Приети днес промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 20:44

Теодор написа:
sick_fuck написа:Щели да взимат книжки по за 1 месец :shock баси тъпаците викат и ние едно време сме настъпвали- кво са настъпвали то е имало 5 модела коли и всичките един дол дренки - да не говорим как се "настъпват" тея бараки щот имаме 1 москвич :lol: .но още е предложение не прието ама като гледам ще го приемат - нали тряя се праят че работят по проблемите с катастрофите :twisted:
    Пич тия бараки както им викаш навремето като бяха нови и без да са с такива екстри като инжекциони, хидравлики и т.н. щяха да направят луди тия дето сега ни ги карат нов внос от моргите на цяла Европа. Така че не обсъждай неща на които не си бил свидетел :wink:

Аз за това съм писал че съм карал и още карам чат пат москвич, верно е не съм пряк свидетел, за онова време това е било ама да сравняваш съвременна кола с руските от едно време...то и сега ако имаш пари караш нова кола.Само не почвайте ама едно време беше еди кво си, щот за живково-то време съм слушал доста

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 14 ное 2008 22:20

Колеги интересно ми е тази промени които споменаха в новините преди малко дали са влезнали в сила и дали се очаква да влезнат в сила или още не са 100% приети.
И да питам дали правилно съм разбрал.Под 25 съм и колата ми е над тези 1.6, това значи, че аз не мога да си карам колата в България ? така ли?Или просто карам и си плащам глобите?

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 14 ное 2008 23:13

AmW написа:Колеги интересно ми е тази промени които споменаха в новините преди малко дали са влезнали в сила и дали се очаква да влезнат в сила или още не са 100% приети.
И да питам дали правилно съм разбрал.Под 25 съм и колата ми е над тези 1.6, това значи, че аз не мога да си карам колата в България ? така ли?Или просто карам и си плащам глобите?

Искам и аз да знам дали са приети защото с тази новина ме зарадваха тази вечер наще :cry: 1 месец без книжка и 100 кинта глоба бааа маааа му.И кво прайм хонда сивик витек двигатела 150-160 коня ли колко беше върви да мааата си бал**от 1.6 двигател.Няма логика този закон просто нямам думи.Като чуя думата България вече някакси ми става гадно и се сещам за все гадни неща и нищо хубаво :cry:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 15 ное 2008 1:56

20vTurbo написа:
dandan написа:"Магистралата не е състезателна писта. Ограничение 70км/ч ; при 130км/ч глоба 795$ и отнемане на 19 точки"
Надпис на светлинно табло над магистралата някъде извън БГ. Не вярвам някой да оспорва този или подобни надписи. Още повече цифрите. Изпитах го вече при спиране до пожарен кран- дойде човека подаде ми фиша посочи ми пожарния кран и това е- 52$. Каза единствено едно учтиво: СЪР. Качи се в колата и тръгна към следващия...
От много хленчене накрая нищо не излиза...

А той не почна ли да проси $10 на ръка?

(Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа за разликата между това което си описал и българската реалност)

Доколкото разбрах, тези дето правят фишовете за неправилно паркиране са на процент(става въпрос за моя пост), ама колко не знам. Идеята е наистина да няма нарушения.
Всичко което прочетох до тук: като гледам ако вземат да сменят тези дето мислят законите с тези дето недоволстват, няма да стане по-добре. Разсъжденията и от двете страни на оградата са леко казано неприемливи , но няма и как да е друго-нали са едни и същи хора.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Съб 15 ное 2008 18:01

добре де, сега последно какво излезе?
ако нямам 1 год. шофьорски стаж и съм под 25 години, трябва да карам автомобил с максимална кубатура до 1600 см3

или ако съм под 25 години трябва задължително да карам кола до 1600 см3

или такова нещо въобще не е влизало като закон?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 15 ное 2008 18:06

и да е влязло в сила пак ще си карам голфа :)
нищо че нямам 25
нищо че е над 1.8

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Съб 15 ное 2008 18:31

One написа:кухите кратуни са приели текст забраняващ на лица под 25 години да карат коли с кубатура над 1700 см3 :) :) :)

явно до тях не е стигнала информацията, че вече серийно има коли с мотори дори 1,4 см3 с по 170 коня и нагоре :)

няма да се сетят да направят ограничението не по кубатура ,а по мощност

наистина ли си толкова тъпи ....
ай леле край няма простотията на управниците
маи наистина са тъпи , кфо един голф 3 1.9 чист дизел нема мога да карам ако нямам 25 години само щото е 1.9 а това че е 64 коня няма значение. б*хти

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 15 ное 2008 18:32

zfa159 написа:
kickd0wn написа:Прав съм като посочвам как е в развитите държави и как е в нашата кочина.

