Колеги, вчера смених антифриза на полото. Монтьорът ми каза, че предишният собственик бил сложил много лош антифриз, който сума ти време не можа да изтече - имало стеснени дупки на охладителната система. Източи го, наля ми само концентрат - някакъв специален, 14 лева литъра бил, специално за фолксваген...
Не ми е за парите - интересува ме, този концентрат не беше ли редно да се разреди? Майстора каза, че нямало нужда - ама аз не съм сигурен... Надявам се някой по-компетентен от мен да ми помогне да разбера - мога ли да вярвам на този майстор?
Наляха ми антифриз - само концентрат
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
До колкото знам новите автомобили се карат само с чист антифриз (моя аурис сочи само -50
) когато има вода в антифриза или обратното антифриз във водата когато блока е железен започва да ръждясва и другото водата "разяжда" гарнитурата на главата.
Това е което знам ако съм збъркал нека някои по ентелегентен да ме поправи.
Това е което знам ако съм збъркал нека някои по ентелегентен да ме поправи.
-
ivorpetkov
- Автомобил:
- Двигател:
Ми аз съм чувал, че концентрата е с по-лоши топлообменни свойстваот водата и е по-агресивен към системата.
"Майсторите" в Юнитрейд ми нахакаха концентрат преди време та го разреждах с източване малко помалко, но така и не можах да измеря пропорцията. Оттогава започна да ми се включва често перката на радиатора - преди точва почти никога не й се налагаше. И досега ми показва -40 (или още по-студено) при мерене на антифриза.
"Майсторите" в Юнитрейд ми нахакаха концентрат преди време та го разреждах с източване малко помалко, но така и не можах да измеря пропорцията. Оттогава започна да ми се включва често перката на радиатора - преди точва почти никога не й се налагаше. И досега ми показва -40 (или още по-студено) при мерене на антифриза.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”