Приети днес промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 16 ное 2008 12:32

Не вярвам да са толкова глупави и да направят ограничението само по кубатура, сигурно ще е и по к.с.
Което мисля, че е добре

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 16 ное 2008 12:35

AmW написа:Не вярвам да са толкова глупави и да направят ограничението само по кубатура, сигурно ще е и по к.с.
Което мисля, че е добре

ооо не повярвай ми може и да са доста по-глупави mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 16 ное 2008 16:00

абе не е това разрешението на проблема....
трябва да се инвестира в добри пътища и добри пътни съоръжения, добре обмислени и правилно разположени...
на запад за това се дават луди кинти, а тука просто увеличават глобата, за да може при чичко паричко да не минеш с 5 лв, а с 50...

ПРАХ В ОЧИТЕ.... без грам мисъл за хората и тяхната безопастност :idea:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 16 ное 2008 16:53

batmilko написа:абе не е това разрешението на проблема....
трябва да се инвестира в добри пътища и добри пътни съоръжения, добре обмислени и правилно разположени...
на запад за това се дават луди кинти, а тука просто увеличават глобата, за да може при чичко паричко да не минеш с 5 лв, а с 50...

ПРАХ В ОЧИТЕ.... без грам мисъл за хората и тяхната безопастност :idea:

Прав си до някъде, ама и на "запад" ги има тези закони от сорта на ограничение на мощността на колата ако си млад шофьор, та даже и нямаш право да караш сам 1вата година.
Че има нужда от инвестиция за нови и по големи пътища има, но и това ограничение е нещо и аз мисля, че би намалило в някаква степен произшествията от типа "Млад шофьор, мощна кола и влизане в дерето"

Аз съм бил свидетел на няколко такива изпълнения точно поради тази причина.Момчето се учи още а кара 520.... е покара го една седмица и отиде директно на първа страница на нощен труд

Последна промяна от AmW на Нед 16 ное 2008 16:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 16 ное 2008 16:55

на слаба кола газта се държи нон-стоп до дупка :wink:

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 18 ное 2008 21:32

само да отбележа,аз съм от бс и пробвах да карам едно и също разтояние 2 пати както обикновенно и според знаците това бе работното място(едната посока5,2км)ми както аз си знам за около 6-8 минути зависи светофарите ест.а по правилата 17-20 така значи трябва да ставма по рано добре той съня не е за хора.така дава ми 150 гр повече от задрустванията и постояното 1 -2 и спирачки, и 3 общо са около 20-30 минути и какво дупките ми счъпят или таковат гумите кой ще ми ги плати?

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 18 ное 2008 22:01

cenitel написа:само да отбележа,аз съм от бс и пробвах да карам едно и също разтояние 2 пати както обикновенно и според знаците това бе работното място(едната посока5,2км)ми както аз си знам за около 6-8 минути зависи светофарите ест.а по правилата 17-20 така значи трябва да ставма по рано добре той съня не е за хора.така дава ми 150 гр повече от задрустванията и постояното 1 -2 и спирачки, и 3 общо са около 20-30 минути и какво дупките ми счъпят или таковат гумите кой ще ми ги плати?

Абе колега,ще преведеш ли на български?
:?:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 18 ное 2008 23:47

За водачите измислиха 1001 правила ами за пешеходците няма ли да има!? ... или те ще си ходят както си искат! Давам за пример злочестия инцидент с колега!
Че и на велосипедистите каска трябва да слагат, е стига, това вече е прекалено! :evil:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 19 ное 2008 8:26

Калоян Кирилов написа:За водачите измислиха 1001 правила ами за пешеходците няма ли да има!? ... или те ще си ходят както си искат! Давам за пример злочестия инцидент с колега!
Че и на велосипедистите каска трябва да слагат, е стига, това вече е прекалено! :evil:

Ааа не за всичко което става по улиците са виновни шофьорите.А какво да кажем за мангалите с количките пълни с кашони който постоянно бръмчат по средата на улицата и се чудиш от къде да ги заобиколиш, или тъмно облечените бабки и дядки който решават, че точно в 17:30 трябва да пресекат на 200 метра по далече от светофара и съответно пешеходната си пътека.Или какво ги е*е тъпите п***и дето на теб току що ти е светнало зелено а на тях им е вече червено и ми ходят като манекенки по средата на пътното платно.И като им свирнеш да побързат , те гледат нагло или ти показват средни пръсти.Какво да ви казвам, българина си остава на село ЗАВИНАГИ.

П.С. Не искам да засягам никой просто такива гледки ми идват в повечко :twisted:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 19 ное 2008 9:49

"Когато на един проблем не може (не искат) да му се намери решение, се създава закон"

Че и нашата работа такава. Какво като дигнеш глобите, да не би така слабия шофьор да стане по-добър. Той пак ще си кара с колкото може колата. Не става да ти бъркат в джоба и да вадят с шепите и да си мислят "...бе като го глобим 500лв и няма пари да кара и като му вземем книжката за 1 мес. нещата се уреждат" НЕ става така. В края на месеца като вземе пари, пак ще кара, може 2 пъти да е, но ще направи белята. Не тези мерки трябва да се вземат, а да се оправят пътищата, което е лесното. Най-трудното е да се промени начина на мислене. Само един пример: Инструктурът на курса много слабо го боли, дали можеш и колко можеш да шофираш. Важното е да си платиш таксата + нещо допълнително.
...и пак

"Когато на един проблем не може (не искат) да му се намери решение, се създава закон" - при нас с минимална ефективност

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 ное 2008 11:05

още не е обнародвано в ДВ

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Сря 19 ное 2008 11:24

Pichaga написа:още не е обнародвано в ДВ

Въпрос на време,вече са го гласували в народното събрание :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 ное 2008 11:42

идеята ми беше като излезе в ДВ, тогава да го коментираме, то за коментар няма кво да си блъскаме клавишите, по-скоро за разяснения :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 19 ное 2008 19:22

Аз пък много ще се радвам ако ги има промените, и също и по големите глоби.Все от някъде трябва да се започне, трябва да има промени, очевидно е, че трябва да се предприеме нещо.
Като те глобят 2-3 пъти и ще се замислиш дали говориш по телефона, или дали ще летиш на Бул.България с 120...

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 24 ное 2008 0:09

Абсолютно съм за увеличаването на глобите ! Крайно време е хората да се стреснем и да спрем да караме като ненормални и да си избиваме натрупаните комплекси на пътя !
Време е на пътя да цари спокойствие. Това няма да стане с магическа пръчка, а бавно и постепенно, но точно това е начина. Лошото в случая е , че масата българи не само сме комплексирани, но и нямаме парички в джоба. Затова когато сме в нарушение, искаме да бутаме парички. В резултат на промените, просто рушветите ще нарастнат и куките ще се облагодетелстват. Въпреки че моите последни случки са завършвали все с фиш или акт. Имам чувството , че и те взеха малко да се пазят и не взимат толкова лесно. Откакто платих няколко дебели акта, имам едно на ум и не превишавам скоростта !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”