Не Пали. Помощ?!?! - РЕШЕНО :D

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Не Пали. Помощ?!?! - РЕШЕНО :D

Мнениеот tih » Нед 16 ное 2008 15:54

Колеги, отчаян съм, помагайте, от няколко дни не мога да си запаля колата, преди няколко дни съсвсем нормално си отидох на работа с нея, всичко си беше ОК, малко по късно трябваше само да я преместя на др място, качвам се, въртя ключа и в първия момент даде признаци че ще запали, но веднага след това просто стартера продължи да си върти, и до момента е все така, въртя, в началото аха-аха да запали и после стартера продържава да си се върти, но без резултат, със сигурност не е от стартера или акумулатора, пробвах я на дърпане и пак не иска да запали, гледах маркучите за нафтата, всичко си е наред, бушоните са си наред, казаха ми да пробвам реле 109 от гнездо 12, него като го махнах и като дадох на контакт лампата на свещите не свети, като завъртя стартера си върти, но няма никакви признаци да запали, възможно ли е това реле да е причината. Дайте някакви съвети какво да правя, че положението е сериозно, ако някой може да помогне със ВагКом на място тук в Добрич, плащам си всички разходи и почерпки разбира се :wink:

Последна промяна от tih на Нед 16 ное 2008 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 16 ное 2008 17:00

въздух или резервоара е празен.щом ти светва подгрева и изгася,нямаш друга причина.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 16 ное 2008 17:11

Значи, вечерта преди "фаталната" случка ходих да зареждам дизел, сега отивам да проверявам горивния филтър.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 16 ное 2008 17:16

Преди време и аз си въртях като луд и не пали, и не пали! Оказа се, че е тва нещо (незнам как се казва и за кво е), но за да ми запали колата трябва да е в затворено положение, както на тази снимка
Изображение

обаче, тоя пустиняк останал отворен и няма палене
Изображение

Провери го това нещо. Нищо чудно да е от него....а бяха почнали да ми говорят за бендикс и още неразбираеми за мен термини.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 16 ное 2008 17:22

ще проверявам всичко, защото и представам си нямам каква може да е причината, от 3 години от както я имам тая кола, такова нещо не ми се е случвало, а сега се случи като гръм от ясно небе, ейтова е най-лошото, да имаш проблем, но да не знаеш къде е :(

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 16 ное 2008 17:45

да не са ти сложили бензин

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Нед 16 ное 2008 17:46

При условие, че ти святка лампата за свещите не търси проблема в реле 109.

Провери все пак дали имаш напрежение към ел.клапана.
Допълнително слагана аларма със имобилайзер, който да се ебава.

Но най-много ми клони към изтърване на горивото.
Преди да палиш махни си термостатния клапан на филтъра (едно като Т-ка със 2 маркуча на него) и погледни дали ти е пълен филтъра до горе - да е покрита филтърната хартия.

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Нед 16 ное 2008 17:59

Luciano написа:Преди време и аз си въртях като луд и не пали, и не пали! Оказа се, че е тва нещо (незнам как се казва и за кво е), но за да ми запали колата трябва да е в затворено положение, както на тази снимка
Изображение

обаче, тоя пустиняк останал отворен и няма палене
Изображение

Провери го това нещо. Нищо чудно да е от него....а бяха почнали да ми говорят за бендикс и още неразбираеми за мен термини.

Колега бъркаш ! На първата снимка Клапата е отворена и за това колата ти пали в момента :) Това е клапа за въздуха. Когато изгасиш колата клапата се затваря (като на снимка две)чрез вакума след като двигателя изгасне пак се връща в отворено положение за да може да запали пак след като завъртиш ключа :) На теб ти е било заяло в затворено положение и за това не ти е палел мотора. Няма от къде да вземе въздух.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 16 ное 2008 22:29

Към колегата Luciano, колега, специални благодарности, евала, точно както каза, това беше проблема, клапана останал затворен и неможе да запали, като го отворих запали от раз, ей направо се побърках, незнаех да плача ли да се радвам ли, сигурно никога нямаше да се сетя че точно там може да е проблема, сега остава въпроса защо е задържал въпросния клапан и това да не се повтаря, както и да е, колега не те знам от къде си, но ако някой ден се видим голямо черпане ще падне :D Благодаря на всички колеги, без вас нямаше да се справя :wink:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Нед 16 ное 2008 22:53

Eee, кеф. Браво, много се радвам. Представям си какво ви е било. Ако и на мен се случи нещо такова, както не разбирам нищо, има да я обикалям и да преплювам. Добре, че има такива форуми, 4е да обменяме опит :heeeavy metal

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 17 ное 2008 7:53

следващата крачка е сваляне на смукателите и изчистване.за да блокира тая клапа нямаш представа какво ще видиш вътре :lol:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 17 ное 2008 7:55

Заяждат понякога да ги ..... :a boi de и клапите.
На мен също ми се случи веднъж. Проблема обаче се диагностицира веднага , още преди да се отвори капака. Като врътнеш на стартер и след 1-2 оборота двигателят "олеква", пораи това , че няма въздух и не може да вдигне компресия. Стартера почва да върти кат луд , все едно си развил подгревните свещи :) . Ех....признавам , че в първият момент си помислих.... Aйдееее.. събрах клапаните в турбичката :lol:
ifidik написа:следващата крачка е сваляне на смукателите и изчистване.за да блокира тая клапа нямаш представа какво ще видиш вътре :lol:

Нещата въобще не са толкова лоши. Проблема е, че тя затваря много плътно и съвсем лек филм от мизерии я заклинват. :evil:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 17 ное 2008 11:37

Ами...объркал съм кога е затворено и кога отворено :oops: ама както казах грам не разбирам :) Важното е, че проблема на колегата е решен и то без грам разходи ;) Колега махни тая скоба, която се вижда на снимките и почисти вътре.
Изображение
Малко или много се събират боклуци и пречи на тая джаджа да бачка нормално!
P.S към колегата tih - цветя и бонбони не пия! :lol: :lol: :lol:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 17 ное 2008 23:08

Аз мойта я направих да не затваря изобщо :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 17 ное 2008 23:15

на моите коли също е винаги отворена постоянно.....

Върни се в “Дизелови агрегати”