Ударих жена с дете-Ще изписват детето !!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 18 ное 2008 11:33

Аз самия няколко пъти вече се случва да пресичам на червено /е вярно е че има и 45 евро глоба за това

И тук искам да е така...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 ное 2008 11:52

Баце, кажи тая какво ти е говорила в колата и какви показания е дала после в полицията, моля те :evil:
Като го разбрах това изпитах такава ярост, идеше ми да ударя първия срещнат пешеходец :evil:
Тая ако заведе дело ще й се изсипем целия форум на самото дело. Ако съм разбрал едно нещо от дела това е, че е важно колко хора са там!
След нейното дело обаче ТИ да заведеш дело срещу нея за материални и НЕМАТЕРИАЛНИ щети!!! Защото тоя стрес ТЯ го причини!
Такива МАЙКИ не искам да виждам НИКОГА!

Явява ти се някаква такава и ти съсипва всичко... Ти нямаш никаква вина, ама те изкарват виновен.

rosy, наистина, карал ли си някога в София? Винаги намалявам на пешеходни пътеки и като чакат хора спирам. Знаеш ли колко пъти някоя бабичка седи и си чака просто ей така, на пешеходната пътека. Спирам, тя седи и ме гледа УЧУДЕНО!!!
Знаеш ли въобще КОЛКО ХОРА ходят по тротоарите? А колко от тях тичат? Ако за всеки човек спирам кога ще стигна?
П.П. Сашо е бил в СРЕДНАТА лента! Навил е волана в ляво, колата е завила, но жената в паниката не е спряла, а е продължила!

Пак да кажа, че същата сутрин пътя беше мокър! Беше валяло дъжд! Казвам как беше около 10 минути след като ми се обади Сашо в 7:15!
ДОБРЕ, че той е с чисто нови гуми и колата има ABS, защото иначе нямаше да е малкия дявол!

Добре, че малкото (не разбрах момченце или момиченце) се е пооправило. А на оная овца това ще й тежи цял живот! Лошото е, че ще обвинява пред другите Сашо!
Ах колко гняв изпитвам в момента :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 18 ное 2008 11:54

Мамата си джаса! :079:
Толкова глупости като отгоре скоро не бях чел...
И после - защо "голфараджии", а?

Без докачение... :065:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 18 ное 2008 12:03

ISRalien написа:
Пак да кажа, че същата сутрин пътя беше мокър! Беше валяло дъжд!

Две напълно основателни причини да се кара с далеч под 50км/ч.Пак казвам---водача кара колата,а не обратното.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 ное 2008 12:03

ChimeyJimmey написа:Мамата си джаса! :079:
Толкова глупости като отгоре скоро не бях чел...
И после - защо "голфараджии", а?

Без докачение... :065:

Ще се обосновеш ли или така си спамиш?
Наистина може да съм прекалил малко, но съм афектиран. Искам да ми посочиш къде греша!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 18 ное 2008 12:05

ISRalien написа: ...Ах колко гняв изпитвам в момента...

Кротко ве майна. Дай да не натоварваме колегата с излишни емоции, а да му помогнем по-леко да преодолее стреса и да се успокои. Нещата тепърва има да се разплитат и избистрят. Може пък кротко и цивилизовано да се разберат помежду си. Аз това и му казах по-горе...

Жените по принцип са си шаш и паника в критична ситуация и да се предвидят мислите и действията им е почти невъзможно. Правилните навици помагат до голяма степен да се избегнат такива положения. Освен това мисля, че пешеходеца е ЗАДЪЛЖЕН от закона и правилника да пресича платното за движение на обозначените за това места :!: :!: :!: така, че тая най-малкото оттук го отнася...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 18 ное 2008 12:10

Ако на такива места като това сложат по един назначен специално за целта човек със кочан фишове по 10лв /не повече/ +един пешак полицай за респект да глобяват неправилно пресичащи пешеходци ще съберат пари за заплатите на всички тях и ще останат още много за обновяване на маркировката и други неща помагащи за безопасността на движението. Масово пешеходците нямат елементарна култура за движение в натоварения градски трафик и няма как да бъде иначе като не могат да бъдат наказани за безотговорността си :!:

Последна промяна от Stivi на Вто 18 ное 2008 12:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 18 ное 2008 12:10

ISRalien написа:
rosy, наистина, карал ли си някога в София? Винаги намалявам на пешеходни пътеки и като чакат хора спирам. Знаеш ли колко пъти някоя бабичка седи и си чака просто ей така, на пешеходната пътека. Спирам, тя седи и ме гледа УЧУДЕНО!!!
Знаеш ли въобще КОЛКО ХОРА ходят по тротоарите? А колко от тях тичат? Ако за всеки човек спирам кога ще стигна?

