"Цената на петрола буквално се срути"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 21 ное 2008 16:44

Политиците не крадат,а намират законен начин да присвоят това,което могат.И си викат гледай сега,кво ще гласуваме,за да можем на баницата да сложим и спаначе,а и гледай народа само се оплаква,а не гласува суперр,още 20 години у парламента не ми мърдат.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Пет 21 ное 2008 22:04

народа е беден хора навсякаде работата намалява и почват съкращения не си мислете че българиан е богат,работех на 1 строеж и там станах интересни съкращения сметайте щом и аз влзиам в тех каде са мои хора и сме вече година заедно начи намалват до минимум всички зарходи защотот народа живее на кредит а сега вече кредити нема купили са жилища на кредит а бнаките не дават парите а те не дават на строителя и си ебава мамата верижно бавно и славно скоро време всичко ще е чао

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 21 ное 2008 22:25

Абе каквото и да е - друго е бензин А95 - 1,80лв вместо 2,35лв преди
Откакто е под 2 лева на практика спрях да карам на газ градско

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 22 ное 2008 11:27

marianchev написа:Абе каквото и да е - друго е бензин А95 - 1,80лв вместо 2,35лв преди

Много надребно разсъждаваш,колега---това за плюс ли го смяташ,падането на цената на бензина и то като отговор на глобалното падане на цената на барел петрол под 50 доларчета,заради супер заниженото търсене поради кризата.
А съкращенията и фалитите които ще настъпят,а увеличените данъци,а увеличаващите се застраховки,повишението на тока,супер повишението на парното което се очаква,безработицата която дават от догодина да нарастне чуствително,а се видя че никой не е застрахован.............................да изброявам ли???
Ако имам пари в джоба и по пет пъти на ден ще хващам таксита,ако нямам,ако ще бензина да стане и 1 лев---все ми е тая.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 22 ное 2008 15:08

Съгласен съм че положението изобщо не е добре, ясно е че процента на намаляването на цената не съответства на процента на намаляването на цената на барел/петрол - това се коментира и в друга тема и не искам да надълбавам.
Исках да кажа че все пак се отразява добре този спад, макар че трябва да пада още доста, но всеки знае че това няма да стане.
Като цяло поскъпването на живота няма да коментирам :evil: .
Има много неща да се казват, но те са коментирани многократно във форума и няма смисъл точно в тая тема :wink:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Съб 22 ное 2008 15:39

propparo а ти не смяташ ли падането на цената на петрола за +
не мисля, че има какво да се коментира.
Тези данъци и такси така или иначе щяха да се вдигнат!

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 22 ное 2008 19:13

marianchev написа:Абе каквото и да е - друго е бензин А95 - 1,80лв вместо 2,35лв преди

И аз съм така, ЗА петрола да пада ;)

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 23 ное 2008 2:07

ми че то всеки е ЗА :lol: ама нъцки петрола пада 3х, а пък цената пада с 20 %

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Нед 23 ное 2008 3:21

propparo написа:...

Не разбирам какво искаш да кажеш. Все едно баща ти и брат ти да нямат работа 4 месеца, държавата да ги наеме, защото е решила да намали безработицата, като ги наеме за изграждането на инфраструктурни обекти. Ти да се похвалиш, че най - накрая са намерили работа, а аз та те питам имаш ли идея това каква инфлация може да породи в дългосрочен план ...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 23 ное 2008 11:40

Rijo написа:
propparo написа:...

Не разбирам какво искаш да кажеш. Все едно баща ти и брат ти да нямат работа 4 месеца, държавата да ги наеме, защото е решила да намали безработицата, като ги наеме за изграждането на инфраструктурни обекти. Ти да се похвалиш, че най - накрая са намерили работа, а аз та те питам имаш ли идея това каква инфлация може да породи в дългосрочен план ...

Баща нямам,брат също.
Ако в България не работиш дори 1 седмица и разчиташ само на себе си---си вече мъртвец.Ако има системно неработещи младежи на по 20-25 години то значи има-- Мама меси,тати носи.Схващаш нали?
Когато кризата се стовари на 100 процента в БГ,на бял свят се покажат още някоя и друга далавера на управляващите и недотам управлявящите политици,като стане ясно че голяма част от парите от Еврофондовете се отишли за фонда И Аз Съм Човек на 5 човека накръст от цяла БГ,когато се увериш че всички видове данъци които даваш на тази келява държавица отиват всякъде другаде но не и където трябва---Пак ела и ми пиши за инфлация,ако все още имаш пари да си платиш тока и да си включиш компа.
За какво ми е да се радвам,че пестя от по-ниския бензин,като ще ги дам спестените от него пари за ток и парно на новите цени.
Изхода не е да се намалят разходите,а да се увеличават приходите.Икономийката е майка на мизерията.
Но Айде стига спам от моя страна--темата е друга,че като гледам доста нещо изписах.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 23 ное 2008 13:41

propparo написа:Изхода не е да се намалят разходите,а да се увеличават приходите.

ей тука е цялата работа. за съжаление не виждам как ще стане в близките много години :wink:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Нед 23 ное 2008 13:59

Ама и заглавието кърти:"Цената на петрола буквално се срути" :):)
Все едно 1л.е 1лев :)Сега намерих бележки от миналата година по същото време и съм сипвал на 1лв.90ст.Е да,ама живота тогава беше по-евтин...
И квото и да си говорим се ни го бутат в резервоара....
Най-добре е или да симулираш дейност и да ги лъжеш,че бачкаш,а да ти плащат или да си имаш собствен бизнес и да си го развиваш тва е...

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 23 ное 2008 14:38

На мен разхода бензин/газ ми е 1 към 1 иначе и аз щях да съм вече на бенз!!!!

Скапана държава!!!!!

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 26 ное 2008 14:04

а на мен ми е интересно защо не свалят цените на билетите прмерно? нали беше дизела 2,50 и направиха билета 1 лев, сега като е 2лв литъра що не свалят билета на 80 стотинки а?? и каква е връзката на билетите за трамвая и метрото с горивата че и тях ги направиха по 1 лев ... не че се возя много с ГТ ама ми е чудно

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 26 ное 2008 16:34

то е редно и такситата да свалят цените, ама... нъцки :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”