Смяна антифриз
-
athleta88
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна антифриз
отнася се за поло 97 ма 1.0/50к.с налага ми се да сменя антифриза но нз как не виждам никаде пробка:(((( като сваля долния маркуч на радиатора ще изтече течността само от него а аз искам абсолютно целия,моля помогнете че температурите падатт и става лошо за колата ми 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Запали колата за 2-3 секунди и я загаси. Водната помпа ще създаде налягане което да изкара оставащият антифриз. Освен това отдясно на двигателят (там кадето се сабират почти всички маркучи ти е термостата, като развиеш 2 винта и той излиза). Като изкараш и него ще излезе всичкият антифриз щом завъртиш двигателят.
п.п. Споко ,за 2-3 секунди двигателят без антифриз няма да вдигне 120 градуса и да изкриви главата
п.п.2 Що пък изкаш да го извадиш всичкият? Налей му 2 литра концентрат и готово (след като ти е слаб антифриза).
п.п. Споко ,за 2-3 секунди двигателят без антифриз няма да вдигне 120 градуса и да изкриви главата
п.п.2 Що пък изкаш да го извадиш всичкият? Налей му 2 литра концентрат и готово (след като ти е слаб антифриза).
на мойто няма пробка ( 1043 AAU)
изкубвам маркуча дето идва от термостата към долната част на радиатора(от горната страна го изкубвам че е по лесно) и го насочвам надоло и колкото истече, отвивам пробката за обезвъздушаване на парното(така пише в мануела за моя двигател) и капачката на разширителния съд, за да изтече още и накрая пала двигателя докато не изтече всичко (10-15 сек)
тва е моя начин
изкубвам маркуча дето идва от термостата към долната част на радиатора(от горната страна го изкубвам че е по лесно) и го насочвам надоло и колкото истече, отвивам пробката за обезвъздушаване на парното(така пише в мануела за моя двигател) и капачката на разширителния съд, за да изтече още и накрая пала двигателя докато не изтече всичко (10-15 сек)
тва е моя начин
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”