Отново земетресение-10:18ч

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 18 ное 2008 11:15

не живеем си живота и не си затормозяваме главиците с неща който са извън възможностите ни.... и не е нужна тема за всяка 2ра степен дето ни друсне ....

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 18 ное 2008 11:21

проф. Георги Владимиров - Хулигана предрече за нашия сайт че по-принцип цените на дизела и бензина винаги са били ниски и се очаква както дизела да стане левче така и белото ама виктори ще стане 86ст.
За това проучване професора е използвал не скъпа апаратура която е от голяма нужда на държавата :idea:

ПП: Защо има индивиди които очакват някакво сътресение и веднага почват да всяват паника :? на който каквото му е писано ще стане ... дали от земетресение или от саксия...

ПППП: за да не ги усещате се напивайте много и постоянно ;)
аз до ся ни едно не съм усетил :lol:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 18 ное 2008 11:28

Tyan написа:не живеем си живота и не си затормозяваме главиците с неща който са извън възможностите ни.... и не е нужна тема за всяка 2ра степен дето ни друсне ....

Точно така, каква параноя стана за едно земетресение което аз дори не съм усетил. Това е държавата на паниката. Живейте си и си свиркайте, каквото има да стане ще стане. Прав е колегата който не го кефи на землянка и това е. :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 18 ное 2008 11:46

Не става дума за паника или параноя.То е ясно,че ако ще става нещо никой не може да го спре.Не съм пуснал темата,за да всявам паника или нещо друго,а да се уверя,че не само аз съм усетил.Има и нещо друго както фсеки знае нашата смотана държава няма да вземе предварителни мерки за оповестяване на такива явления,всеки трябва да се спасява както може.Ето онзи ден при първия трус нямаше никаква информация.Аз си лежах най-спокойно на леглото,разтре се ме и докато щракна на офф топика вече имаше три страници с онформация,това какво ви говори колеги?Че една група хора в един авто клуб е по-организирана от една държава,на която и е работа да се грижи за безопасността населението,а при нашата е точно обратното.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 18 ное 2008 12:01

rosen79 написа:Не става дума за паника или параноя.То е ясно,че ако ще става нещо никой не може да го спре.Не съм пуснал темата,за да всявам паника или нещо друго,а да се уверя,че не само аз съм усетил.Има и нещо друго както фсеки знае нашата смотана държава няма да вземе предварителни мерки за оповестяване на такива явления,всеки трябва да се спасява както може.Ето онзи ден при първия трус нямаше никаква информация.Аз си лежах най-спокойно на леглото,разтре се ме и докато щракна на офф топика вече имаше три страници с онформация,това какво ви говори колеги?Че една група хора в един авто клуб е по-организирана от една държава,на която и е работа да се грижи за безопасността населението,а при нашата е точно обратното.

паника всява някакво нечувано професорче , дето беше "предрекъл" че ще има страшно силно и разрушително земетресение през 2006 :idea:
ако можеха предварително да се разбират тези земетресения нямаше да има по цял свят милярди жертви вследствие на земетресения....
И вчера лайнаря ББ вика че при още едно такова силно земетресение половин софия ще падне ....
кога стана освен поуицай че и архитект и конструктор .... за*би...
Колеги , в България законните блокове са конструирани да издържат до 9-та степен по скалата на рихтер...
така че свиркайте си и си бръмчете... :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 ное 2008 12:06

hooligans написа:И вчера лайнаря ББ вика че при още едно такова силно земетресение половин софия ще падне ....
Колеги , в България законните блокове са конструирани да издържат до 9-та степен по скалата на рихтер...

Блокове, нали?
А в центъра да си видял блок? Или някаква постройка, която да не е правена от кал и съчки?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 18 ное 2008 12:08

мисля, че едно хубаво земетресение ще се отрази доста ползотвроно с цел изчистване на боклучавите сгради в софия :) :) :)

ама що реститутки ще останат без препитание......

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 18 ное 2008 12:09

ISRalien написа:
hooligans написа:И вчера лайнаря ББ вика че при още едно такова силно земетресение половин софия ще падне ....

Блокове, нали?
А в центъра да си видял блок? Или някаква постройка, която да не е правена от кал и съчки?

баш пък тези "правените от кал и съчки" са по здрави и сигурни от блоковете при земетресения... :wink: :idea:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 18 ное 2008 12:13

Старото строителство е малко по-здраво ама новото хич го няма.Работех в тази свера като арматурист,и един път се облегнах на една колона и тя се изкриви,техника се развика що съм се облягал на колоната.И там хора ще живеят.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 18 ное 2008 12:13

на мой приятел баща му е архитект - знам за случаи, когато собствениците по свое усмотрение при строежа на 4 ет сграда, решават и на връзката 2ри- 3-ти етаж взимат и "преместват" опорните железобетонни колони, които трябва да държат сградата :shock
Човека идва вижда прекръства се и ги пита "що бе джанъм" - "жената иска тука да е голЕма стая"
И сам съм бил свидетел как в центъра на приземните етажи половината ЖБ колони се махат щото грозат витрината. Пък ква далавера е да сложиш двойно по-тънко желязо от това в проекта :?

За качеството на заварките по панелки на 30-40 години ще си замълча, да не дава господ, трагедията ще е голяма :(

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 18 ное 2008 12:16

rosen79 написа:Старото строителство е малко по-здраво ама новото хич го няма.Работех в тази свера като арматурист,и един път се облегнах на една колона и тя се изкриви,техника се развика що съм се облягал на колоната.И там хора ще живеят.

:shock :shock :shock
айде бе... аз пък каква риба хванах веднъж
ти да не си 5тона та да кривиш колони
бах го и бетона и желязото

хулигане ако удари 7 рихтер ще има нов модерен център София...
тия стари сгради преустройвани безброй пъти в офиси кабинети магазини и какво ли още не събаряни стени (ама те тухлени - ходи обяснявай че има носещи тухлени стени...) ще стане страшно
по новите блокове отговарят на 9-та степен по рихтер
а панелките са екстра за тая работа... това е най-доброто за земетресение

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 18 ное 2008 12:18

Редовна практика е в 12ч наливат бетон в 14ч декофрират колони и стени,и се започва следващата плоча.На това съм бил свидетел.Неискам да ви казвам какви отклонения се получават.В дианабат падна цяла плоча точно поради тая причина.

Потребителски аватар
laldo
Автомобил: Опел Зафира В
Двигател: 2006 г

Мнениеот laldo » Вто 18 ное 2008 12:20

DragoGT написа:
rosen79 написа:Старото строителство е малко по-здраво ама новото хич го няма.Работех в тази свера като арматурист,и един път се облегнах на една колона и тя се изкриви,техника се развика що съм се облягал на колоната.И там хора ще живеят.

тия стари сгради преустройвани безброй пъти в офиси кабинети магазини и какво ли още не събаряни стени (ама те тухлени - ходи обяснявай че има носещи тухлени стени...) ще стане страшно

gragogt мислиш че панелките са по стабилни ли ?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 18 ное 2008 12:20

DragoGT написа:

Колоната беше пресничка, тамън декофрирана.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 18 ное 2008 12:22

не че аз мисля
така са ме учили
защото не са с твърди връзки а заварки на панелите и поемат вибрациите
панелките ще паднат последни...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”