извън София мнооого рядко карам.
Пак казвам, че нямам желание да обвинявам. На всеки може да се случи подобна ситуация, а на някои от нас вече се е случвало. В интерес на истината тичащи хора съм виждал в парка, на стадиона и около спирки. Когато е последния вариант винаги карам бавно до като не пресече тичащия към спирката. По-добре с 10-20, отколкото цял живот мъка.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Ударих жена с дете

Мнениеот quattro^^ » Вто 18 ное 2008 12:16

rosy написа:
Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...
......ТЕ СА НЕПРЕДСКАЗУЕМИ...

Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.

Не мога да разбера, що тъй мислиш ти от един пост прецени цялата реална ситуация :bowdown не можеш да го виниш или съдиш ако беше ти надали по-добре ще реагираш...квот станало станало в съда да се разправят хората.С глупости темата ще иде у рециклету...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 18 ное 2008 12:35

ISRalien написа:Искам да ми посочиш къде греша!

Moeто мнение е, че грешиш в отношението си към останалите участници в движението. И особенно към по-слабите.
Ще се съгласите, че пешеходците и велосипедистите (също така каруци, мотори и тем подобни) определено са по-слабите, сравнени с един автомобил, нали?
Затова културата, маниерите, съзнанието и отношението трябва да са значително по-високи у водача на автомобила.
Аз съм бил на мястото на колегата в подобен нелеп инцидент.
Но, както винаги, преди да започна с обвиненията към другите, първо търся причината и грешката У СЕБЕ СИ.
Да, колегата е виновен, че не е преценил правилно пътната обстановка, реакциите на участниците в нея (включая себе си и возилото си) и не е успял да предотврати инцидента. Мисля, че той го знае добре.
Да, жената е виновна за почти същото.
Но е ЖИВО СЪЩЕСТВО, сблъскващо се с ЛАМАРИНА.

Искрено желая краят на инцидента да е благополучен за всички.
Колеги по-горе са дали разумни съвети как да се действа.
Вярвам, че изводите са направени от всички.
Аз повече няма да участвам в темата.

Здраве и късмет на всички!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 18 ное 2008 12:38

Спрете глупостите.
Най-вече rosy :idea:

Пишете само съвети и всякаква полезна информация, които могат да помогне на колегата :idea:

@Dead man - сам виждаш, че форума те подкрепя - ако има нужда пише с какво и как може да ти се помогне!

Само искам да ти обърна внимание в следващите дни да се пазиш, че не знаеш на жената мъжа какъв може да се окаже :idea: Добра идея е да ходиш да ги видиш, но не ходи сам. Адвокат също е препоръчително да си намериш.

Дано всичко мине най-леко за всички ви :bishop

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 ное 2008 12:48

ChimeyJimmey написа:
ISRalien написа:Искам да ми посочиш къде греша!

Moeто мнение е, че грешиш в отношението си към останалите участници в движението. И особенно към по-слабите.
Ще се съгласите, че пешеходците и велосипедистите (също така каруци, мотори и тем подобни) определено са по-слабите, сравнени с един автомобил, нали?
Затова културата, маниерите, съзнанието и отношението трябва да са значително по-високи у водача на автомобила.
Аз съм бил на мястото на колегата в подобен нелеп инцидент.
Но, както винаги, преди да започна с обвиненията към другите, първо търся причината и грешката У СЕБЕ СИ.
Да, колегата е виновен, че не е преценил правилно пътната обстановка, реакциите на участниците в нея (включая себе си и возилото си) и не е успял да предотврати инцидента. Мисля, че той го знае добре.
Да, жената е виновна за почти същото.
Но е ЖИВО СЪЩЕСТВО, сблъскващо се с ЛАМАРИНА.

