Към колегите, занимаващи се с международен транспорт!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Към колегите, занимаващи се с международен транспорт!

Мнениеот The Red Guy » Нед 23 ное 2008 13:12

Интересуват ме ориетировъчни цени и по-точно как се определя крайната цена на извършената услуга - например искам да закарам стока от България до Испания - как ще заплатя услугата? Каква е зависимостта между километри и тонаж - например има ли някаква схема, по която се смята - от толкова тона до толкова на такова разстояние толкова пари; на същото разстояние по-голям тонаж такава сума. Някой, ако може да ме ориентира .....

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Нед 23 ное 2008 13:33

аз работя в транспортна фирма :wink: цената се определя на база кубатура, килограми и линейни метри, товарен пункт и разтоварен пункт с кодовете на градовете :) ако искаш дай ми някакви параметри за пратка с адресите и аз ще ти изпратя цени :wink: ако имаш и други въпроси питай :) да кажа само за документите, трябва да се подпише и подпечата едно ЧМР, това е документ, с който пътува пратката и от транспортната фирма ще ти го предоставят и евентуално ако имаш фактура за пратката, но не е задължително :wink: дано съм помогнала :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 23 ное 2008 15:33

Ха,колежке
Пропусна да кажеш че чмр-о си е и вид застраховка за товара :wink:
Иначе червения ако иска и аз да му дам цени,да прати и на мен параметрии дестинации :wink:

los_tigros

Re: Към колегите, занимаващи се с международен транспорт!

Мнениеот los_tigros » Нед 23 ное 2008 15:35

The Red Guy написа:Интересуват ме ориетировъчни цени и по-точно как се определя крайната цена на извършената услуга - например искам да закарам стока от България до Испания - как ще заплатя услугата? Каква е зависимостта между километри и тонаж - например има ли някаква схема, по която се смята - от толкова тона до толкова на такова разстояние толкова пари; на същото разстояние по-голям тонаж такава сума. Някой, ако може да ме ориентира .....

Пиши на Л.С. за какво става на въпрос. :wink:

LILO&STICH написа:Ха,колежке
Иначе червения ако иска и аз да му дам цени,да прати и на мен параметрии дестинации :wink:

Ще извиняваш ама ЧМР-то никаква застраховка не е.Има си застраховка,която се казва Отговорност наПревозвача.По принцип и викат ЧМР застраховка.

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Нед 23 ное 2008 19:04

прав си, не всеки, който предоставя ЧМР има застраховка :wink: затова се изисква преди да си повериш стоката на която и да е компания :wink: и все пак ЧМР застраховката, ако я има е в много малък процент и е на база килограми :wink: за най-сигурно можеш да си направиш и допълнителна застраховка върху стойността на пратката :wink:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Нед 23 ное 2008 20:32

Всичко е точно, ама и тримата пропуснахте да обясните какво още е необходимо ако камиона минава през Сърбия :)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 23 ное 2008 21:18

LILO&STICH написа:Ха,колежке

За червения незнам ама аз ще ти пратя на лични :D

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Нед 23 ное 2008 21:28

Tougi написа:Всичко е точно, ама и тримата пропуснахте да обясните какво още е необходимо ако камиона минава през Сърбия :)

е той колегата искаше да знае само за цените, аз се отнесах и изкривих темата :lol: има още много подробности и ако трагнем всичко да пишем тук ще стане мазало :wink: [/img]

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 24 ное 2008 10:50

Колега, кажи какво искаш а превозваш? Кола, самолет, кашони, хора? Всеки един вид транспорт има различно ценообразуване. И смятам, че за всяка обявена цена, трябва да си е включено всичко в нея - СМR, CARGO INS, TIR-карнет, застраховки и всичко. Ако искаш да получиш най-точна информация, кажи какво и по каква релация искаш да превозиш?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 24 ное 2008 17:06

Не искам аз да пращам нещо, искам да се ориентирам как става самото ценообразуване, въз основа на какво и в какви параметри се движи. Трябва ми горе долу обяснение въз основа на какво се калкулира цената. Мерси много на всички отзовали се!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 24 ное 2008 17:19

The Red Guy написа:Трябва ми горе долу обяснение въз основа на какво се калкулира цената. Мерси много на всички отзовали се!

Приятеля който пътува всяка седмица до Германия прави следното ценообразуване :
1. Най важния елемент Фейс контрол. Ако му е приятна муцуната на осрешния цената е най малка.
2. В зависимост от пакета. Ако е много засекретен ( обвит в тиксо 67 пъти и собственика не дава да се отваря ) цената може да скочи до 4-5 пътни билета.
3. Зависимост от останалото място в багажника колкото по малко място толкова по скъпа цената.

Не се бъзикам това си е истина.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 24 ное 2008 17:39

Най-масовото е цената на горивото, умножено по 3.

Slavunder
Автомобил:
Двигател:

Re: Към колегите, занимаващи се с международен транспорт!

Мнениеот Slavunder » Вто 30 юни 2009 9:50

Искам да помоля да ми дадете цена за превоз на Ситроен С2 от София (България) до Аликанте (Испания) и да ми кажете според вас каква застраховка трябва да се ползва (горе-долу на колко излиза застраховката), Благодаря предварително :-)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”