:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

печка проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
byzano
Автомобил:
Двигател:

печка проблем

Мнениеот byzano » Пон 24 ное 2008 21:17

Здравейте колеги . Имам нафтова печка към колата която трябва да се включва при определена температура, но не се включва .Като се прибрах от работа погледнах на канал отдолу и видях нещо като клапан с два кабела от които единият беше скъсан запоих го и не_знам при колко градуса се включва и какво я командва .Ако някой знае моля да сподели.
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Пон 24 ное 2008 21:40

извинявам се на колегата пуснал темата че ще използвам темата му да задам и аз един въпрос за моята печка на Галаксито ми-имам бутон на таблото за включване на печката и управление над шофьорското место до плафона.Обаче над огледалото в купето дисплея ми е с 2 бутона и явно нещо е прецакан щото половината цифри не излизат а виждам символа на печката да се появява там.Тази сутрин бе доста студено тук и като запалих колата натиснах бутона на печката и вентилатора и заработи но печката не тръгваше-натиснах тия двата бутона и печката тръгна.загасих колата и като запалих повече не тръгна -цял ден си играх -не тръгва и тва си е .Та ако има начин нека някой обясни по подробно начина за стартиране на таа печка .Колата ми е Галакси 1.9 ТДИ-Мерси предварително

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Пон 24 ное 2008 22:12

колега къде са тия копчета не мога да те разбера

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Пон 24 ное 2008 22:54

копчета има две над огледалото в купето а тук в сайта видях че има с 4 бутона.Имам копче на таблото защото съм с климатик а доколкото знам тия с климатроника нямат такова копче тъй като там печката се включвала автоматично :!: Утре сутрин пак ще правя експеримент и ще пиша тук кво е станало

byzano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byzano » Вто 25 ное 2008 8:23

почна да работи на 3 градуса се включва

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Пет 28 ное 2008 23:12

таа сутрин тръгна ама колко време е нужно да работи а да вземе да духа топло щото 5 мин работи ама си духаше студено.След още 5 мин взе да духа топло ама тогава и мотора бе загрял. :roll:

bozc
Автомобил:
Двигател:

пеЧката ми е такава

Мнениеот bozc » Съб 29 ное 2008 0:57

Не_знаех че печките се пускат сами, като падне температурата. Моята си има управление на таблото, има и таймер кога, в колко часа да се пусне и т.н. Колата е с климатроник, печката може да работи без да е запалена колата, като загрява антифриза и си пуска сама вентилатора да топли купето, но трябва задължително да е оставен климатроника на екон с отворени клапи. Като загрее антифриза на 90 градуса спира да гори печката.

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Съб 29 ное 2008 6:00

Ако колата е с климатроник няма отделен дисплей за печката а тя се командва автоматично.Когато всичко е наред и печката работи трябва да се чува едно жужене от нея.

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Re: пе4ката ми е такава

Мнениеот bmwfena » Пон 01 дек 2008 18:46

bozc написа:незнаех 4е пе4ките се пускат сами,като пдне температурата.моиата си има управление на таблото,има и таимер кога ,в колко 4аса да се пусне и тн.колата е с климатроник,пе4ката може да работи без да е запалена колата,като загриава антифриза и си пуска сама винтелатора да топли купето.но триабва задалжително да е оставен климатроника на екон с отвотени клапи .като загрее антифриза на 90 градуса спира да гори пе4ката.
а когато е с климатик :roll: :roll: че направо се побърках с тази печка-все още не мога да й науча принципа на работа за да я ползвам както му е реда

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пе4ката ми е такава

Мнениеот morfei1 » Пон 01 дек 2008 18:57

bmwfena написа:
bozc написа:незнаех 4е пе4ките се пускат сами,като пдне температурата.моиата си има управление на таблото,има и таимер кога ,в колко 4аса да се пусне и тн.колата е с климатроник,пе4ката може да работи без да е запалена колата,като загриава антифриза и си пуска сама винтелатора да топли купето.но триабва задалжително да е оставен климатроника на екон с отвотени клапи .като загрее антифриза на 90 градуса спира да гори пе4ката.
а когато е с климатик :roll: :roll: че напрао се пожбръках с таа печка-все още не мога да и знам принципа на работа за да я ползвам както му е реда

Ако имаш познат международен шофьор, ходи го питай, да ти изнесе една лекция, те са много в час с експлоатацията на печките.

Не се бъзикам :wink:

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Вто 02 дек 2008 7:24

Колега сигурен ли си че печката работи.На дисплея трябва да излезе символ като пламъче и да чуеш вентилатора на печката на ниски обороти.След известно време трябва да чуеш и помпата за нафта да трака и да се вдигнат оборотите на вентилатора на печката.Хубавото при тебе е че можеш да пуснеш печката преди да си запалил двигателя.

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Сря 03 дек 2008 0:06

velevtr написа:Колега сигурен ли си че печката работи.На дисплея трябва да излезе символ като пламъче и да чуеш вентилатора на печката на ниски обороти.След известно време трябва да чуеш и помпата за нафта да трака и да се вдигнат оборотите на вентилатора на печката.Хубавото при тебе е че можеш да пуснеш печката преди да си запалил двигателя.
дисплея ми е прецакан-излиза символа който е на копчето за пускане на печката.Ама цифрите-няма нищо само някакви йероглифи :( Вентилатора си бачка .Печката заработи пак онази сутрин ама не духа топло :( Чак след 5та минута почна да духа топло ама то и мотора си беше вече позагрял :!: А печката ако работи на изгасен двигател има ли консумация от акумулатора :?:

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Сря 03 дек 2008 6:26

Цифрите са да гласиш таймера кога да се включи печката.Моята е 5кW и при 3-4 градуса за 2-3 минути стига до 50-60 градуса на антифриза. По какво познаваш че работи: тя се намира под задна лява врата и вентилатора е в нея.
PS. При 5 неуспешни опита да се запали управлението я блокира.

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Чет 04 дек 2008 13:26

velevtr написа:Цифрите са да гласиш таимера кога да се включи печката.Моята е 5кW и при 3-4 градуса за 2-3 минути стига до 50-60 градуса на антифриза. По какво познаваш че работи: тя се намира под задна лява врата и вентилатора е в нея
PS. При 5 неуспешни опита да се запали управлението я блокира.
от ауспухчето почва да духа топъл въздух-то си личи ама не топли антифриза бързо а когато колата си загрее си духа топло

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Пет 05 дек 2008 5:48

Колега ако не пуши а духа топло и за момент се чува жужене от печката за около 1 минута значи че тя е добре.Ако я закачиш на VAG COM блок 18 предполагам че ще даде грешка 01410 прегряване.Не знам точно при тебе как е аз карам шаран 2001 г с климатроник и имам една електрическа помпа на антифриза която не работеше и печката ми прегряваше, при мене помпата е при двигателя, но мисля че при климатик има още една ел помпа до самата печка която ако не работи пак ще прегрява печката.

Върни се в “Дизелови агрегати”