива!

Потребителски аватар
bad_look
Автомобил: vw golf 2 GTI
Двигател: PB

рапатрак

Мнениеот bad_look » Нед 16 ное 2008 9:29

аз взимам по 1лв на км извънградско като за по големи разстояния правя отстъпки а в София между 30 и 50 лв но нямам такива такси за качване и сваляне на колата, такса на минута престой и т.н. като тоя пич с колесара(явно иска да забогатее бързо :lol: )скоро прибирах едно голфче от магистралата точно 100 км и му взех 100 лв и човека беше супер доволен. 0894705306 Сашо

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 16 ное 2008 10:08

groznika написа:Значи пичове само за ваше инфо:
Колата е бяло BMW петица с доста лепенки и стикери. Има голям стикер на Алианц на задното стъкло. Влачи жълт колесар. Подвизава се в района на Ихтиман. Кара я на вид невзрачен младеж колко 30-35 годишен. Тъмна коса и очи. Среден на ръст.
Разговаря прилично и не е нахален или груб.
Ако го видите и ви се наложи да ползвате услугите му МНОГО ВНИМАВАЙТЕ! Добре изяснете всички плащания, такси и тарифи. Пазарете се за твърдо плащане или направо бягайте към някой с по-нормални тарифи. Дълбоко се съмнявам тази схема да функционира само около Ихтиман и този човек да е единствен така, че очите на 4 и си търсете правата.

Има ли стикер на БМВ клуба ?
Може да пуснеш тема в клуба и да я прочетат колегите му и да видят що за стока е. Една такава храна ще му дойде добре.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 16 ное 2008 10:09

абе колега ще вземем да те викаме и до варна.такива цени няма никъде.за 100км смяташ ли пътя в двете посоки или отиваш на 100км и си го мъкнеш на обратно още толкова за 100лв

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 16 ное 2008 11:54

Не се излагай колега. Това лято пътувах от Бургас до Несебър зад един автобус и никъде не вдигнах 40км/ч. И нищо никой не го спря да разчисти малко пътя, а след него не бях само аз бъди сигурен. И го изпреварих баш където не трябва, но това беше единственото възможно място макар забранено и...
Така че, ако в България те глобят за това, че си предизвикал задръстване то ще е, защото са си искали рушвет, а ти не си им го дал.

Съгласен съм с колагата за "Господари на ефира". Такива "честни и неподкупни" полицай не им е мястото в системата на МВР.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 16 ное 2008 13:41

velinsl написа:

Не се излагай колега. Това лято пътувах от Бургас до Несебър зад един автобус и никъде не вдигнах 40км/ч. И нищо никой не го спря да разчисти малко пътя, а след него не бях само аз бъди сигурен. И го изпреварих баш където не трябва, но това беше единственото възможно място макар забранено и...
Така че, ако в България те глобят за това, че си предизвикал задръстване то ще е, защото са си искали рушвет, а ти не си им го дал.

Съгласен съм с колагата за "Господари на ефира". Такива "честни и неподкупни" полицай не им е мястото в системата на МВР.

Става въпрос за катастрофирал автомобил, колега явно се е шашнал повече от момчето с пострадалата кола, за да мисли че ще му оставят колата на магистралата докато полицая не му намери някое коледно намаление за влекач, че да мине по-тънко застрахователната компания.
Съгласен съм че таксите които изкарва тоя с БМВ-то са повече от безумни, обаче няколко пъти казваш колко скандални били действията на катаджията, при положение че тая схема е по образец на западни държави за улеснение на трафика. Ясно че има достатъчно причини да си недоволен от КАТ, ама излиза че само си търсиш нови. Ако закъсаш на паркинга пред вас без да пречиш на движение, и някой полицаи те види и ти каже че трябва да използваш техен влекеч, тогава вече лично аз ще дойда с теб да търсим Господари на Ефира, Отечествен Фронт и Инспектор Гаджет.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 16 ное 2008 13:59

Пристигащите на местото полицаи си го викат него и не дават друга пътна да вземе колата (това го разбрахме на финала)
.
Нормално ли е това, сякаш полицая ще плаща.
За да бъде точен примерати колега nadasdi по точно би било следното

"Ако закъсаш на паркинга пред вас без да пречиш на движение, и някой полицаи те види и ти каже че трябва да използваш техен влекеч, при условие че 3 автомобила на пътна помощ са на паркинга и искат да ти помогнат тогава вече лично аз ще дойда с теб да търсим Господари на Ефира, Отечествен Фронт и Инспектор Гаджет.

