свещи за поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Чет 12 юни 2008 18:47

orelko написа:Те са те драли... NGK BUR6ET ако са, аз платих по 10,50 на свещ и пак ми се смяха, че са ми ги дали скъпо

Колега 3 електродните свещи "Long Live" за 30 к КМ .. невярвам да са по 10 лв след като с макс отстъпки немога да ги зема за по малко от 12лв. и щампата на тях си е VW AUDI

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 12 юни 2008 21:44

orelko написа:Те са те драли... NGK BUR6ET ако са, аз платих по 10,50 на свещ и пак ми се смяха, че са ми ги дали скъпо

толкова трябва да са, и оригиналните са 3 електродни ДА :)

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 12 юни 2008 23:24

offside написа:Колега 3 електродните свещи "Long Live" за 30 к КМ .. невярвам да са по 10 лв след като с макс отстъпки немога да ги зема за по малко от 12лв. и щампата на тях си е VW AUDI

3 електодни са.. BUR6ET незнам да имат long liv(f)e модификация.. ама официалната цена на производителя в момента е 5,54$, което прави 7 лв. Докато дойдат до тебе чак пък по 5лв отгоре на свещ... явно имаш предвид някакви други :?

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пет 13 юни 2008 18:31

orelko написа:
offside написа:Колега 3 електродните свещи "Long Live" за 30 к КМ .. невярвам да са по 10 лв след като с макс отстъпки немога да ги зема за по малко от 12лв. и щампата на тях си е VW AUDI

3 електодни са.. BUR6ET незнам да имат long liv(f)e модификация.. ама официалната цена на производителя в момента е 5,54$, което прави 7 лв. Докато дойдат до тебе чак пък по 5лв отгоре на свещ... явно имаш предвид някакви други :?

Мм уш за тези :? може и да сам се минал , ам какво да се прави .. важното е че ми хареса резултата и съм доволен ;) за следващия път ще знам

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Сря 13 авг 2008 19:54

колеги, смених свещите на моето поло преди три години. Взех някакъв еднополюсен Бош, но като ги сваля утре ще ги видя точно какви са, помня, че дадох около 30 лв за тях. Оттогава съм минал почти 50 000 км /на газ/ и не съм имал никакви ядове, така че просто е въпрос на късмет да улучиш нещо качествено. Днес си купих за по 7,50 парчето пак Бош /WR7LTC/, триполюсни, на които си има щампи, че са произведени в Германия и с холограмни лепенки на всяка кутийка. Дано и те да изкарат толкова.

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Вто 25 ное 2008 21:05

Здравеите савсем случаино попаднах на тъмата.. та сички казвате бош-а били ло6и ам според вас за 2 евро в германиа дали може да се произведе свещ.. аз казвам може но попска (восачна или лоена :П) пак за отношение за полиусите или както е казал колегата"триелектродни" колокто повече полиуси има.. за толкова по влажен климат са свешите.. така че земаите си свещи с един електрод просто няма смисал да си давате парите за тиа свещи. 2ро някои ваобще погледнал ли е кво пише на оригиналните кабели на полотата като моито (аау мотора 94г.) BERU искам да ви кажа че тези свещи се произвеждат от дащедна фирма на БОШ и на моите двете коли сам с такива няма ваобще проблеми казвате в магазина даите ми свещи БЕРУ(не ВЕРУ а ...) едно полиусни вече зависи дали 16/22 според размера... спестявате много пари .... казвам ви много ще сте доволни..еднополусно беру

П.С Еслучва се някои пат да дефектира свеш но то никаде няма 100% нали !?

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 25 ное 2008 23:47

Абсолютно същите! Вчера ги взех от Ауто+, за 10,20 лв/бр.

Надявам се да са читави, в събота смятам да ги слагам.

п.п. Дам пак скъпо си ги земал :) :)

Angel Stavrev написа:.....2ро някои ваобще погледнал ли е кво пише на оригиналните кабели на полотата като моито (аау мотора 94г.) BERU искам да ви кажа че тези свещи се произвеждат от дащедна фирма на БОШ и на моите двете коли сам с такива няма ваобще проблеми казвате в магазина даите ми свещи БЕРУ(не ВЕРУ а ...) ....

Къде гледаш колега? И на моето поло 97-ма 1.4 АЕХ оригиналната бобина беше BERU, кабелите не съм ги гледал, може и те да са BERU... ама в каталога пише, че поло-то излиза от завода със свещи NGK!
Те по твоята логика, колегите със 1.6 мотора с италианския компютър,
ще излезе че карат FIAT Punto....

vesito2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesito2 » Сря 26 ное 2008 13:18

Искам да попитам какво е топлинното число на свещите на поло99г, 1.4 бензин. Питам, защото на баща ми са му продали някакви свещи, които не ставали и мисли ако поне топлинното им число съвпадало, можел да ги изпили. Предавам това, което ми каза да питам, дано да става ясно.

Прочетох че има каталози за всеки модел, но в гугъла не ги намирам, излизат ми само обяви за продажби.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 26 ное 2008 14:26

И как става това с пиленето? Още повече че различни производители слагат различни топлинни числа за съответствие с даден вид свещи. Пиши поне за коя марка свещ искаш топлинното число за 1,4 мотор.
Напр:
Для свечей зажигания фирмы NGK применимо простое практическое правило:
Низкое калильное число (например BP4ES) - "горячая свеча зажигания",
высокое поглощение тепла, обусловленное длинной юбкой изолятора
Высокое калильное число (например BP8ES) - "холодная свеча зажигания",
малое поглощение тепла, обусловленное короткой юбкой изолятора
Да, ама... За моята - 7 на Магнет Марели и Бош, 10 за Шампион, 6 за NGK /Bur6et 3172/! А в момента съм с W8LTCR+ на Бош и съм адски доволен и зиме и лете. Правилото е свеща да достигне температура на самоочиствнане, без да прегрее и да дава самозапалване.

vesito2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesito2 » Сря 26 ное 2008 20:31

Свеща е NGK, а на кутийката пише 2397 BKUR6ET-10. Значи тя свеща се завива, а отгоре не може да се мушне лулата. Така че пиленето не е проблем, а дали свеща е подходяща, защото продавачът му е дал без да гледа в каталог. Само е видял, че на сеща има емблемата на Фолцваген.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 27 ное 2008 9:09

За двг. 1,4 мисля че стават, ама не си откривам каталога за сигурност. Все пак щом лулите не стават може проблемът да е в тях. /пък и това с пиленето продължава да не ми харесва/

vesito 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesito 2 » Чет 27 ное 2008 18:41

А няма ли такъв каталог в нета. Намерих една страница на НГК, но за Поло не намерих нищо.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пет 28 ное 2008 18:07

Потребителски аватар
borracho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borracho » Нед 11 яну 2009 10:41

не съм сменял свещи от 3 години някъде та днес реших да се поровя и си купих по ebay NGK BUR6ET от англия, надявам се да са оригинални, не ми се рискува да си купувам от България

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: свещи за поло

Мнениеот R@do » Вто 17 фев 2009 12:39

NGK BUR6ET
По 9 лв. са в Ауто Хелп

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”