проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ -проблема е отстранен

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ -проблема е отстранен

Мнениеот Anio-Mamata » Сря 19 ное 2008 19:11

днес си смених гумите,сложих 4осто нови зимни с джанти от голф 3 и като карам по павета се усеша една вибрация все едно карам с супер меки гуми,направо по капли,от какво може да е-съмнявам се да е от зимния граифер.

Последна промяна от Anio-Mamata на Чет 20 ное 2008 15:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 19 ное 2008 19:15

Колега оправи си заглавието-без главни букви Иначе дали не е от джантите :roll:

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Сря 19 ное 2008 19:55

snupeca написа:Колега оправи си заглавието-без главни букви Иначе дали не е от джантите :roll:

е защо да е от джантите 13 цола са, пасват на централния отвор и на 4етирите болта перфектно,лягат без никакъв луфт

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 19 ное 2008 21:09

Не знам, до сега правил ли си го този номер с голфовите жантоци и имало ли е проблем? А с оригиналните как е?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ

Мнениеот lrlmodo » Сря 19 ное 2008 21:12

Anio-Mamata написа:днес си смених гумите,сложих 4осто нови зимни с джанти от голф 3 и като карам по павета се усеша една вибрация все едно карам с супер меки гуми,направо по капли,от какво може да е-съмнявам се да е от зимния граифер.

А какви гумми си сложил, дай марката, виж ги колко са напомпани - да не са изпуснали отякъде :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 19 ное 2008 21:24

snupeca написа:Не знам, до сега правил ли си го този номер с голфовите жантоци и имало ли е проблем? А с оригиналните как е?

колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1
:wink:
Няма голфови,джетови,пасатови джанти-има оригинални-произведени в завода и носещи щампа :idea: А това как са решили дизайнерски да подходят към модела и шарката-кво значение има
За да съм напълно ясен-ЕТ е или 38 или 45 :idea:
Нищо лично колега-ама не е задължително във всяка тема да се разписваш,нали

Колега-естествено че усещаш грайфера на гумата-както ще чуваш и леко свирене, и ще ти е по-лек волана...не се притеснявай :wink:
Зимната гума,освен по шарката и ламелите(едни такива браздички в самия грайфер) се отличава и по смеската на каучука..затова имаш чувство че караш в рядка кал...
За сефте ли караш със зимни?

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Сря 19 ное 2008 22:31

chy написа:
snupeca написа:Не знам, до сега правил ли си го този номер с голфовите жантоци и имало ли е проблем? А с оригиналните как е?

колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1
Няма голфови,джетови,пасатови джанти-има оригинални-произведени в завода и носещи щампа :idea: А това как са решили дизайнерски да подходят към модела и шарката-кво значение има

Колега-естествено че усещаш грайфера на гумата-както ще чуваш и леко свирене, и ще ти е по-лек волана...не се притеснявай :wink:
Зимната гума,освен по шарката и ламелите(едни такива браздички в самия грайфер) се отличава и по смеската на каучука..затова имаш чувство че караш в рядка кал...
За сефте ли караш със зимни?

е ти ме нахрани като за последно,карам със зимни гуми горе доло за 7-8 година,като казвам 4е има проблем наистина има и не е шото така ми се струва,тука говорим за странни шумове като 4е ли нешто в предницата е разбито,а не е защото днес я проверявах

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 19 ное 2008 22:47

:oops: :oops: :oops:
Не съм искал-откъде да знам?
Сори-не е нарочно.... :oops: :oops: :beer :beer
От гумите е брат!
не е от джантите-аз карам ...както се казва с "голфови" :roll: джанти-дори на астрата съм с такива сега и с едни гуми-нема толкоз дълбок грайфер-тия от МЕТРО-милестоун (много копат деба :D )-същото такова странно чувство,все едно карам в тиняк

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 19 ное 2008 22:52

Виж дали са стегнали билтовете.
Дисковете с къв диаметър са ти, имаш ли АБС?
Ако си с 256мм диск да не опира по джантата апарата - въпреки че тогава трудно ще монтираш джантите :?
Ако си с 239мм диск - тогава нищо не опира :wink:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 19 ное 2008 23:08

да не ти е влязло камъче в грайфера на гумите и тогава се чува едно странно чукане и тракане

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 20 ное 2008 7:50

chy написа:колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1

Колега, явно всяко мое мнение тук, и опит да помогна, се приема за "разписване"..., но както и да е - не знам ама, като говорим за джантите, дали изчерпваме темата само с това дали пасват а? Ами ако някоя е крива примерно? Въпроса ми беше дали докато колегата е карал с оригиналните джанти (за поло) е имало проблем? Но ако и до сега си е карал голфовите и е нямало проблем, ясно е че не е от тях, а нещо по гумите