ами да де ама там в "развитите държави" едва ли забиват знак 20км/час на междуградски път и след него на 2 метра под сянката на дебелия орех седят полицаите и питат "а сега какво ще правим".
Редовно има в населените места някой знак 20 или 30 км/час и след него на няма 10 метра е патрулката и те чакат да минеш с 40 понеже тъкмо си го видял и си тръгнал да намаляваш...все пак радара те хваша 100 метра преди знака...аз на 100 метра едва ли ще видя с точност,че този знак е 20 а и той важи до 50 метра след него ама....върви обеснявай,върви обжалвай после...
По повод рушветите - ако ги нямаше 90 от нас вече нямаше да имат книжка и да не могат да си я вземат до живот....просто защото не е нормално на магистрала да имаш знак за баубин и неравности и 70км/час при което после да ти треснат акт за несъобразена скорост с лошите пътни условия (на магистралата забележете,за която сте си платили винетката в началото на годината).Същото се случва и на междуградски път - треснат едно 30 и знак,че се ремонтира пътя....а той нито се ремонтира нито е бил ремонтиран през последните 10 години ама знака си е там,вече порядъчно ръждясал и едвам се вижда от клоните на дърветата пред него....ама след него си седят с радара на капака.....и като те спрат с 80 те водят за ръчичка да ти покажат,че "еи там зад това дърво има знак,че се извършват ремонти работи на пътя и има знак 30 ;) "....и се озъбваш с 250лв и 3 месеца без книжка понеже не си имал физическата възможност да го видиш и си минал с 50 или 60 или 90,колкото е ограничението за такъв тип път ;)

Абсолютно подкрепям това мнение!
Колеги не става само с бой по главите на шофьорите. На някой пука ли му за така наречената "организация на движението"? и какво правят съответнвите органи за подобряването на тази организация?
Видя ли ли сте някъде полиция у нас, която да се грижи за организацията на движението с цел подобряване и безопасност?
Аз поне виждам много рядко, особено в нашия град....Например, не работи светофар в центъра на града и в работен ден сутринта е лудница на това кръстовище, но къде къде е по лесно и доходно да цъкаш с радара на изхода за Ловеч - какви готини знаци сложиха наскоро там...Как да спазваш правила, как да не даваш рушвети, като трябва да оцелееш с книжка нсе пак...Тези хора с радарите получават заплати от нашите данъци и са на пътя повечето време за да ни създават само ядове...

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Съб 15 ное 2008 19:17

Днеска четох 24 часа и на 2рата страница пишеше за промените, пише го тва за 1.6 , но се споменава само до 1 година стаж, никъде в цялата статия по никъв повод нямаше ограничение 25 години, явно поне тва с годините е отпаднало, което има логика. Аз като съм взел на 18книжка до 25 години имам 7 години стаж, а не мога да карам над 1.6 , а някой взел на 25 и след 1 година стаж не е млад шофьор щот е над 25..

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Съб 15 ное 2008 19:22

danson написа:Днеска четох 24 часа и на 2рата страница пишеше за промените, пише го тва за 1.6 , но се споменава само до 1 година стаж, никъде в цялата статия по никъв повод нямаше ограничение 25 години, явно поне тва с годините е отпаднало, което има логика. Аз като съм взел на 18книжка до 25 години имам 7 години стаж, а не мога да карам над 1.6 , а някой взел на 25 и след 1 година стаж не е млад шофьор щот е над 25..

Мда голяма селяния с тия двигатели...абсолютно безсмислена работа.Ако се слага каквото и да е ограничение трябва да е не на обем а на конски сили.Но какво ли се чудя..от нашите управници какво друго да се очаква..

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 15 ное 2008 23:33

Ако предложението е както предполагам -ограничение на шофьори с по малко от година стаж да карат коли над 1.6, то аз го подкрепям и разбирам.Щеше да е хубаво ако ограничат и конските сили, но има време :)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 15 ное 2008 23:45

това са глупости и с 1,3 карбуратор Г2 могат да се вдигнат 160 км/ч...

нова простотия, за да се каже - взимаме мерки... което въобще не е така. Наглост и прах в очите е това - нищо друго, само дето потърпевшите пак са хората

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Нед 16 ное 2008 0:14

спам Може и с 1.2 карбуратор на рено 19 да се вдигнат тия 160 :lol: :lol:

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Нед 16 ное 2008 9:26

Аз пък дигам 50 от лежанка :shock :shock :shock
Е то ограничения в мозъка няма начин да вкарат...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 16 ное 2008 11:30

Върни се в “ОФФ-Топик - други”