Новото VW Scirocco вече в България!!!

Техническа и сервизна информация за най-спортните модели на VW
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 16 ное 2008 17:01

Аз чак вчера успях да го видя на живо :oops:
Не можах да откъсна поглед от него, страхотно е......
А за двигателя и аз подкрепям 2.0TDI или 2.0TSI.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 16 ное 2008 17:12

Влюбен съм!

ЧЕРВЕНОТО ми легна на сърцето.....в началото никак не харесвах колата, но като видях червено и си взимам думите назад :oops:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 17 ное 2008 15:26

^ е това е колата :kiss_ohaa:

Жена ми обаче стигна до извода, че Tiguan-а ще и е по-удобен и близката ми среща с Scirocco се отлага във времето .. все пак колата ще си е нейна и трябва да уважа мнението :012:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 17 ное 2008 15:40

Sir T написа:^ е това е колата :kiss_ohaa:

Жена ми обаче стигна до извода, че Tiguan-а ще и е по-удобен и близката ми среща с Scirocco се отлага във времето .. все пак колата ще си е нейна и трябва да уважа мнението :012:

:shock абе ние да не говорим за една и съща жена :roll:
mhihi

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 17 ное 2008 16:35

Не знам?! Би било притеснително .. ти коя имаш предвид?!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 17 ное 2008 17:04

уффф жени ....
и мойта така:
"тия спортни коли ги мани , аз куфарите къде ще си слагам в таз спортна кола" :No

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Пон 17 ное 2008 20:07

^
Ако и rosy говори за Магдалина Кулева найстина би било доста притеснително. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 18 ное 2008 14:50

Различни са жените mhihi
В новия АутоБилд има тест на Сирокото и още 4-5 коли. Немците казват че е убаво, накрая теста спечели Опел Астра джи ти ци :lol:

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Вто 18 ное 2008 17:23

От цялата работа не ме притеснява цената, а интериора на Г5, което е абсурдно. Най-малкото защото колата излиза успоредно с Г6, който има по-добър интериор :!: А в същия момент Г6 е сравнително по-евтин!! нещо не се връзва.. Ако не си оправят интериора в някой фейслифт(ако е възможно това) няма да си я купя.. С Г6 интериор с удоволствие ще дам 50к, но иначе не! После някой говореше "как може да сравняваш голф с широко".. еми ей така! фактите са си факти! За концепцията, славата и дизайна на колата няма спор-далеч е от Голфа, но са се оплескали вътре!!!! За класа си трябва да предлага по-добро дори от Г6, но и Г6 ще ни е достатъчно - моля, фолксваген направете го факт!

До тези които са я карали: направи ли ви впечатление(или на хора около вас които я виждат на живо за 1ви път), че интериора е евтиния Г5 интериор, и огромния контраст с иначе страхотния външен вид?

Мерси, и браво на момчетата с качените снимки! :twisted:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 19 ное 2008 9:22

съгласен съм и с теб относно интериора - G6 наистина е барнат чудно. Няма грам евтиния вътре! За съжаление трябва да има баланс - стршен екстериор с леко смотан интериор vs трагичен екстериор с чудесен интериор = Scirocco vs G6

пс. скоро щяло да има тест и в една наша/британска медия :roll:

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Сря 19 ное 2008 12:25

Sir T написа:съгласен съм и с теб относно интериора - G6 наистина е барнат чудно. Няма грам евтиния вътре! За съжаление трябва да има баланс - стршен екстериор с леко смотан интериор vs трагичен екстериор с чудесен интериор = Scirocco vs G6

пс. скоро щяло да има тест и в една наша/британска медия :roll:

Прав си, но ако го погледнем от друг ъгъл-защо не и двата да са барнати и да имат еднакви готини интериори, при положение, че Широкото е по-скъпо(вкл. след съпоставка на базовите екстри) и въобще не се цели в потребители, които биха си купили Голф. Някак се разграничават. Да, ако цената бе еднаква, имат право да орязват широкото, но такава няма. +това си е за друг тип хора, което е очевидно по редица неща.. на всичкото отгоре е икона. Повтаряме се, но е хубаво да се изтъкват факти.

За това целия срам и отговорност пада на производителя..

