дзвера написа:pe_aps написа:паленето без проблем за сега,само дето скоростния лост и съединителя се движеха тегаво-като в кал

и при мен го има това и едвам на втора минах,ама след минута му минава и е оки

Затова веднага щом си отключите колата я палите да тропа на едно място,през това време си чистите стъклаа,разривате си леда и т.н. и през това време колата вече е позагряла и всичко започва да работи малко по-добре.По принцип от студа се стяга маслото на скоростите и оттам идва проблема с трудното вклчване на скоростите....ама като поработи на място се поразбърква,поразбива,позагрява малко или много и....се оправят нещата
По повод паленето имаше един стар виц :
-Абе,комшо колата ти пали ли на студа?
-Е.....незнам.....
-?!?!?
-Ами....не можах да вляза в нея...
Иначе и двете запалиха.....и Пасат-а и Иночентито (това е италианска марка,дето прави по лиценз на Фиат....мотора е 1.5 моно FIAT).Иначе онзи ден и аз бях като героя от вица ама днес използвах малко хитрост - имам един силиконов спрей (от Бриколаж отпреди сигурно има 2 години) дето е уж за уплътнения ама аз напръсках ключалките на вратите (пластмасите отвън говоря) и водата бяга от тях и не замръзват (на 'талянските това им е много голяма мъка)...и днес нямаше проблеми с достъпа

.