Общо взето ситуацията е така че цялата кола на един приятел е надраскана като се почне от едната страна + задния капак + другата страна + пердния капак .... единствено тавана не е !
Въпроса ми е как се процедира при такава ситуация . Колата е застрахована в ЛевИнс и е над границата за изплащане на щети ... т.е. би трябвало те да я оправят .... (застрахована е за 5000лв)
Има ли вариант човека да си закара колата да я пръснат и после да му се осребри фактурата или трябва тия от застраховката да си я оправят ?
Някои ако е минал през тази процедура нека я опише подробно .... пък и ако е в ЛевИнс супер би било ....
Предварително благодаря !

Надраскана боя -> Застрахователи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- xcalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Абсурд е да му платят по факура! Вариантите са по експертна оценка или в доверен сервиз. По експертна оценка ще му дадат около 60-70% от парите, които би дал в някой квартален сервиз за боя. За доверения сервиз пак не е много сигурно. Аз имах подобен случай с една кола. Имаще щети от градушка. Дадоха ми възлагателно писмо и бяха одобрили определена сума (колкото по експерта оценка). Над тази сума искаха да доплащам. От сервиза естествено искаха повече пари
Изводът е да взима каквото му дават като пари и да бяга от ЛевИнс

Изводът е да взима каквото му дават като пари и да бяга от ЛевИнс
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-добре е да им я закраш на оглед и да те прятят някъде където те да ти я оправят.Аз се "минах" един път докато чакам експертната оценка си оправих колата,а пък парите,който взех от каското бяха на половина по-малко
Бягай те да ти я правят 

Последна промяна от lucky7o на Пон 17 ное 2008 13:43, променено общо 1 път.
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отивате до РПУ-то ви по адрес и подавате жалба,че на еди коя си дата сте паркирали МПС с рег.№------,на адреса ви и сутринта сте я намерили надрана, като описвате къде е надрана и ви трябва служебна бележка за застрахователя и след това отиваш с бележката при застрахователите да ти я снимат и чакаш да преведат паричките ,но не се надявай на много ,точно преди месец при мен беше същото положение и в момента я боядисвам.