Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Xaivera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xaivera » Вто 04 ное 2008 17:21

Ще си платиш като поп ако не се лъжа.Само,че няма да ти вземат точки,ако греша някой да ме поправи и един въпрос от мене,взеха ми книжката за месец,сега ако ме спрат колко ще ми е новия акт?

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanov72 » Съб 08 ное 2008 8:13

от 100 до 300лв и 6 к.т.

Потребителски аватар
J'N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J'N » Нед 09 ное 2008 18:49

:twisted: Няма Да си види6 Книжката Никога Пове4е ! :twisted:
това по темата ли беше :roll: :idea:
mod edit: Pichaga

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 23 ное 2008 10:27

Прегледах темата, но не можах да намеря това което търся .. и така .. писаха ми акт за влизане в забранена улица (има знаци ама те сложени на 10 метра навътре и да ги видиш вече си влязъл в улицата и няма как да се върнеш, но както и да е.. ) та колко ще трябва да платя и колко точки ще ми отнемат?

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanov72 » Пон 24 ное 2008 12:40

4к.т. и 30лв. -чл.183 ал.3 т.5 от ЗДП

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 24 ное 2008 13:10

Re5Pec7 написа:Прегледах темата, но не можах да намеря това което търся .. и така .. писаха ми акт за влизане в забранена улица (има знаци ама те сложени на 10 метра навътре и да ги видиш вече си влязъл в улицата и няма как да се върнеш, но както и да е.. ) та колко ще трябва да платя и колко точки ще ми отнемат?
Оспорвай акта, ако фактите са такива, каквито ги излагаш имаш голям шанс акта да бъде отменен.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 24 ное 2008 18:39

Ами като подписвах акта отдолу писах, че нямам възражения така че незнам дали ще има ефект оспорването. Щом е само 30лв. глобата добре :) бях се подготвил за доста повече :) Мерси.

Потребителски аватар
FEN-NA-GOLF
Автомобил: Golf mk5
Двигател: BKC

Мнениеот FEN-NA-GOLF » Вто 25 ное 2008 0:14

колеги , вчера напраих малка беля и ми писаха акт за незпазване скороста с узловията на пътя (тоест на заледен път карах малко по бързо ) имате ли представа акт-а кви пари ще е и колко точки , казаха ми че ще е не6то от сорта на 100лв и 6к.т.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 25 ное 2008 0:17

Re5Pec7 написа:Ами като подписвах акта отдолу писах, че нямам възражения така че незнам дали ще има ефект оспорването. Щом е само 30лв. глобата добре :) бях се подготвил за доста повече :) Мерси.

Ти може на акта да не напишеш нищо, но въпреки това си си в правото да подадеш възражение по него до 3 дни след съставянето му на място в КАТ. След това, дори да не си подал възражение по акта, когато ти излезе Наказателното постановление по този акт, имаш право в 7 дневен срок да обжалваш и самото Нак. постановление. По принцип от обжалване на акт няма смисъл, защото аз не знам за човек на който да му е отпаднал след обжалване. Това е така защото обжалването на акта го чете някой колега на катаджията който го е написал и няма просто как да стане. Обжалването на Наказателното постановление става в съда, при съвсем други хора, който гледат какво пише в закона и не познават полицая. Ако наистина можеш обективно да докажеш че знака е неправомерно поставен, според мене имаш шансове да спечелиш делото, дори и да се явяваш сам, без адвокат. Освен това понякога като се обжалва Нак. постановление, (тъй като това пак става чрез КАТ, ти дам подаваш обжалването) те като прочетът какво е написано и ако имаш право в обжалавнето, те самите знаейки че трябва да се влачът по съдилища, се отказват и може да падне даже преди да се е стигнало до съд. Поне аз така ги мисля нещата, без разбира се да съм специалист.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 25 ное 2008 0:27

Pichaga написа:точките се възстановяват 2 години след катоси направил последното нарушение, за което са ти отнети точки
демек 2 години без актове и точки отнемани требе минат :wink:

Ако през тези две годин имам актове, но не са ми отнемани точки, ще ми се възстановят ли точките :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 25 ное 2008 9:36

lucky7o написа:и аз с едно въпросче :roll: .

За стари НП влезли в сила.. няма да те карат да плащаш..
НООО
НООО..
с това, че не си ходил, и не си подписал не е влязло в сила НО..

т.е. акта си стои...НП също..
и си в един статус, който няма давност и не се цитира от закона...
на практика в момента в който отидеш..
ще си отнесеш всичко което не е влязло в сила демек не си виждал досега ;(

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 25 ное 2008 9:36

Winner25 написа:
Pichaga написа:точките се възстановяват 2 години след катоси направил последното нарушение, за което са ти отнети точки
демек 2 години без актове и точки отнемани требе минат :wink:

Ако през тези две годин имам актове, но не са ми отнемани точки, ще ми се възстановят ли точките :roll:

ДА

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 16 дек 2008 18:10

Понеже съм карък.. Днес пътувам към Благоевград, че ми беше дипломирането, и съм щастлив, и на връщане ме спират с превишена скорост..
Аз се движех зад някакъв.. Баничарка май беше.. На един баир знак за ограничение 60, аз (и той предполагам) с 90. Знака съм го изпуснал, защото беше натоварено, та внимавах на друго място. След баира, на 30-40 метра след знака, съответно патрулка. Той минава, мен ми вдигат палка.
Самите полицаи бяха 3-ма и бяха изключително коректни. Представи се този, който ме спря, взе ми документите и каза да отида при колегата му. Никой нищо не ми казва, няма ги типичните разговори от рода на "и кво праим ся", "ти какво работиш" и т.н. Мълчаха си всички и си вършеха работата. Спираха и други коли, на които не помня дали им писаха акт, на единия щяха, ама не беше за скорост, а за нещо друго.
Казаха, че акта ще е 50 лв + 3 точки без да ми отнемат книжката, разминал съм се с 1 км. Ако бях с 91 щяха да я вземат и акта предполагам щеше да е по-дебел. Не това ме е яд. 50 лв и 3 точки нищо не са. Това, което е тъпото, е че като си отивам към Видин тая неделя (на 21-ви декември) щях да си взема розов талон :x Имам 6 години (почти 7) без нито един акт и сега точно накрая..
Ще се опитам да обжалвам акта, като си получа постановлението, до тогава ще се образовам какво точно да напиша.
Ако по някаква случайност успея с обжалването, ще мога ли след това да си взема розов талон?

Carla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carla » Сря 17 дек 2008 9:38

Здравейте!
Имам следния въпрос - При причиниено ПТП без пострадали някой може ли да ми каже колко е акта и колко точки ти отнемат, като се има предвид, че ми е първо нарушение?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 17 дек 2008 9:38

да
ако падне в съда НП, не си наказван, то това е идеята съдебен контрол да има

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”