Как се боядисва с латекс ?!?!?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Как се боядисва с латекс ?!?!?
Колеги, подхванал съм едни ремонти в къщи посред зима си е**ло м****та. Та може ли по-запознатите с нещата в боядисването да ме светнат как и колко се разрежда латекса, и с какво? че да покрива добре и да не се омазва. Ползвам латекс на Леко. Като боядисвам с неразреден е прекалено гъст и валяка маже и пръска, но не се нанася добре. На кофата не пише нищо за разреждане, а само, че трябвало 2-3 ръце да се мине за добро покритие. Преди това съм минал с грунд за латекс - един такъв розов... Та така.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега трябва да е малко по-рядък от бозичка нещо като мляко.... В кофата слагаш някаква плоскост като дъска за да можеш хубаво да нанасяш боята върху мечето. Мечето го топиш само повърхностно, защото иначе много ще ти се разтече. Нанасяш боята хубаво по мечето и почваш да мажеш на стената като го нанасяш на равни интервали. От крайщата на мечето ще ти остават прави ленти целта е тях да ги разнесеш. Ти като почнеш сам ще видиш не е кой знае какво.....

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Към мечето си купи бояджийско легенче.
Сипваш латекс в легенчето, топваш мечето, разтъркалваш мечето по плоскостта на легенчето, колкото да отнемеш ненужния по него латекс, за да няма струйки и пръски после, и мацаш стени, таван и т.н.
P.S. Имай предвид, че ако разредиш латекса с вода, трайността на сместа е максимум около година.
После вкисва и... Смрад!
Сипваш латекс в легенчето, топваш мечето, разтъркалваш мечето по плоскостта на легенчето, колкото да отнемеш ненужния по него латекс, за да няма струйки и пръски после, и мацаш стени, таван и т.н.

P.S. Имай предвид, че ако разредиш латекса с вода, трайността на сместа е максимум около година.
После вкисва и... Смрад!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
има упътване....чети него...много от латексите не се разреждат!!!!! Иначе зимаш четки и валяци и мажеш...няма философия...всъщност философията е следната:
Топиш валяка и го омазваш РАВНОМЕРНО....размазваш по стената РАВНОМЕРНО....и следващото мазане застъпваш последното намазано на един валяк ширина...това е
Топиш валяка и го омазваш РАВНОМЕРНО....размазваш по стената РАВНОМЕРНО....и следващото мазане застъпваш последното намазано на един валяк ширина...това е

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Легенче вече имам. Имам и четка за ъглите и по завъртяни места. Всъщност съм намазал, една част от стените, но не ми харесва как става. Та усещам, че някои тънкости ми липсват - колко и с какво да се разреди латекса (да гъст е като кисело мляко) че да покрива добре и равномерно и тн... Минал съм една ръка грунд за латекс, но той е прозрачен и след като се мине стената си остава пак така. Иначе преди повече от 10-на години е боядисвано с някъв стар латекс (вар) или постна боя от онова време. Сега ми трябва да му хвърля един лек ремонт да придобие свеж вид...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С вода се разрежда латекса (на водна основа е) минаваш една ръка и чакаш да изсъхне после пак и пак (колкото е необходимо) не топи цялото "мече" (според мен с дунапренено не е добре)
за да не ти тече.И ако си правил шпакловката ското изчакай поне 3-4 дни за да дръпне влагата,че иначе ще стане на "юфка"
Разреждаш колкото ти хареса
Не се притеснявай,че не покрива !? Покрива,но ще видиш чак като поизсъхне 

Разреждаш колкото ти хареса

Последна промяна от lucky7o на Вто 25 ное 2008 12:39, променено общо 1 път.
и аз имах твоите проблеми преди време ползвах някъв розов грунд и боя на оргахим ,кое с кое не си пасна не мога дати кажа .Отаваше непокрито на места реших че боята не става и отидох си купих една кофа боя LEVIS за 140лв /за около 35 квадрата стая / на 2 ръце става прекрасно остана ми точно половината кофа /мама му на продавача
/ относно разреждането макс. 10 % на литър е допостимо.
п.с В последствие разбрах че този латекс се мие с вода и гъба от което ми мина за 140 те лева

п.с В последствие разбрах че този латекс се мие с вода и гъба от което ми мина за 140 те лева
Последна промяна от momo 1 на Вто 25 ное 2008 12:43, променено общо 1 път.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Ето прочети тук http://www.misiamoiatdom.com/index.php? ... n_painting може да ти е полезно...има и други съвети ако ти потрябват 

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се боядисва с латекс ?!?!?
Топиш и межеш. Това е!
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се боядисва с латекс ?!?!?
Lizard написа:Топиш и межеш. Това е!