проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ -проблема е отстранен
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ -проблема е отстранен
днес си смених гумите,сложих 4осто нови зимни с джанти от голф 3 и като карам по павета се усеша една вибрация все едно карам с супер меки гуми,направо по капли,от какво може да е-съмнявам се да е от зимния граифер.
Последна промяна от Anio-Mamata на Чет 20 ное 2008 15:33, променено общо 2 пъти.
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: проблем с зимните гуми на Поло 1.6 АЕЕ
Anio-Mamata написа:днес си смених гумите,сложих 4осто нови зимни с джанти от голф 3 и като карам по павета се усеша една вибрация все едно карам с супер меки гуми,направо по капли,от какво може да е-съмнявам се да е от зимния граифер.
А какви гумми си сложил, дай марката, виж ги колко са напомпани - да не са изпуснали отякъде
snupeca написа:Не знам, до сега правил ли си го този номер с голфовите жантоци и имало ли е проблем? А с оригиналните как е?
колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1
Няма голфови,джетови,пасатови джанти-има оригинални-произведени в завода и носещи щампа
За да съм напълно ясен-ЕТ е или 38 или 45
Нищо лично колега-ама не е задължително във всяка тема да се разписваш,нали
Колега-естествено че усещаш грайфера на гумата-както ще чуваш и леко свирене, и ще ти е по-лек волана...не се притеснявай
Зимната гума,освен по шарката и ламелите(едни такива браздички в самия грайфер) се отличава и по смеската на каучука..затова имаш чувство че караш в рядка кал...
За сефте ли караш със зимни?
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:snupeca написа:Не знам, до сега правил ли си го този номер с голфовите жантоци и имало ли е проблем? А с оригиналните как е?
колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1
![]()
Няма голфови,джетови,пасатови джанти-има оригинални-произведени в завода и носещи щампаА това как са решили дизайнерски да подходят към модела и шарката-кво значение има
За да съм напълно ясен-ЕТ е или 38 или 45![]()
Колега-естествено че усещаш грайфера на гумата-както ще чуваш и леко свирене, и ще ти е по-лек волана...не се притеснявай![]()
Зимната гума,освен по шарката и ламелите(едни такива браздички в самия грайфер) се отличава и по смеската на каучука..затова имаш чувство че караш в рядка кал...
За сефте ли караш със зимни?
е ти ме нахрани като за последно,карам със зимни гуми горе доло за 7-8 година,като казвам 4е има проблем наистина има и не е шото така ми се струва,тука говорим за странни шумове като 4е ли нешто в предницата е разбито,а не е защото днес я проверявах
Не съм искал-откъде да знам?
Сори-не е нарочно....
От гумите е брат!
не е от джантите-аз карам ...както се казва с "голфови"
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
chy написа:колега snupeca--от повечето ти мнения,които засичам-те това ще си го пиша номер1
![]()
Няма голфови,джетови,пасатови джанти-има оригинални-произведени в завода и носещи щампаА това как са решили дизайнерски да подходят към модела и шарката-кво значение има
За да съм напълно ясен-ЕТ е или 38 или 45![]()
Колега, явно всяко мое мнение тук, и опит да помогна, се приема за "разписване"..., но както и да е - не знам ама, като говорим за джантите, дали изчерпваме темата само с това дали пасват а? Ами ако някоя е крива примерно? Въпроса ми беше дали докато колегата е карал с оригиналните джанти (за поло) е имало проблем? Но ако и до сега си е карал голфовите и е нямало проблем, ясно е че не е от тях, а нещо по гумите
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
джантите ги слагам за първи път и пасват без проблем,гумите са 4исто нови и от 7-8 години карам само с такива за зимата,полото няма АБС и отзад лягат перфектно по барабаните,отпред никаде не зака4ат,просто когато карам по павета все по4ва един шум все едно са ми меки гумите,ама мноо меки,едвали не по джанти
snupeca-май те засегнах
Не това имах впредвид,сори....
Сега ще ви напиша защо смятам че не е от джантите(при положение че са
оригинални)-първо-като си купуваш дискове,лагери,барабани,накладки-абе всичко,свързано с колелата -там не пише че е специално и само за точно този модел на колата,нали?Пише че става и за още няколко марки и модели...
