От скоро съм собственик на шаран 2.0 бензин 97г.с ADY двигател.
След смяна на всички ремъци и ролки и филтри и масло на двигателя стана по шумен на място имам чуство че прекъсва, като е на скорост по инерция и като подам газ има леко предърпване,казаха ми че и повдигачите пречукват.
Възможно ли е ако има прескочил зъб да прави тези неща, а и маслото което ми наляха е някакъв наливен elf 10w40 поне така казаха.
При тези майстори ходя от три години и съм доволен.
Дали маслото не е подходящо ? На елкон ще покаже ли дали има прескочил зъб или е друг проблема?
Ще бъда благодарен на всеки който може да помогне с опит, знание и акъл.
А иначе ми се струва че колата върви добре
mod edit: vasstop
Шаран - двигателя стана по-шумен след смяна на консумативи
колега аз имам същия двигател само 4е шарана ми е 96'г и същтия проблем,всъщност проблема при мен беше 4е при смяна на ремъка ми бяха прецакали центровката и ми се губеше мощност!та зна4и с този проблем отивам във WV Пловдив и там центровката я оправиха но провлема със придърпването си остана и то не защото не могат да го оправят,а за6тото аз не им споменах за тва като си мислех 4е щте се оправи с оправяне на центровката.Сега двигателя си работи супер на място заковава на 900 оборота освен това регулираха и подаването на въздуха,но когато отнемам от газта има леко придурпване.Според мен отиваи направо във WV Сервиз ама в представителството а не в някои сервиз работещ от името не WV защото там често ти взимат парите без да решат проблема.!А като решиш проблема пиши във форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
zevs написа:колега аз имам същия двигател само 4е шарана ми е 96'г и същтия проблем,всъщност проблема при мен беше 4е при смяна на ремъка ми бяха прецакали центровката и ми се губеше мощност!та зна4и с този проблем отивам във WV Пловдив и там центровката я оправиха но провлема със придърпването си остана и то не защото не могат да го оправят,а за6тото аз не им споменах за тва като си мислех 4е щте се оправи с оправяне на центровката.Сега двигателя си работи супер на място заковава на 900 оборота освен това регулираха и подаването на въздуха,но когато отнемам от газта има леко придурпване.Според мен отиваи направо във WV Сервиз ама в представителството а не в някои сервиз работещ от името не WV защото там често ти взимат парите без да решат проблема.!А като решиш проблема пиши във форума
А къде в пловдив е този сервиз,ако може до дадеш кординати, и дали наистина работят добре или само цените са им фирмени и за колко време ти отсраниха проблема?
здрасти колега,значи сервиза се намира на входа от към Пазарджик на бул.България 121 сервиза е "ХААС-60" тел.032950976 и им отне 4-5 часа -както споменах за настроика на центровката.всичко излезна 180 лв в които са вклучени центровка,диагностика на двигателя,диагностика на ел. инсталацията,регулиране на въздуха и смяна на 2 напукани маркуча за въздуха.Аз лично съм доволен от тях и пак ще ходя заради придърпването ама вече на пролет щото сега нямам време.трябва да се обадиш и да запазиш час и освен това ,тъи като от скоро я имаш колата е хубаво ако има6 и други въпроси да ги поставиш пред тях,а пък кат се оправиш драсни някои ред за инфо........аиде успех
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”