теч на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivaylito
Автомобил:
Двигател:

теч на бензин

Мнениеот ivaylito » Сря 19 ное 2008 0:19

ЗДРАВЕЙТЕ.ЗНАЧИ ИМАМ ГОЛФ 2 БЕНЗИН,КАРБУРАТОР С ГАЗОВА УРЕТБА.ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ,КОГАТО МИНА НА БЕНЗИН ИМАМ ТЕЧ НА БЕНЗИН ВЪРХУ КОЛЕКТОРНИТЕ ТРЪБИ.ПРЕДИ ДНИ СМЕНИХ ПЛАТНОТО НА УСКОРИТЕЛНАТА КУТИЯ.МАЙСТОРА КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД ,НО КАТО МИНАХ ПОСЛЕ НА БЕНЗИН ПАК ТЕЧЕЩЕ.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ДАДЕ САВЕТ КАКВО ДА ПРАВИ И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМ,ЗАШОТО ПОВЕЧЕ НА СЕРВИЗИ НЕ МИ СЕ ДАВА И БЕЗ ТОВА САМО МИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ И НИЩО НЕ ОПРАВЯТ.ТРЯБВА ЛИ ДА СМЕНЯМ БЕНЗИНОВАТА ПОМПА И КАК СТАВА ТОВА?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 19 ное 2008 0:36

Първо хубаво ще е да си изключиш КапсЛока. Писането с големи букви означава крещене, а ти не искаш да си мислим, че ни се караш, нали? ;)

След това ще трябва- щеш-нещеш, да запалиш колата на бензин и много внимателно да почнеш да оглеждаш от къде тече. Ако ти или някой друг не го види, то така, с гадаене по кристална сфера няма как да стане! :(
Мога да те насоча със съвет добре да огледаш маркучите. С времето стареят, напукват се, особено в крайчето си и протичат.
Помпата се уплътнява с 2 тънки гарнитурки, а м/у тях им пластмасов дистанционен фланец, около 3мм дебел. Възможно е скъсана гарнитура, спукан фланец или изметната глава/фланец (металния) на помпата.
Но което и от тези неща да е, трябва на место да се види!

Допълнение: 1 тема стига ;)

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Сря 19 ное 2008 0:50

Съжалявам за големите букви и за другите нарушения влизам за първи път и осте не мога да се ориентирам.Не се карам на никой.Благодаря за съвета.Значи няма нужда от нова помпа просто трябва да сваля тази и да я огледам-на бензин колата ми варви добре предполагам не е още за смяна.Обаче рядко я карам на бензин може би 2-3 пъти годишно а трябва по-често.Значи свалям старата сменям всички гарнитури и гумички и трябва да стане.Още веднъж благодаря за отговора

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 19 ное 2008 0:58

Ами наистина оглеждане е решението, но не винаги като се свали детайла може да се огледа всичко. А и няма как да се пусне в реална експлоатация, за да се види.
Първо огледай както си е на място, със запален двигател, ама и пожарогасител до теб ;). Дано видиш от къде тече...

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Нед 23 ное 2008 16:33

Наистина проблема се оказа спукан мъркуч.Благодаря много за съвета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”