Може би си мислят, че щом ЕОС бе сравнително продаван с грозния си интериор, то и широкото ще е.. но не мисля. :roll:

Супер за интервютата. Аз силно се надявам и 12тия(течящ в момента) сезон на Top Gear да направят едно обстойно каране на широкото и Г6.(по скоро Г6 GTI преди да излезе). Те го имаха още лятото в лятните си серии в студиото си, но само го показаха и споменаха(а именно че било с повече екстри от GTI, на същите пари е, и е по-добро от него), но това не е достатъчно :shock 8)

И накрая да вметна, че Широко с 2.0 TSI DSG (най-добрият му двигател в момента) + кожен салон и доста стандартни неща(подобно на в България) струва 23 000 британски лири в обединеното кралство, което е 53 000лв. За сравнение само базата с този двигател е 55 000lv, а кожата е 3560лв.. 1742лв е адаптивното окачване, което е база и влиза в тези 53000лв(в които сме включили вече опцията кожа!) в UK, сиугрно има и още, но минимум 8000-9000лв разлика..!! От което съм изумен, защото практиката в Англия е почти всички нови коли да са леко по скъпи от зап.Европа. А в България са леко по-Евтини(понякога не леко) от зап.Европа.. :!: :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 19 ное 2008 14:18

сърцето ми е разбито .....1.4 160 коне .....това не са коне това са некви рехави понита от Мозамбик .....ужасен ужас ...не че е бавна върви си колата ама никаква тръпка .... грам...... някакво вяло постоянно торг на всички предавки....абе зле ...ужасен ужас ...разочарован съм много .... иначе спира и се държи приятно на пътя......... с КР Сироко какъв ластик ще отнесе тая кола не е истина ...... язък за спортните корени .....

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Сря 19 ное 2008 14:50

Tyan написа:сърцето ми е разбито .....1.4 160 коне .....това не са коне това са некви рехави понита от Мозамбик .....ужасен ужас ...не че е бавна върви си колата ама никаква тръпка .... грам...... някакво вяло постоянно торг на всички предавки....абе зле ...ужасен ужас ...разочарован съм много .... иначе спира и се държи приятно на пътя......... с КР Сироко какъв ластик ще отнесе тая кола не е истина ...... язък за спортните корени .....

с DSG или ръчната е това? Води се, че DSG е по-бърза, което дава по-бърз 0-100 (но от порядъка на 0.3секунди, което не е кой знае колко).
Реален ли е официалния разход на зелената смес в българските условия и бензиностанции? :roll:

Излиза, че с тази тежест на колата само 200те коня на 2.0tsi, при това с dsg ще са единствения вариант ако човек желае не само готина лъскава кола, а и тръпка :D (който изисква не малко надбавка в левовете..)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 19 ное 2008 15:01

PcMan написа:
Излиза, че с тази тежест на колата само 200те коня на 2.0tsi, при това с dsg ще са единствения вариант ако човек желае не само готина лъскава кола, а и тръпка :D (който изисква не малко надбавка в левовете..)

DSG е за пенсионери. Тръпката идва с ръчната скоростна кутия. Моето Scirocco ще е задължително с ръчна :wink: :oops: Да не говориме, че т'ва DSG е близо 5 бона :shock За тия пари му слагам яките 17ки OZ Superleggera с гадните Toyo Proxes R888 и някво много гадно откачване и ебал съм ти мързеливото DSG, дето те е страх да му туриш 5 коня отгоре да не се разглоби.... :roll: Па да видим кой ше слезе по-ухилен после :lol: :lol: :lol:

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Сря 19 ное 2008 15:20

Kingpin написа:
PcMan написа:

DSG е за пенсионери. Тръпката идва с ръчната скоростна кутия. Моето Scirocco ще е задължително с ръчна :wink: :oops: Да не говориме, че т'ва DSG е близо 5 бона :shock За тия пари му слагам яките 17ки OZ Superleggera с гадните Toyo Proxes R888 и някво много гадно откачване и ебал съм ти мързеливото DSG, дето те е страх да му туриш 5 коня отгоре да не се разглоби.... :roll: Па да видим кой ше слезе по-ухилен после :lol: :lol: :lol:

DSG не е точно за пенсионери, защото е с двоен съединител(подобно на EVO X, и въобще много други спортни коли от висок клас последно време). По техническа изява се изравнява със скоростната кутия, това и е якото. Вече изборът е на клиента. Едно е сигурно, глупавите стари автоматици нямат много общо с автоматиците с двоен съединител. Нали се води автоматична ръчна скоростна кутия. В първата серия на австралийския top gear обясняват накратко как бачка при едно от новите porsche-та.

Вероятно е по-фън със скоростна, но е факт че са изравнени по изява :twisted: както е и факт, че се повлиях малко от САЩ, където бях с техните автоматици (към 99% от колите)

Върни се в “Scirocco & Corrado”