Искрено желая краят на инцидента да е благополучен за всички.
Колеги по-горе са дали разумни съвети как да се действа.
Вярвам, че изводите са направени от всички.
Аз повече няма да участвам в темата.

Здраве и късмет на всички!

Жалко, че мислиш за мен така... Казах вече, че винаги намалявам на пешеходна пътека и много често пускам пешеходци без пешеходна пътека. Просто се радвам като ми махнат после за благодаря.
Обаче в случая съм така настроен към жената защото е МАЙКА и най-важното е с детето си!!! ДЛЪЖНА е да е по-предпазлива от нормалното не само че е с детето си, ами и защото по този начин го учи как да пресича! Виждал съм майки, които вървят по тротоара и държат детето за ръка, което върви по шосето!!! Винаги уважавам пешеходците и мотористите (пусках и тема за тях, където ме оплюхте как ги защитавам видиш ли) като участници в движението, но НЕ уважавам подобно нехайство към собственото ти дете!

едит:
group® написа:Само искам да ти обърна внимание в следващите дни да се пазиш, че не знаеш на жената мъжа какъв може да се окаже :idea: Добра идея е да ходиш да ги видиш, но не ходи сам. Адвокат също е препоръчително да си намериш.

Сашо, знаеш, че винаги когато мога ще те подкрепя. Ако искаш може да отидем до Пирогов! Не, че съм битка де, ама ей така, за морална подкрепа.

Последна промяна от Ivailo на Вто 18 ное 2008 12:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Вто 18 ное 2008 12:49

Колега, съжалявам за случката. Моят съвет е - намери си свидетели. И до колкото можеш помогни на семейството - независимо дали ти или те са виновни.

А за всички останали - била съм миналата година в положението да блъсна човек /слава богу - нищо му няма, не бях виновна, жената пресичаше на червено, даже акт нямам/ Но да седиш в центъра на града, на едно от най-оживените кръстовища повече от час - и непрекъснато да минават хора, да те псуват и обиждат, да те наричат с какви ли не имена - това не се забравя, мога да ви кажа. Ние лесно съдим другите, особено кагото гледаме отстрани. За това казвам - всеки сам си знае къде е сгрешил, на никой не го пожелавам. На колегата - успех в съда и дано детето се оправи.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 18 ное 2008 13:00

propparo написа:...тук независимо какво показва светофара за едните и за другите,водач виждащ че има дори само стъпал на пешеходната пътека или в близост до нея човек ВЕДНАГА спира на прилична дистанция.Аз самия няколко пъти вече се случва да пресичам на червено /е вярно е че има и 45 евро глоба за това/,но винаги ми спират,никой не ми е свирнал или пратил поздрави по адрес на майка ми.
...

Колега не искам да прозвучи като заяждане,ама ми е много интересно ако аз си карам кротко с разрешените за града 50км/ч и изневиделица както си ходиш с гръб към мене,не се огледаш,решиш да пресечеш,а аз съм на 2-3 метра от пешеходната пътека,дали няма да те кача на предния капак?
Винаги когато мога,пускам пешеходците да минават-без значение на зебра ли или не,защото на мен също ми се налага да ходя от време на време пеш и да пресичам опасни булеваррди и кръстовища,но тея дето постъпват безотговорно,не се оглеждат като пресичат и създават опасност както за тях така и за мен не ога да се сдържа да не им свирна,да не ги напсувам.Щото ако го удариш в такъв случай пак си виновен,ако избегнеш удара с него и се удариш в някой стълб или полетиш към други хора движещи се наоколо-пак си виновен.Та Господ да ни пази от такива джедаи!

Сашо бате,а на тебе кво да ти кажа-надявам се скоро да успееш да превъзмогнеш шока и уплахата и си търси правата по съдебен ред-караш си в ограниченията,минаваш на зелено и в последния момент пред теб изкача някаква жена.Наистина случката е грозна,но не трябва да носиш вина,която не е твоя!

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Вто 18 ное 2008 13:07

и задължително си заведи щета по гражданската отговорност и гледай да е възможно най-скоро :!:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”