VW е номер 1 :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

VW е номер 1 :)

Мнениеот musura » Нед 05 фев 2006 16:57

Та завърнах се вчера от почивка и си взех автомобила (бях го трампил с на колегата Пежо 306, че голфа е нисък за планинско по лед и сняг).

Няма да ви разказвам как карах 800 км., буквално изтръпнал, на всеки завой ми се струваше, че задницата заминава нанякъде, ускорението и спирането - нищо общо с това което съм свикнал ... С две думи - голяма мъка ми беше.

Последната вечер в Банско, преди да тръгна към родния град сънувах, че съм се прибрал и колегата ми е направил "селски тунинг" на голфа - събудих се облян в студена пот. Нямах търпение да се прибера и да го подкарам.

Та сменихме си колите вчера следобед и днес го засичам милия (колегата) :) след 10 дена в правилен автомобил ми заявява буквално - "все едно никога не съм карал. Сядам днес в пежото и имам чувството, че ще се пребия на всеки метър - нито ускорява като хората, нито спира, а по завоите е ужас". "Е, поне вози меко" - го успокоявам аз :)

Иначе незнам дали са мразени голфовете или така наречените "голфаджии", но и на колегата му е направило впечатление, че когато е с пежото, всичко е нормално, а ми казва "като съм с голфа постоянно някой се напъва около мен да ме мине, какво им става?" Та си мислех, че май не са виновни "голфаджиите" ами тези, които искат да си докажат, че могат да изпреварят GTI (всъщност не са много, които успяват).

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Нед 05 фев 2006 17:03

Drunk Drunk Drunk :applause: : vw fen

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 05 фев 2006 17:06

Мда, преди имах Пежо, и наистина на него задницата му доста "бягаше", на него съм се учил да карам. И така си и свикнах, и сега извън града на път със завои изкуствено карам голфа да поднася дупето - не мога да понасям да ми поднася предницата, навици от Пежото :lol:
Общо взето си усетил силните и слаби страни на колите, но за вървенето не съм много съгласен, че си обективен - все пак сравняваш GTI с обикновенно пежо.

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Нед 05 фев 2006 17:07

bowdown : vw fen

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 05 фев 2006 17:14

: vw fen хубава историйка, явно неговото Пежо е било някакъв базов модел иначе, ако се качиш на 306 S16 ще си на друго мнение.
Иначе това за голфовете, че всяко келеме се опитва да те мине е вярно, дори и аз дето съм с GL сам го забелязал. Много рядко ми дават път, светкаъ, свиркат :oops:

П.С малко сектантска е историйка да не заприличаме на един друг форум :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 05 фев 2006 17:17

ACCELERATOR написа:за вървенето не съм много съгласен, че си обективен - все пак сравняваш GTI с обикновенно пежо.

Така е :) аз не казвам, че пежо са лоши автомобили (карал съм 205 GTI 1.9 - самолет и като трупче на пътя), просто аз съм си свикнал на определено ускорение, спиране и поведение в завоите и наистина ми беше трудно с пежака (1.6 90к.с.).

Иначе другата положителна черта на френската кола беше разхода - поне 2 л на 100 км. по-малък от Голфа :), но това основно се дължи на това, че рядко вдигах над 130 на магистралата (от срах да не ме обърне някой камион като го изпреварвам) и с 60-70 по завоите :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 05 фев 2006 23:13

Да се изпрати този материал до всички френски форуми : vw fen welcome_to_group

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 05 фев 2006 23:22

В събота имах спор с горди собственици на рено :twisted: .
Не им харесвали нещо VW aма и те не знаят защо Screwy .
Този дето си му дал да покара го наблюдавай как ще се метне на истинско возило скоро, Волфсбургско производство.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 06 фев 2006 0:35

Абе нал знаите всеки хвали собствения "батмобил" :wink:

мене мноо ме кефи пежото (особенно S16) , кола ще важното е да те закара и върне безаварийно :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пон 06 фев 2006 9:57

: vw fen

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 06 фев 2006 10:09

Оня ден трябваше да возя ШЕФКАТА с мойта кола... Тя кара ОПЕЛ ВЕКТРА предпоследния модел... Голяма кола мощна кубатура.. ама си е тежка и не може така да пери като ГОЛФА.. Само като видя Голфа и вика: "Ааааа ти имаш от тия ХВЪРЧИЛКИТЕ, дето са много пъргави.. " .... И много и хареса как набират и возят, а говорим все пак за ГОЛФ 1,6.... Каков става ако я къчим на 2,0 ГТИ :twisted: .... Честно казано, колеги ще ми е много приятно ако някой ме повози в такава на следващата среща, за да видя как ускорява... :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”