Някой да разбира от поликарбонат и плексиглас.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 20 ное 2008 10:53

Rabbit_TDI написа:
blinder написа:Да драска се плексигласа, но има ламинат(подов), който е безцветен/прозрачен, малко размазва образа(ако има), но поне предпазва от надиране.
Немисля, че едно дете с каквото и да било ще може да счупи 4 мм плексиглас.
Имаме кополиестер, който е много по здрав от плексигласа.

Цената на това дето се дере по-трудно каква е?Има ли го цветно?

Цената на това е ...около 9 лева на м2 - ламинат, подов.
"Звездите" или тези които им правят сцените на пайнер използват това, за да неможе като се стъпва отгоре да се надере.
Иначе един колега по горе беше написал PETG, това е същото което аз съм ти казал - кополиестет, или в превод - PETG - полиетилен терефталат гликол.То е доста здраво, в сравнение с плексигласа и цените съответно са му :
3 мм прпзрачен - 44.64 лв. с ДДС
3 мм опал - 49.14 лв. с ДДС
Обаче имаме само на 3 мм, на 4 мм няма.
П.П. - ламината е само прозрачен!

Абе свъщност те излъгах, не е прозрачно.Матиращо е, може дори да ти хареса как стои на прозрачна плоскост, нещо като пясакоструйното фолио е, обаче не е :lol: :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 24 ное 2008 11:14

Взех си поликарбоната - прозрачен с фолио да имитира песъкоструй.Голямо благодарско на колегата blinder.Имаше и много добри цветно-прозрачни ама бяха 3 мм. :cry:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 24 ное 2008 11:18

Rabbit_TDI написа:Взех си поликарбоната - прозрачен с фолио да имитира песъкоструй.Голямо благодарско на колегата blinder.Имаше и много добри цветно-прозрачни ама бяха 3 мм. :cry:

Няма защо, ако има нещо свиркайте :wink:
А залепи ли фолиото имаше ли някакви проблеми?Така както ти казах ли го залепи...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 24 ное 2008 11:32

Цената на това е ...около 9 лева на м2 - ламинат, подов

Каква е дебелината на това нещо и размера на плоскоста?
Дали ще стане за врата на душкабина?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 24 ное 2008 11:40

i.e.i написа:Цената на това е ...около 9 лева на м2 - ламинат, подов

Каква е дебелината на това нещо и размера на плоскоста?
Дали ще стане за врата на душкабина?

За цената на фолиата не съм много в час, защото аз съм малко по отделно от тях, аз само режа плоскости на фреза и ги гравирам на лазер, така че може и да си прав за цената.
Според мен ще стане за вратата на душ кабината.
Дебелините започват от 1.5 мм и са до 10 мм, а при желание и добра воля може да се сдобиеш и с 20мм :lol:
Размерите на плоскостите са 2050 мм х 3050 мм.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 24 ное 2008 12:48

Нямам време за лепене :( Сигурно ще е другата седмица ,а и то в апартамента не се отоплява и е един студддддд.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 24 ное 2008 12:51

Rabbit_TDI написа:Нямам време за лепене :( Сигурно ще е другата седмица ,а и то в апартамента не се отоплява и е един студддддд.

Да, по-добре наистина изчакай с лепенето при това положение, защото филиото се е вдървило в момента и има голяма вероятност да се сцепи, няма еластичност.
Или на топло или запали някакво печка :!:

97000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 97000 » Сря 26 ное 2008 12:27

"Колеги мам проблем - незнам от кой от всички видове плексиглас ,или плътен поликарбонат да избера.Става въпрос за следното - в спалнята имам вграден гардероб предвиден с стъклена врата в алуминиева рамка"

Според мен поликарбоната-плътен е добро решение освен това има и различни цветове . Относно трайността му мисля че производителите дават поне 10 годишна гаранция.
Друго решение е различните варианти на стъклена врата / което не бива да се пренебрегва в случая/ , НО тя се поръчва по размер и цената е доста сериозна.
Виж това може да ти е от полза:
http://www.polycarbbg.com/products.html
http://www.glassco.eu/showpage.php?PageID=17

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 26 ное 2008 13:37

97000 написа:
"Колеги мам проблем - незнам от кой от всички видове плексиглас ,или плътен поликарбонат да избера.Става въпрос за следното - в спалнята имам вграден гардероб предвиден с стъклена врата в алуминиева рамка"

Според мен поликарбоната-плътен е добро решение освен това има и различни цветове . Относно трайността му мисля че производителите дават поне 10 годишна гаранция.
Друго решение е различните варианти на стъклена врата / което не бива да се пренебрегва в случая/ , НО тя се поръчва по размер и цената е доста сериозна.
Виж това може да ти е от полза:
http://www.polycarbbg.com/products.html
http://www.glassco.eu/showpage.php?PageID=17

Триплекса с механизмите/щото не можеш го качиш на обикновенна рамка/ ляга на 1200 лева само врата.Аз тва първо гледах - щото визията на врата от чисто стъкло е друга бира ,ама +плъзгане..........

Върни се в “ОФФ-Топик - други”