Прехвърляне на част от апартамент...?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- badboy_pl
- Автомобил:
- Двигател:
Прехвърляне на част от апартамент...?
Решил съм да прехвърля половината апартамент на жената, но познати ми казаха , че в този случай се дължи такса към държавата около 2 % от цената на апартамента което не е никак малко. Та въпроса ми е : Има ли начин тази "дебела" такса да се избегне?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
направо не знам дали не беше 2.5 процента ..... също така няма как да се избегне понеже се праща при нотариуса когато прехвърляте ..... все пак не е от реалната пазарна цена а от данъчна оценка мисля ...... както и да е ....ако сте семейство си мисля че без нейно съгласие не можеш да се разпореждаш с него .....така че е все тая 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има една книжка наречена СК! Аз съм само един прост юрист и ти казвам, че това са глупости! Има разни редки хипотези, но в случая не виждам да сме в тях. Имуществото придобито преди брака се нарича лично и си остава такова вкл и дарението!! Дори да го преобразуваш си остава такова!!!
Дан. оценка на Акт 15 може!!
Дан. оценка на Акт 15 може!!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
може и на акт 14 данъчна оценка даже
а може и данъчна оценка на право на строеж....
така
женени ли сте
имота кога си го купил, преди брака вероятно
каква е идеята да го прехвърляш на жена ти...
местния данък е 2,5% от стойността на сделката, но не по-малко от данъчната оценка
дължи се 0,1% такса вписване
и около 1% за нотариуса, но там е по-различно щото таблицата на нотариуса е етажна прогресия и зависи от цената
а може и данъчна оценка на право на строеж....
така
женени ли сте
имота кога си го купил, преди брака вероятно
каква е идеята да го прехвърляш на жена ти...
местния данък е 2,5% от стойността на сделката, но не по-малко от данъчната оценка
дължи се 0,1% такса вписване
и около 1% за нотариуса, но там е по-различно щото таблицата на нотариуса е етажна прогресия и зависи от цената
Да не си решил да се развеждаш, че бързаш така
Изчакай десетина години, тогава апартамента става семейна собственост...
P.S. Не знам точно случая, но се съмнявам на не готов апартамент ти да имаш някакъв документ за собственост от който да откъснеш половината и да го поднесеш на тепсия на половинката. А ако нямаш, как можеш да прехвърлиш нещо което нямаш?

Изчакай десетина години, тогава апартамента става семейна собственост...
P.S. Не знам точно случая, но се съмнявам на не готов апартамент ти да имаш някакъв документ за собственост от който да откъснеш половината и да го поднесеш на тепсия на половинката. А ако нямаш, как можеш да прехвърлиш нещо което нямаш?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”