свети лампа на маслото и за температурата?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
coruscater
Автомобил:
Двигател:

свети лампа на маслото и за температурата?

Мнениеот coruscater » Нед 16 ное 2008 19:51

Когато го купих стария собственик ми каза,че след като измил двигателя на колата започнали да светят постоянно двете лампи на таблото-за маслото и за температурата.И наистина светят и не угасват въобще..понякога леко премигват но рядко сякаш...Според стария собственик няма никакви проблеми с маслото-сменихме го преди една седмица,а и като го водих на оглед в сервиз ми казаха че колата си е ок.На какво може да се дължи тогава това светене на тия две лампи? Някакви идеи?

coruscater
Автомобил:
Двигател:

```

Мнениеот coruscater » Вто 18 ное 2008 7:53

никой ли не е срещал подобен проблем бе хора?

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Вто 18 ное 2008 8:18

coruscater написа:Когато го купих...

Кого си купил? :lol:
Помогни първо малко ти, за да може да ти се помогне и на теб ;)
На какво му свети лампата на маслото и на температурата? Марка, модел, година, код на двигателя (по възможност)... :lupe
Като ти свети лампата за водата, каква температура ти показва на таблото?
Ако светват лампичките като даваш на контакт още, значи проблема е в лампичките, а не в температурата :D :arrow: имаш нужда от електричарска помощ... :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 18 ное 2008 8:42

Датчик за налягане на маслото може би
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F1%EB%EE
Провери и нивото на антифриза в с-мата Можеш и да споделиш какво е "ТО" :lol:

coruscater
Автомобил:
Двигател:

```

Мнениеот coruscater » Вто 18 ное 2008 9:06

Да бе вярно,че не съм написал какво е нещото)))))))..Ами нещото е Поло 1000 модел 91г. Та при него е тоя проблем и освен това проблема е започнал след като е измит двигателя.

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Вто 18 ное 2008 15:19

При мен проблема беше в самото табло.От годинките кондензаторите на платката съхнат и правят бели,сменят се и се оправя всичко.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: ```

Мнениеот chy » Вто 18 ное 2008 16:51

coruscater написа:Да бе вярно,че не съм написал какво е нещото)))))))..Ами нещото е Поло 1000 модел 91г. Та при него е тоя проблем и освен това проблема е започнал след като е измит двигателя.

Може би темата ти щеше да звучи малко по-добре ако беше написал още ..."откачих клемите към датчиците внимателно,опитах се да ги подсуша,дане би да дават някъде оттечка,поогледах за нарушена изолация...но пак светят :roll: :wink: :wink: :wink:
пиши кода на мотора :idea:

coruscater
Автомобил:
Двигател:

```

Мнениеот coruscater » Вто 18 ное 2008 17:23

Да навярно щеше да звучи по добре,но съм нов в играта и тепърва ще се уча да ги търся тия датчици клеми и т.н. а и не съм се занимавал още с тях защото нямам време сега-гледам да мине само преглед и регистрация а по-нататък ще ги гледам тия лампи.Попитах в форума само ако някой е имал сходен проблем и реши да сподели-не съм очаквал пълен технически анализ на ситуацията и ми е ясно,че трябва и сам да бутна тук там за да видя какво евентуално може да е-така,че сори ако на някого му се е сторила темата тип "дай ми информация наготово"))
Благодаря ви за идеята и насоката че би могло да е от датчика-ще почна оттам да ровичкам)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: ```

Мнениеот chy » Вто 18 ное 2008 17:36

coruscater написа:Да навярно щеше да звучи по добре,но съм нов в играта ...

Не ме разбра-нямах впредвид инфото наготово-просто веднага се набива в очи че след мокренето е станал проблема(ако може да се вярва на продавача)
Логичния извод е че вода+ток=проблем...може да се окаже че всичкото мислене,което си мислел идва от нищо и никаква случка....както често се случва точно с тези половери...
като пазиш в тайна кода на мотора(първите букви,цифри не трябват :wink: ) поне кажи дали е карбуратор или моноинжекция
Пример-мойто и на Персефона са 45коня,моноинжекция 1043см3 на Блуайс е карбурация пак същите обем и коне
в случай че таблото е дало беля-пиши...имам некво-като за 2-3 литра бира :wink: :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”