здравеите колеги имам някалко въпроса,искам да си измия двигателя на колата(голф 3 ГТ+Бордови компутар)
та вапросат ми е следният:
Може ли да му стане не6то на голфа да се прецака компютара или да изгори не6то?Трябва ли да откача клемите на акомулатора преди да се измие двигателя?Какви проблеми мога да очаквам след едно такова миене?Каде да се избягва миенето ооло компа и каде о6те и такива работи.6те сам ви благодарен много ако помогете с информация.благодаря ви
мнения за миене на двигател на голф 3 1.8 gt
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ако всички кабели са със здрава изолация нищо няма да и стане но като се има предвид че е 15г кола надали е така, все ще почне да дава някъде утечка
Ако я миеш след това е добре да поседи някъде на топло или на слънце та да изсъхне добре но през този сезон това е трудно. До компа вода не би трябвало да стигне защото е под кората между пред.стъкло и коша над жабката се пада. Но извода е по-добре не я мии сега а лятото както е писал колегата 
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
LILO&STICH написа:Освен ако не са се задръстили дренажите,тогава ще го олееТеодор написа: До компа вода не би трябвало да стигне защото е под кората между пред.стъкло и коша над жабката се пада. Но извода е по-добре не я мии сега а лятото както е писал колегата
- На В3-ката дренажите са бая големи и трудно се задръстват
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Теодор написа:kiko946 написа:аз пък мойта съм я мил мн. пъти и нищо и няма ....за такива коли с комп. по добре го свалете предварително тогава миете предварително загрет двигател и най-добре в дом. условияЕ това за свалянето на компа е за бисерите
Да ме прощава колегата
![]()
сина ми го сваля за нула време по два пъти на ден
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
kiko946 написа:аз пък мойта съм я мил мн. пъти и нищо и няма ....за такива коли с комп. по добре го свалете предварително тогава миете предварително загрет двигател и най-добре в дом. условия
е да ама ти си дизелче колега има голяма разлика да измиеш дизелов мотор и бензинов. При тебе няма какво да стане докато при колегата си има доста неща които после могат да му създават проблеми! Аз лично го съветвам да не го мие! Аз като си докарах моя Голф маистора ми каза и да не се излъжеш да си миеш мотора, карай и се не бой!
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
E, като гледам по автокъщите-лъщят моторетките,пък и палят
.Значи ,както винаги истината е някъде по средата, мил съм мотор на автомивка, момчето поуви някои работи (алармата основно) със стреч -фолио и с заучени движения я опуши набързо(преди това пръсна преперат).Мое мнение:след като има препарати и машинки за миене, сигурно се прави по света, а и у нас.Съвет:ако е наложително миенето използвайте тъй-наречените импрегниращи спрейове(например:WS5-ползвал съм го,както и други), целта е да се създаде водонепроницаем микро-слой.Има няколко месеца трайност, след което се пръска пак, предназначено е за електро-джаджи разположени на неблагоприятни условия,най-вече влага(генератор,делко,кабели,куплунзи по мотора).След миенето е добре да се изчака да поизсъхне, освен ако на автомивката нямат вентилатори за целта, или поне да се продухат важните места (комутатор, генератор,около свещи,куплунзи) със сгъстен въздух.Това е от моя опит, но не препоръчвам редовното плацикане
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”