Второ-като си купиш ляти джанти,на някоя фирма(няма зн.на коя)-дали те
произвеждат само и основно за ФВ?-
Всъщност ако е крива джанта-колегата не пише за тея симптоми-все пак както се разбра впоследствие има немалък опит с коли
Пак повтарям-за мен е от гумите-не защото са калпави,регенерат или дефектни-а защото и аз имам подобно усещане като карам по павета-просто моите гуми,въпреки размера(165/70/13) реално заради големия(около 1см.) грайфер са по високи от друга зимна гума със същия размер-оттам понеже на макадам самата гума не прилепва с цялата възможна площ и се деформира по различен начин-за мен това обяснява чувството че карам едва ли не гуми напомпани до атмосфера...Колегата не споменава за проблем при каране по асфалт
само по паваж....
Другото което ми идва на ума е да провериш дали случайно не са обърнали посоката на някоя гума-едва ли,но все пак....
И виж колко са напомпани-аз лично не карам зимна над 1,9-на 2-2,2 много скача....
Колега-сподели с нас каква марка са тези гуми
оригинални)-първо-като си купуваш дискове,лагери,барабани,накладки-абе всичко,свързано с колелата -там не пише че е специално и само за точно този модел на колата,нали?Пише че става и за още няколко марки и модели...
Всъщност ако е крива джанта-колегата не пише за тея симптоми-все пак както се разбра впоследствие има немалък опит с коли
Пак повтарям-за мен е от гумите-не защото са калпави,регенерат или дефектни-а защото и аз имам подобно усещане като карам по павета-просто моите гуми,въпреки размера(165/70/13) реално заради големия(около 1см.) грайфер са по високи от друга зимна гума със същия размер-оттам понеже на макадам самата гума не прилепва с цялата възможна площ и се деформира по различен начин-за мен това обяснява чувството че карам едва ли не гуми напомпани до атмосфера...Колегата не споменава за проблем при каране по асфалт
Другото което ми идва на ума е да провериш дали случайно не са обърнали посоката на някоя гума-едва ли,но все пак....
И виж колко са напомпани-аз лично не карам зимна над 1,9-на 2-2,2 много скача....
-
Anio-Mamata
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:snupeca-май те засегнах![]()
Не това имах впредвид,сори....
Всъщност ако е крива джанта-колегата не пише за тея симптоми-все пак както се разбра впоследствие има немалък опит с коли![]()
Пак повтарям-за мен е от гумите-не защото са калпави,регенерат или дефектни-а защото и аз имам подобно усещане като карам по павета-просто моите гуми,въпреки размера(165/70/13) реално заради големия(около 1см.) грайфер са по високи от друга зимна гума със същия размер-оттам понеже на макадам самата гума не прилепва с цялата възможна площ и се деформира по различен начин-за мен това обяснява чувството че карам едва ли не гуми напомпани до атмосфера...Колегата не споменава за проблем при каране по асфалт![]()
само по паваж....
колега оказа се прав за големия граифер,половината проблем е в това 4е тъй като е 4исто нова при определена скорост на паветата гумите правят някаъв резонанс,другата 4аст от проблема (основната),оказа се 4е 2 от болтовете не са оригиналните,малко по дълги са и конуса им е доста разли4ен и не може добре да прилепнат към отвора на джантата,купих 2 болта и ве4е си4ко е ОК.Гумите са VIKING SnowTech.Не правя реклама ама съм много доволен от тази марка въпреки 4е ги правят в румъмия,но доколкото знам са марка на continental,на предишната ми кола ги карах 5 зими само отпред и на шестата продадох колата,скоро я видях и още е с тях,а я продадох преди 1г. и половина.На тази цена нямат конкуренция,гумите са много по твърди отколкото останалите зимни и заради това много по трудно се износват,но в същото време на сняг и на мокро правят супер сцепление,изпитал съм го защото поне 4-5 месе4но пътувам от пловдив до смолян ве4е 8 година и вериги не сам слагал
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”