Свързване на антена на портативен МР3 плейър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Свързване на антена на портативен МР3 плейър

Мнениеот dmitko » Пон 06 фев 2006 10:52

Имам едно питане относно антената на портативния МР3 плейър, който мисля да ползвам в колата /през усилвател/. Доколкото знам FM радиото на такива плейъри, уокмени и др. подобни ползват за антена слушалките. Въпроса ми е кой от кабелите на слушалките се ползва за тази цел - оплетката /масата/ ли?
Проблема идва от това, че имам дълбоки съмнения за качеството на приеманите станции от такъв плейър вътре в колата и искам да го свържа към извода за външната антена на колата, ама нямам идея как да стане. Моля дайте някаква идея :roll:

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пон 06 фев 2006 19:53

еми че вържи масата тя трябжа да е няма логика да сложат каналит за антена :) апък ако не стане пробваи с каналите :)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 06 фев 2006 19:55

Масата (-) на слушалките изпълнява тази роля. Свързвай масата на кабела на мп3-то към кабела на антената и това е... Само дето аз пък се съмнявам в качествата на сами тунер, но външната антена наистина ще помогне.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 06 фев 2006 22:02

E да, явно ще вържа масата на мп3-то към кабела на антената, ама какво да правя с масата на самата антена /оплетката на коаксиалния кабел/ ? - към масата на колата ли да я вържа или тя заводски е хваната там някъде по дължината, щото ако просто си виси това означава, че антенния кабел не е екраниран и полза - никаква.

Иначе извън колата тези плейърчета добре ловят радио.
Накрая ще докладвам какво се е получило само да минат тези студове, че нищо не ми се пипва :cry:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”