Актове, давности, закони - разяснения
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Оспорвай акта, ако фактите са такива, каквито ги излагаш имаш голям шанс акта да бъде отменен.Re5Pec7 написа:Прегледах темата, но не можах да намеря това което търся .. и така .. писаха ми акт за влизане в забранена улица (има знаци ама те сложени на 10 метра навътре и да ги видиш вече си влязъл в улицата и няма как да се върнеш, но както и да е.. ) та колко ще трябва да платя и колко точки ще ми отнемат?
- FEN-NA-GOLF
- Автомобил: Golf mk5
- Двигател: BKC
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re5Pec7 написа:Ами като подписвах акта отдолу писах, че нямам възражения така че незнам дали ще има ефект оспорването. Щом е само 30лв. глобата добребях се подготвил за доста повече
Мерси.
Ти може на акта да не напишеш нищо, но въпреки това си си в правото да подадеш възражение по него до 3 дни след съставянето му на място в КАТ. След това, дори да не си подал възражение по акта, когато ти излезе Наказателното постановление по този акт, имаш право в 7 дневен срок да обжалваш и самото Нак. постановление. По принцип от обжалване на акт няма смисъл, защото аз не знам за човек на който да му е отпаднал след обжалване. Това е така защото обжалването на акта го чете някой колега на катаджията който го е написал и няма просто как да стане. Обжалването на Наказателното постановление става в съда, при съвсем други хора, който гледат какво пише в закона и не познават полицая. Ако наистина можеш обективно да докажеш че знака е неправомерно поставен, според мене имаш шансове да спечелиш делото, дори и да се явяваш сам, без адвокат. Освен това понякога като се обжалва Нак. постановление, (тъй като това пак става чрез КАТ, ти дам подаваш обжалването) те като прочетът какво е написано и ако имаш право в обжалавнето, те самите знаейки че трябва да се влачът по съдилища, се отказват и може да падне даже преди да се е стигнало до съд. Поне аз така ги мисля нещата, без разбира се да съм специалист.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lucky7o написа:и аз с едно въпросче.
За стари НП влезли в сила.. няма да те карат да плащаш..
НООО
НООО..
с това, че не си ходил, и не си подписал не е влязло в сила НО..
т.е. акта си стои...НП също..
и си в един статус, който няма давност и не се цитира от закона...
на практика в момента в който отидеш..
ще си отнесеш всичко което не е влязло в сила демек не си виждал досега ;(
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Понеже съм карък.. Днес пътувам към Благоевград, че ми беше дипломирането, и съм щастлив, и на връщане ме спират с превишена скорост..
Аз се движех зад някакъв.. Баничарка май беше.. На един баир знак за ограничение 60, аз (и той предполагам) с 90. Знака съм го изпуснал, защото беше натоварено, та внимавах на друго място. След баира, на 30-40 метра след знака, съответно патрулка. Той минава, мен ми вдигат палка.
Самите полицаи бяха 3-ма и бяха изключително коректни. Представи се този, който ме спря, взе ми документите и каза да отида при колегата му. Никой нищо не ми казва, няма ги типичните разговори от рода на "и кво праим ся", "ти какво работиш" и т.н. Мълчаха си всички и си вършеха работата. Спираха и други коли, на които не помня дали им писаха акт, на единия щяха, ама не беше за скорост, а за нещо друго.
Казаха, че акта ще е 50 лв + 3 точки без да ми отнемат книжката, разминал съм се с 1 км. Ако бях с 91 щяха да я вземат и акта предполагам щеше да е по-дебел. Не това ме е яд. 50 лв и 3 точки нищо не са. Това, което е тъпото, е че като си отивам към Видин тая неделя (на 21-ви декември) щях да си взема розов талон
Имам 6 години (почти 7) без нито един акт и сега точно накрая..
Ще се опитам да обжалвам акта, като си получа постановлението, до тогава ще се образовам какво точно да напиша.
Ако по някаква случайност успея с обжалването, ще мога ли след това да си взема розов талон?
Аз се движех зад някакъв.. Баничарка май беше.. На един баир знак за ограничение 60, аз (и той предполагам) с 90. Знака съм го изпуснал, защото беше натоварено, та внимавах на друго място. След баира, на 30-40 метра след знака, съответно патрулка. Той минава, мен ми вдигат палка.
Самите полицаи бяха 3-ма и бяха изключително коректни. Представи се този, който ме спря, взе ми документите и каза да отида при колегата му. Никой нищо не ми казва, няма ги типичните разговори от рода на "и кво праим ся", "ти какво работиш" и т.н. Мълчаха си всички и си вършеха работата. Спираха и други коли, на които не помня дали им писаха акт, на единия щяха, ама не беше за скорост, а за нещо друго.
Казаха, че акта ще е 50 лв + 3 точки без да ми отнемат книжката, разминал съм се с 1 км. Ако бях с 91 щяха да я вземат и акта предполагам щеше да е по-дебел. Не това ме е яд. 50 лв и 3 точки нищо не са. Това, което е тъпото, е че като си отивам към Видин тая неделя (на 21-ви декември) щях да си взема розов талон

Ще се опитам да обжалвам акта, като си получа постановлението, до тогава ще се образовам какво точно да напиша.
Ако по някаква случайност успея с обжалването, ще мога ли след това да си взема розов талон?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”