Съвет за катализатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Нед 05 фев 2006 22:05

Даскала написа:
driver написа: Колите които са без катализатор фабрично да не са случайно с некви подсилени гърнета случайно

Може и да са.Това твърдение не съм го измислил преди 1 час.Номера е да се сложи резонаторно гърне което не е кухо отвътре.Ти като го махна катализатора какво сложи на негово място?

На стария ми Голф 2 1.8 просто е изпразнено съдържанието на катализатора. На Вентото което имах по същия начин - изпразнено. Сега на Голф 3 ГТИ - на мястото на катализатора има тръба. Това гърне за което говориш на мястото на катализатора дали няма да се изпепели за много по-кратко време от другите гърнета при положение, че е непосредствено след колекторите?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 05 фев 2006 22:12

driver написа: Това гърне за което говориш на мястото на катализатора дали няма да се изпепели за много по-кратко време от другите гърнета при положение, че е непосредствено след колекторите?

Сам си отговаряш на въпроса.Ами ако го няма какво става с гърнетата.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Нед 05 фев 2006 22:18

Даскала написа:
driver написа: Това гърне за което говориш на мястото на катализатора дали няма да се изпепели за много по-кратко време от другите гърнета при положение, че е непосредствено след колекторите?

Сам си отговаряш на въпроса.Ами ако го няма какво става с гърнетата.

Поне при мен не е станало нищо! Имам и доста мои приятели които по същия начин са махнали катализаторите си и нямат проблеми. Не навивам никого да си маха катализатора, всеки си преценява какво да сложи - гърне или просто тръба. Това мога да кажа със скромния си опит :wink: :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 05 фев 2006 23:35

ЕС :gives: :lol:

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Нед 05 фев 2006 23:46

И аз да използвам темата ,та проблема ми е че при скорост над 130 или около 3500 оборота започва да бучи особено силно двигателя възможно ли е това да се дължи на запушен катализатор.?

Потребителски аватар
r_emilov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот r_emilov » Пон 06 фев 2006 15:50

за всички които незаят или не са виждали какво е катализатор....това е една тръба с керамика вътре ,махането на катализатора не означава че махате част от ауспуха и после да слагате разни тръбички,а просто ИЗБУШВАТЕ КЕРАМИКАТА ,самото тяло на катализатора си остава,дори и да я погледнете отдолу катализатора се вижда ама вече не задържа и филтрира вредни газове а си е една обикновенна тръба. само левски

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пон 06 фев 2006 16:19

И аз съм пред махане на катализатор и си мисля че е глупаво да се избушва, защото ако наистина след време се наложи да се кара с катализатори ще излезе доста солено. Мисля да сложа една тръба без да му мисля, а катализатора в мазето.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 06 фев 2006 20:29

Засега съм в режим на изчакване. Отворил съм 2 отвора на меката връзка/ единият сам се образува ,но го доразширих/. Ще изчакам какво ще решат нашите супер идиоти депутати.

Последна промяна от kris11 на Пон 06 фев 2006 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 06 фев 2006 21:25

Ееееееееее kris11 ти си направо за бисерите. Не е ли много шумна така ве човек. Що се отнася до катализаторите и ЕС май така или иначе няма да ни вземат в ЕС, а и не мога да си представя какво ще стане ако се опитат да задължът колите да са с катализатор. Това означава около поне 50% от автомобилите в българия да спрът да се движат. Малко ще са хората да се изръсят от 600лв на горе за катализатор.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 06 фев 2006 21:49

никой не може да задължи старите автомобили, които по документи са без катализатор, да се снабдят с такива. Проблем ще имат тези, чиито автомобили по документи са оборудвани с катализатор, защото на тях именно заради тази джаджа са им по-малки данъците.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 06 фев 2006 21:55

Да ама като по документ е с катализатор какво да правим?
Малко повече пращи при ускоряване но се трае, а пък и аз се качвам рядко в нея / за поредната сбирка в неделя :D /
На двойката бях сложил права тръбичка , но тя беше карбуратор.
А пък , ако не знаеш сега на прегледите е по-строго даже пъхат и сонда в ауспуха за изгорелите газове , и в същото време мерят и обороти на празен ход.

Предната седмица минах годишен преглед със самолета и се видяха в чудо как да му отчетат оборотите на ПХ. Това чудо няма делко има 2 двойни бобини, /а те вземат сигнал от кабела към бобината - средният кабел на делкото/ и не могат да отчетат оборотите. Смях събраха се 4 ма човека за да гадаят .

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 06 фев 2006 22:05

Добре де сега малко офф ама аз да питам. Аз знам че колата е декларирана в данъчните, че е с катализатор и от това се печели по-нисък данък. Ако реша колата да си и махна катализатора и съм съвестен и е предекларирам или променя по някакъв начин данните в декларацията пак ли ще ме задължават да съм с катализатор. Или те гледат модела и дали завода производител казва че този автомобил трябва да е с катализатор.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 06 фев 2006 22:12

Ако го направиш ще си първия, но не виждам проблем да се промени декларацията.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 06 фев 2006 22:19

Уф трябва да се рови из законите. Но имаше нещо ,че нямаш право да променяш конструкцията на автомобила. Пише го из закона / не го формулирам точно но беше в този смисъл/. И зависи ко9й ще се случи срещу теб и как ще го тълкува.

Оф топик Ако забравиш / обърнеш внимание/ че ти е зитекъл срока на книжката пак гориш - глоба.
Мой приятел поизтърва подновяването с месеца и отнесе глоба .Ново медицинскопосле подаване на документи в КАТ - да ама не първо минаваш през гиешето за да ти напишат акт и да си платиш глобата.
Ама не си управлявал МПС - ами кой ще докаже ,ч е не си ? Да си управлявал - глоба. Е това е .Така, че и за катализаторите човек само може да гадае 1 на боб, я на карти :D

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 06 фев 2006 22:20

:lol: :lol: Аз не казвам че ще го направя а просто питам. Защото недай си боже да ни задължат да сме с катализатори съм сигурен че 99% от хората без, но по декларация с катализатор ще предекларират и така ще си решат въпроса....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”