ами сега - балон на лятната гума?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
ами сега - балон на лятната гума?
Вчера като сложих зимните гуми забелязах че на лятната от вътрешната страна се е появил един забележителен балон, а гумата няма и 3000км и е в гаранция, имам ли шанс да ми уважат гаранцията? за инфо гумата е от базата в Дряново, купил съм я от техен дистрибутор ??
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теоритично-би трябвало да ти уважат гаранцията, ако си пазиш документите за закупуване - касова бележка и фактура с номерата на гумте или някакъв протокол. На практика живеем в страната на абсурдите и дебелоочието...Пример в това отношение са електроразпределителни компании тяхната м--а, мобилни и др оператори, превозвачи, банки, застрахователни компании, частни и държавни лекари и ....абе много ....
Та няма как да разбереш преди да си си потърсил правата.
Моят съвет е да не се отказваш в случай, че започнат да те "клатят" и да си търсиш правата с всички закони средства /комисия за защита на потребителите и пр./ Ако имаш някакъв документ-прочети внимателно всички текстове написани с малки букви-какви неща пише там....ще останеш изумен....
Желая ти успех и не се отказвай! НИКОГА НЕ СИ ДАВАЙ ЕДИНСТВЕНТИЯ ЕКЗЕМПЛЯР- само копия!По-добре дай 3 лв.за нотариална заверка на ксерокопието...Всяко забавяне също може да е в твой ущърб.
Да не забравиш да споделиш развитието на случая и резултатите.
Та няма как да разбереш преди да си си потърсил правата.
Моят съвет е да не се отказваш в случай, че започнат да те "клатят" и да си търсиш правата с всички закони средства /комисия за защита на потребителите и пр./ Ако имаш някакъв документ-прочети внимателно всички текстове написани с малки букви-какви неща пише там....ще останеш изумен....
Желая ти успех и не се отказвай! НИКОГА НЕ СИ ДАВАЙ ЕДИНСТВЕНТИЯ ЕКЗЕМПЛЯР- само копия!По-добре дай 3 лв.за нотариална заверка на ксерокопието...Всяко забавяне също може да е в твой ущърб.
Да не забравиш да споделиш развитието на случая и резултатите.
Колега няма причина да ти уважат гаранция, според мен, но нищо не ти пречи да пробваш
. Жабки стават от големи дупки, а не от некачествени гуми.
Преди няколко години на магистралата Казанлък - Стара Загора, докато беше в ремонт, направих жабки на предна и задна дясна гума, гумите бяха на 2 месеца, понеже пътя беше нарязан и нямаше абсолютно никакви обозначителни табели, поне успях да запазя левите гуми. Обадих се на застрахователа ми - Дженерали, снимаха щетата, и ми изплатиха около 70% от цената на дветe гуми.
Хубаво е да демонтираш гумата и да видите до каква степен е наранена гумата, след което се слага лепенка - подплънка от вътрешния край и ако жабката не е много голяма, в повечето случаи се скрива или се вижда много леко.

Преди няколко години на магистралата Казанлък - Стара Загора, докато беше в ремонт, направих жабки на предна и задна дясна гума, гумите бяха на 2 месеца, понеже пътя беше нарязан и нямаше абсолютно никакви обозначителни табели, поне успях да запазя левите гуми. Обадих се на застрахователа ми - Дженерали, снимаха щетата, и ми изплатиха около 70% от цената на дветe гуми.
Хубаво е да демонтираш гумата и да видите до каква степен е наранена гумата, след което се слага лепенка - подплънка от вътрешния край и ако жабката не е много голяма, в повечето случаи се скрива или се вижда много леко.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
morfei1 написа:Жабки стават от големи дупки, а не от некачествени гуми.
Абе дедазнам.. Аз откак съм си взел голфа жабка не съм направил, а съм минал през бая дупки. Джанти съм кривил, едната лятна се перфорира при последното такова действие, но жабки не съм правил.
Гумите ми си дойдоха с голфа комплект зимни + летни. Зимните са с дот '03 и в момента гледам активно за нови, защото тия вече им нямам доверие.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай макар винаги могат да минат с номера, че си я натиснал в някой тротоар или дупка и да се отметнат. Съветът на колегата за минаване по застраховка ми звучи по-логичен макар за подобни инциденти (джанта/гума) искат портокол, а полицайте го пишат в комплект с акт. Преди време ударих едно куче през нощта и не ми писаха акт с портокола, но знам за много хора, на които са писали "не съобръзяване с пътната обстановка".
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
ISRalien написа:morfei1 написа:Жабки стават от големи дупки, а не от некачествени гуми.
Абе дедазнам.. Аз откак съм си взел голфа жабка не съм направил, а съм минал през бая дупки. Джанти съм кривил, едната лятна се перфорира при последното такова действие, но жабки не съм правил.
Гумите ми си дойдоха с голфа комплект зимни + летни. Зимните са с дот '03 и в момента гледам активно за нови, защото тия вече им нямам доверие.
Пресен случай - преди около 2 седмици вечерно време в тъмното на руски паметник. Точно като влизаш на паветата от Опълченска - липсват няколко павета (все още липсват и дупката си е там!!!) и в тъмното да гледам дали има коли по кръговото и как да се изнижа най-бързо, като му се изпрасках в дупката, в която липсват 7-8 павета, така се стреснах - първо помислих, че някой ме прасна или че аз праснах някой, слава Богу не беше това. Такъв тътен се чу, че помослих, че ще ми падне предното стъкло

