Поел съм инициативата в Ауди клуба да има направя клубни лайстни за регистрационните номера. Става въпрос за онези пластмасови тънки неща, на които четем имена на авто къщи, лизингови фирми или дилъри на автомобили.
Проблеми:
- не всички пластмасови подложки имат възможност за прикрепяне на такива лайстни. Има вариант това поле да е част от самата подложка.
- не е проблем да напечатам целите пластмасови подложки, които държат целият номер, но пак греда - нали новите номера имат пломба на задният номер и не могат да се махат...

Евентуалните решения:
+ самите малки лайстни имат на гърба си крачета, които влизат в самата подложка. Просто отстраняваме крачетата, отзад става гладко и с някое по-здраво лепило или дори двойно залепващо сме в джаза
+ в КАТ срещу някаква символична сума подменяли въпросната пломба, което теоретично означава, че можем да печатаме целите подложки и с повечко време и нерви да се оправим и с господа полицаите
Още малко пояснения:
- печата е сито, което означава, че всеки цвят е един удър. Имам предвид следното: приемаме, че взимаме на първо четене 200 бройки лайстнички за да имаме 100 комплекта. Ако имаме само един цвят това са 200 удъра. Ако е двуцветно, което е и най-вероятното, ще имаме 400 удъра. Проблема не е във времето или нещо друго, ами в цената. Няма начин, сори.
- бачкам в такава печатница и съм намерил вече от къде да взема въпросните лайстни.
- теоретично нямаме ограничения във вида на печата и цветовете. Имаме ограничения от към площта на лайстната, която не е кой знае колко голяма, сещате се. От друга страна това означава, че можем да си направим лайстни за предният номер и за задния, които да са с различен дизайн.
Според мен клубното лого е просто перфектно и ще пасва адски яко на черен фон. Е, може би ще е още по-яко ако на бял фон... Има варианти!
Ето на първо четене от мен малко дизайнерски мисли, а пък вие кажете дали ви фаресва, ако не какво бихте искали да бъде променено!