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Чет 20 ное 2008 8:40

джантите ги слагам за първи път и пасват без проблем,гумите са 4исто нови и от 7-8 години карам само с такива за зимата,полото няма АБС и отзад лягат перфектно по барабаните,отпред никаде не зака4ат,просто когато карам по павета все по4ва един шум все едно са ми меки гумите,ама мноо меки,едвали не по джанти

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 20 ное 2008 9:08

E щом 7-8г си е било ок с такива гуми и оригиналните джанти, а проблема се е появил след смяната на джантите с голфовите(ако съм схванал както трябва).... не знам какво да мисля,...Kакъв съм аз та да предлагам варианти, та нали просто се "разписвам" нали? :roll:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 20 ное 2008 13:14

snupeca-май те засегнах :cry: :? Не това имах впредвид,сори....

Сега ще ви напиша защо смятам че не е от джантите(при положение че са
оригинални)-първо-като си купуваш дискове,лагери,барабани,накладки-абе всичко,свързано с колелата -там не пише че е специално и само за точно този модел на колата,нали?Пише че става и за още няколко марки и модели...
Второ-като си купиш ляти джанти,на някоя фирма(няма зн.на коя)-дали те
произвеждат само и основно за ФВ?-
Всъщност ако е крива джанта-колегата не пише за тея симптоми-все пак както се разбра впоследствие има немалък опит с коли :D
Пак повтарям-за мен е от гумите-не защото са калпави,регенерат или дефектни-а защото и аз имам подобно усещане като карам по павета-просто моите гуми,въпреки размера(165/70/13) реално заради големия(около 1см.) грайфер са по високи от друга зимна гума със същия размер-оттам понеже на макадам самата гума не прилепва с цялата възможна площ и се деформира по различен начин-за мен това обяснява чувството че карам едва ли не гуми напомпани до атмосфера...Колегата не споменава за проблем при каране по асфалт :idea: :!: само по паваж....
Другото което ми идва на ума е да провериш дали случайно не са обърнали посоката на някоя гума-едва ли,но все пак....
И виж колко са напомпани-аз лично не карам зимна над 1,9-на 2-2,2 много скача....
Колега-сподели с нас каква марка са тези гуми

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Чет 20 ное 2008 15:32

chy написа:snupeca-май те засегнах :cry: :? Не това имах впредвид,сори....

Сега ще ви напиша защо смятам че не е от джантите(при положение че са
оригинални)-първо-като си купуваш дискове,лагери,барабани,накладки-абе всичко,свързано с колелата -там не пише че е специално и само за точно този модел на колата,нали?Пише че става и за още няколко марки и модели...
Второ-като си купиш ляти джанти,на някоя фирма(няма зн.на коя)-дали те
произвеждат само и основно за ФВ?-
Всъщност ако е крива джанта-колегата не пише за тея симптоми-все пак както се разбра впоследствие има немалък опит с коли :D
Пак повтарям-за мен е от гумите-не защото са калпави,регенерат или дефектни-а защото и аз имам подобно усещане като карам по павета-просто моите гуми,въпреки размера(165/70/13) реално заради големия(около 1см.) грайфер са по високи от друга зимна гума със същия размер-оттам понеже на макадам самата гума не прилепва с цялата възможна площ и се деформира по различен начин-за мен това обяснява чувството че карам едва ли не гуми напомпани до атмосфера...Колегата не споменава за проблем при каране по асфалт :idea: :!: само по паваж....
Другото което ми идва на ума е да провериш дали случайно не са обърнали посоката на някоя гума-едва ли,но все пак....
И виж колко са напомпани-аз лично не карам зимна над 1,9-на 2-2,2 много скача....
Колега-сподели с нас каква марка са тези гуми

колега оказа се прав за големия граифер,половината проблем е в това 4е тъй като е 4исто нова при определена скорост на паветата гумите правят някаъв резонанс,другата 4аст от проблема (основната),оказа се 4е 2 от болтовете не са оригиналните,малко по дълги са и конуса им е доста разли4ен и не може добре да прилепнат към отвора на джантата,купих 2 болта и ве4е си4ко е ОК.Гумите са VIKING SnowTech.Не правя реклама ама съм много доволен от тази марка въпреки 4е ги правят в румъмия,но доколкото знам са марка на continental,на предишната ми кола ги карах 5 зими само отпред и на шестата продадох колата,скоро я видях и още е с тях,а я продадох преди 1г. и половина.На тази цена нямат конкуренция,гумите са много по твърди отколкото останалите зимни и заради това много по трудно се износват,но в същото време на сняг и на мокро правят супер сцепление,изпитал съм го защото поне 4-5 месе4но пътувам от пловдив до смолян ве4е 8 година и вериги не сам слагал

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”