Както и да е, от това ми стана доста "доволен" балон на предната гума.
И сега по темата: Вчера сложих зимните и гумаджията ми сложи подложка на лятната с балона, та и вътрешна даже, за да мога да съм сигурен за следващия летен сезон. Обаче каза задължително само за задна тази гума!
Така, че колега дано стане номера с гаранцията.... ако не последвай моя пример и я търкаляй за задна, все е нещо

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
РАЗВРЪЗКАТА: гумата даже не бяха я пращали до Дряново, собственика на сервиза се опита да ме убеди че я е гледал внимателно и започна да я разтяга пред мен за да ми покажел че причината била от удар, имало някъкво утъняване и пр. ... аз нищо не забелязах и каза че ако я пратят ще му се смеят
, но понеже съм я купил от тях ми я оправиха безплатно: сложиха им от вътре някаква лепенка за камиони - 120 ? (балонът видимо спадна) и я монтираха като ми гарантираха че няма да имам проблем ако я сложа отзад, това и ще направя.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ахх къде си Любооо, КЗП е за този случай...tisho_tch написа:РАЗВРЪЗКАТА: гумата даже не бяха я пращали до Дряново, собственика на сервиза се опита да ме убеди че я е гледал внимателно и започна да я разтяга пред мен за да ми покажел че причината била от удар, имало някъкво утъняване и пр. ... аз нищо не забелязах и каза че ако я пратят ще му се смеят![]()
, но понеже съм я купил от тях ми я оправиха безплатно: сложиха им от вътре някаква лепенка за камиони - 120 ? (балонът видимо спадна) и я монтираха като ми гарантираха че няма да имам проблем ако я сложа отзад, това и ще направя.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
За съжаление нещата седят така само в България. Братовчедка ми в щатите си купи гуми от супермаркет подобен на нашия кауфланд. Дават и безусловна гаранция 1 година. Спука гума (набола я някъде). Толкова я мързи, че карала със спуканата гума до супера, при което гумата станала на гъз. Джантата нищо й няма понеже пътя е хубав. Е.....смениха й гумата!
Другия случай е още от 1990. Баща ми си купи ауди 100 пак от там. С 4 стари гуми Goodyear. Решава да смени само 2 и отива в официалния магазин на Goodyear. Плаща 2, сменят му ги, при което оня му казва: Господине едната от другите две гуми е с напукан грайфер. Това е недопустимо за нашата марка и ще ви сменим двете гуми на съответния мост за наша сметка.......
Другия случай е още от 1990. Баща ми си купи ауди 100 пак от там. С 4 стари гуми Goodyear. Решава да смени само 2 и отива в официалния магазин на Goodyear. Плаща 2, сменят му ги, при което оня му казва: Господине едната от другите две гуми е с напукан грайфер. Това е недопустимо за нашата марка и ще ви сменим двете гуми на съответния мост за наша сметка.......
- BuLLeT06
- Автомобил:
- Двигател:
Абе дедазнам.. Аз откак съм си взел голфа жабка не съм напра
колега не знам,но от както карам голфчето,постоянно сам с балонирали гуми
Незнам от гумите ли е или е от дупките, ама с тоя размер се видях в приключение
195/50/15 За 4 месеца смених 2 гуми...вече ще търся само 2ра ръка...няма смисал от нови!А и ако някой има този размер втора ръка да пише!

Незнам от гумите ли е или е от дупките, ама с тоя размер се видях в приключение

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Абе дедазнам.. Аз откак съм си взел голфа жабка не съм н
BuLLeT06 написа:колега не знам,но от както карам голфчето,постоянно сам с балонирали гуми
Незнам от гумите ли е или е от дупките, ама с тоя размер се видях в приключение195/50/15 За 4 месеца смених 2 гуми...вече ще търся само 2ра ръка...няма смисал от нови!А и ако някой има този размер втора ръка да пише!
Аз няма, но мога да ти кажа от личен опит Бриджстоун Потенца и Мишелин Пилот Екзалто са гумите. И двата модела са с много сериозен борд и балони на тях мноооооого трудно стават.
Карал съм и двата модела на същия размер и съм супер доволен. Даже мога да ти кажа в момента Екзалтото е на 140 кинта за нова.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”