Просто в България и такава системата
А за полицайте, който бяха лятото нищо лошо, това им е работата. Ако не ми беше изневерил късмета..., но сам съм си виновен.

Не всички полицаи са корумпирани боклуци като тия на магистралата. Сигурен съм, че някъде в Бъгария има и честни, но много малко.

Както казва Слави Трифонов "Не бива 99% от полицайте да развалят имиджа на всички останали"

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 16 ное 2008 14:09

Забарвих да допиша. Едва ли практиката в чуждите страни е да извикат Пътната помощ при условие, че имаш още един час процедури, а престоя се плаща на минута. Какво да пишем повече.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 16 ное 2008 14:14

velinsl написа:
Пристигащите на местото полицаи си го викат него и не дават друга пътна да вземе колата (това го разбрахме на финала)
.
Нормално ли е това, сякаш полицая ще плаща.
За да бъде точен примерати колега nadasdi по точно би било следното

"Ако закъсаш на паркинга пред вас без да пречиш на движение, и някой полицаи те види и ти каже че трябва да използваш техен влекеч, при условие че 3 автомобила на пътна помощ са на паркинга и искат да ти помогнат тогава вече лично аз ще дойда с теб да търсим Господари на Ефира, Отечествен Фронт и Инспектор Гаджет.

Просто в България и такава системата
А за полицайте, който бяха лятото нищо лошо, това им е работата. Ако не ми беше изневерил късмета..., но сам съм си виновен.

Не всички полицаи са корумпирани боклуци като тия на магистралата. Сигурен съм, че някъде в Бъгария има и честни, но много малко.

Както казва Слави Трифонов "Не бива 99% от полицайте да развалят имиджа на всички останали"

Прав си, не е най-удобното за катастрофиралия, но пак казвам, при положение че вече полицая е повилкал влекач, и то на 50км от София, не може ей така да го върне на половината път само защото се е намерил друг. После трябва той да му плаща...
Аз нямам нищо общо със ситемата, просто и аз съм се блъскал, задръствал съм 2 ленти главен път, и благодарение на полицията, ми вдигнаха колата за 25мин.

velinsl написа:Забарвих да допиша. Едва ли практиката в чуждите страни е да извикат Пътната помощ при условие, че имаш още един час процедури, а престоя се плаща на минута. Какво да пишем повече.

Пак е така, понеже застраховката ти е задължителна. За тях няма значение, понеже трафика е с приоритет. А аз даже не съм си виждал сметката, директно я пращат на застрахователите, това е другия пропуск в системата, че те ошмулкват кеш да им плащаш.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 16 ное 2008 14:42

Според мен по-правилно първо да попита шофьора дали има алтелнатива и тогава да вика когото и да е било. В този случай не е правилно полицая да гони другите автомобили на пътна помощ. Ами ако някой от тях е бил повикан от шофьора.
След като е извикал БМВ-то прибъзнато да му плаща той.
А и к`ъв е тоя боклук `дето ще ти казва кого да избираш. Принципа не е правилен.
Може практиката да е взета от чуждите страни(не споря), но е яко побългарена.
Еи тук май много се разписахме. Май скоро ще я заключат темата.

Последна промяна от velinsl на Чет 27 ное 2008 18:31, променено общо 2 пъти.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 16 ное 2008 15:19

8) Колеги таз ситуация ми приича на някакъв черен сценариии. Добре строшила се колата седи в авариината, как по точно ченгето ще каже ей този идва и ти я вдига ако не си сагласен с цената. Ми да я вдига де, като не пдпишеш фактури и тапотии какво правим? Каде ще я закара репатрратора, ми нали 15 мин след това ще се обадя да кажа ,че е открадната.А нали се сещате ,че ченгето не може да откаже легитимация, а после,... дали някога ще се радва на кола? Отчаяната ситуация изисква отчаяни мерки,.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 16 ное 2008 18:33

groznika написа:
musura написа:Аз за това си правя винаги каското с екстра "безплатна пътна помощ" и като стане беля, поне за тези кожодери не мисля :evil:

А бе тя тази помощ е само до 50 км. Друг е въпросът, че пак ще те клатят с техния си човек.

Чичи-абсурдизма няма край!Кофти са го ощавили...Съжалявам!
Значи-асистънса не е до 50км-зависи от ЗК-моята например има покритиеА-до 150км или до сервиз в района и покритие Б-колкото пъти,когато се случи,където кажа...отделно от това при мое желание могат да пратят юрист на място...Освен това-не е задължително да си с каско и да имаш асистънс
Тоя с бавареца и мен се опита да ощави,ама дуки

Върни се в “ОФФ-Топик - други”