Аз самия няколко пъти вече се случва да пресичам на червено /е вярно е че има и 45 евро глоба за това
И тук искам да е така...
ISRalien написа: ...Ах колко гняв изпитвам в момента...
ISRalien написа:
rosy, наистина, карал ли си някога в София? Винаги намалявам на пешеходни пътеки и като чакат хора спирам. Знаеш ли колко пъти някоя бабичка седи и си чака просто ей така, на пешеходната пътека. Спирам, тя седи и ме гледа УЧУДЕНО!!!
Знаеш ли въобще КОЛКО ХОРА ходят по тротоарите? А колко от тях тичат? Ако за всеки човек спирам кога ще стигна?
rosy написа:Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...
......ТЕ СА НЕПРЕДСКАЗУЕМИ...
Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.
ISRalien написа:Искам да ми посочиш къде греша!
ChimeyJimmey написа:ISRalien написа:Искам да ми посочиш къде греша!
Moeто мнение е, че грешиш в отношението си към останалите участници в движението. И особенно към по-слабите.
Ще се съгласите, че пешеходците и велосипедистите (също така каруци, мотори и тем подобни) определено са по-слабите, сравнени с един автомобил, нали?
Затова културата, маниерите, съзнанието и отношението трябва да са значително по-високи у водача на автомобила.
Аз съм бил на мястото на колегата в подобен нелеп инцидент.
Но, както винаги, преди да започна с обвиненията към другите, първо търся причината и грешката У СЕБЕ СИ.
Да, колегата е виновен, че не е преценил правилно пътната обстановка, реакциите на участниците в нея (включая себе си и возилото си) и не е успял да предотврати инцидента. Мисля, че той го знае добре.
Да, жената е виновна за почти същото.
Но е ЖИВО СЪЩЕСТВО, сблъскващо се с ЛАМАРИНА.
Искрено желая краят на инцидента да е благополучен за всички.
Колеги по-горе са дали разумни съвети как да се действа.
Вярвам, че изводите са направени от всички.
Аз повече няма да участвам в темата.
Здраве и късмет на всички!
group® написа:Само искам да ти обърна внимание в следващите дни да се пазиш, че не знаеш на жената мъжа какъв може да се окажеДобра идея е да ходиш да ги видиш, но не ходи сам. Адвокат също е препоръчително да си намериш.
propparo написа:...тук независимо какво показва светофара за едните и за другите,водач виждащ че има дори само стъпал на пешеходната пътека или в близост до нея човек ВЕДНАГА спира на прилична дистанция.Аз самия няколко пъти вече се случва да пресичам на червено /е вярно е че има и 45 евро глоба за това/,но винаги ми спират,никой не ми е свирнал или пратил поздрави по адрес на майка ми.
...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта