От известно време се появи един неприятен луфт на шофьорската седалка (Passat B5/1999), все едно не е добре закрепена към купето. Усещането е изключително неприятно при качване/сядане и слизане/ставане - леко мръдване съпроводено с леко припукване. Обикалях, гледах, гъзурчих се ... така и не ми стана ясно затяга ли се някъде или е непоправимо.
Ще бъда благодарен за съвет/помощ...

луфт във шофьорската седалка на B5/1999
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако и ти си едър като мен, може би имаш същия проблем какъвто имах аз преди време.
При мен се появи същият луфт, но го усещах най-силно при местене на седалката напред-назад. Доста време не можах да локализирам проблема, но най-накрая след демонтиране на седалката се оказа, че "гредата" под седалката се е счупила.
Слагам кавички, защото тази "греда" която е основната опора на седалката е всъщност една тръба от тънкостенна ламарина и изобщо не е достатъчно здрава според мен. Проблема се реши с демонтаж на седалката и заваряване на гредата с телоподаващ апарат. Оттогава няма проблеми. Дано съм ти бил полезен.
При мен се появи същият луфт, но го усещах най-силно при местене на седалката напред-назад. Доста време не можах да локализирам проблема, но най-накрая след демонтиране на седалката се оказа, че "гредата" под седалката се е счупила.
Слагам кавички, защото тази "греда" която е основната опора на седалката е всъщност една тръба от тънкостенна ламарина и изобщо не е достатъчно здрава според мен. Проблема се реши с демонтаж на седалката и заваряване на гредата с телоподаващ апарат. Оттогава няма проблеми. Дано съм ти бил полезен.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: луфт във шофьорската седалка на B5/1999
И аз го имах този луфт, до днес
когата тотално се откърти.Махнах и я оставих в един сервиз да я заварят.Надявам се да стане здраво и след време да не се появи проблема отново.
п.п.Като я взема ще снимам, и ще отбележа къде точно е слабото място.

Ето го, вижда се къде е заварявано
Та тази двете ламаринки държат цялата предна част за пода

п.п.Като я взема ще снимам, и ще отбележа къде точно е слабото място.

Ето го, вижда се къде е заварявано

Последна промяна от AmW на Вто 24 мар 2009 18:48, променено общо 2 пъти.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
маи някои не използва седалката по предназна4ение,то от друсане 4ак и тавана се огъва 

- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
niks76 написа:маи някои не използва седалката по предназна4ение,то от друсане 4ак и тавана се огъва
даже и мокета се кьса от токчета.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аре моля ви де, технически раздел е все пак... малко ли теми са във офф 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не са малко темите,ама понякога има доста последствия на неправилна употреба на 4асти от автомобилната техника-все пак това е истината
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
никс, досега съм карал джета, венто и сега Б5.
Има-няма 100+ кила съм.
Досега на нито една кола не е издържала седалката повече от половин година преди да почне да се клати като .........
Така че проблема не е в ползването по предназначение, а в смятането.
Като ги продават трябва да пишат, че са за категория суперперо.
Има-няма 100+ кила съм.
Досега на нито една кола не е издържала седалката повече от половин година преди да почне да се клати като .........
Така че проблема не е в ползването по предназначение, а в смятането.
Като ги продават трябва да пишат, че са за категория суперперо.