Зимни гуми - кои според вас са най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Най-добрите зимни гуми

Bridgestone
61
6%
Dunlop
60
6%
Michelin
243
23%
Good Year
138
13%
Pirelli
22
2%
Continental
55
5%
Yokohama
43
4%
Vredestein
73
7%
Fulda
54
5%
Maloya
14
1%
Debica
56
5%
Barum
13
1%
Sava
19
2%
Tigar
13
1%
Kumho
17
2%
Nokian
53
5%
Toyo
22
2%
Други
104
10%

Общо гласове: 1060
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 25 ное 2008 11:13

ceckoto написа:мерси колега моя протектор на гумите е 6мм значи ще изкарат и тая зима :?

Няма да те питам за ДОТ и дали караш с тях и лятото - тогава дълбочината е последната ти утеха за добро пътно поведение

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 ное 2008 11:19

Ludia написа: е това немога да го повярвам.... нещо леда ви не е читав май :wink:

ти са като шопа дето като видял жирафа в зоопарка - и се изказал компететно - те такова животно нема :) :) :)

Gladiator6
Автомобил:
Двигател:

Здравейте и от мен

Мнениеот Gladiator6 » Вто 25 ное 2008 12:16

най после успях да прочета цялата тема която е започнала доста отдавна.
Сега след като прегледах клипчетата , тестовете , мненията на всички не ми стана ясно само едно Smile
От този тест става ясно че Michelin and Dunlop са лидерите Smile но не ми стана ясно това износване накрая Sad искат да кажат че Dunlop се износва 3 пъти по бързо от Michelin ? или аз не съм разбрал нещо
http://www.margel.info/lang_bg/info.php?id=6

Ориентирах се към точно този модел защото според мен е излишно да се изхвърлям с Michelin и като им гледам цените в Шумен по добре Dunlop сега имам 4 дебици от другата кола а новата ми е с Fulda лятни които са си вземани това лято и е доста стабилна но дано не пада сняг че... Embarassed Благодаря предварително Smile имате ли идея в Шумен откъде мога да си закупя Dunlop Smile

Gladiator6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gladiator6 » Вто 25 ное 2008 16:14

Сега прегледах
Fulda Kristall Montero изглеждат добри според тестовете
Искам да запитам Dunlop 3D защо няма R13 това не ми харесва искам 13-ки и каква е разликата примерно с
SP Winter Response
Dunlop
SP Winter Sport M2
Dunlop
SP Winter Sport M3

Моля някой по вещ да ми обясни... Благодаря предварително просто няма Dunlop 3D R13 :( и ако трябва да избирате между Fulda and Dunlop кое бихте предпочели.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 25 ное 2008 16:21

One написа:
Ludia написа: е това немога да го повярвам.... нещо леда ви не е читав май :wink:

ти са като шопа дето като видял жирафа в зоопарка - и се изказал компететно - те такова животно нема :) :) :)

Карал съм и с Дебица Фриго и с еквивалента на Сава..ескимо..шарката им е едно към едно и са пълен боклук... :idea:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 25 ное 2008 16:21

Gladiator6 написа:Моля някой по вещ да ми обясни... Благодаря предварително просто няма Dunlop 3D R13 :( и ако трябва да избирате между Fulda and Dunlop кое бихте предпочели.

Ми, щото се води "high-performance" и смятат, че 13-ки и "high-performance" са различни понятия ... Вземай некоя от М-серията ...

Gladiator6
Автомобил:
Двигател:

имам едно последно въпросче

Мнениеот Gladiator6 » Сря 26 ное 2008 9:18

Това 155/70R13 75T
75T- какво е ? защо еднакви гуми с почти еднакви размери имат 50% разлика в цената немога да си отговоря... И Michelin Alpine има ли 13-ки ? просто на моята корсичка немога да и сложа 15 - ОГРОМНИ ЩЕ СА И 100% ще стане и по тромава а и ще опират.

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Re: имам едно последно въпросче

Мнениеот CARLSON » Сря 26 ное 2008 9:44

Gladiator6 написа:Това 155/70R13 75T
75T- какво е ? защо еднакви гуми с почти еднакви размери имат 50% разлика в цената немога да си отговоря... И Michelin Alpine има ли 13-ки ? просто на моята корсичка немога да и сложа 15 - ОГРОМНИ ЩЕ СА И 100% ще стане и по тромава а и ще опират.

цифрите от 75Т са тегловен индекс - какво тегло издържа 75 = 387 кг
буквата е скоростен индекс Т = 190 км/ч

има 13 '' michelin alpin с твойте размери , към 110 лв мисля че бяха

по отношение на 13'' - 15 '' диаметъра на гумата е същия само размера на джантата и цената на гумите са различни :)

13 '' ти е на 70 , а 15 '' ще ти е на 50

Gladiator6
Автомобил:
Двигател:

Re: имам едно последно въпросче

Мнениеот Gladiator6 » Сря 26 ное 2008 10:40

CARLSON написа:
Gladiator6 написа:Това 155/70R13 75T

цифрите от 75Т са тегловен индекс - какво тегло издържа 75 = 387 кг
буквата е скоростен индекс Т = 190 км/ч

има 13 '' michelin alpin с твойте размери , към 110 лв мисля че бяха

по отношение на 13'' - 15 '' диаметъра на гумата е същия само размера на джантата и цената на гумите са различни :)

13 '' ти е на 70 , а 15 '' ще ти е на 50

Благодаря ти много :) искаш да кажеш че ако си сложа джанти 15" мога и гуми да си слога които да са нископрофилни и диаметъра ще е същия :) Супер така ще направя сега чета
http://www.segabg.com/online/article.as ... 9&id=00004
много полезен матерял и тук много хвалят Michelin Alpine разновидностите :)
Още веднъж благодаря остава да проверя дали за моята корсичка ще има някви хубави метални (за зимата) джанти 15" и какъв размер трябва да монтирам не съм наясно какъв размер гума да монтирам на тази каручка скоро я купих взел съм и 4 чистонови Fulda Continental мисля че бяха... но са летни и немога да мръдна спокойно никъде докато не и намеря зимни :)

Потребителски аватар
CARLSON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CARLSON » Сря 26 ное 2008 11:42

ето ти всички алтернативни размери за твоята кола , годината не си казал
виж в табличката и прецени , тум може да видиш и цени ориентировъчно

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result_marka.php?seria=Corsa&marka=OPEL

Gladiator6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gladiator6 » Сря 26 ное 2008 13:15

CARLSON написа:ето ти всички алтернативни размери за твоята кола , годината не си казал
виж в табличката и прецени , тум може да видиш и цени ориентировъчно

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result_marka.php?seria=Corsa&marka=OPEL

Благодаря много за информацията.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Сря 26 ное 2008 13:36

morfei1 написа:В най-студените месеци, Декември, Януари ползвам колата си много малко и избягвам да пътувам пък ако ще и с най-перфектните зимни гуми на света да съм. Само при неотложна работа.

Голяма логика - дай да мръзнеме на студа вместо да си оборудваме колата и най-важното да се научиме да караме на сняг/лед!

Аз пък като завали сняг най-се кефя да карам - особено нощно време или неделя сутрин /моите следи да са единствените по снега!/

Едно време с ладата /с летни гуми Траял :lol: / никога не знаех ще кача ли баира до вкъщи... Като паркирам някъде, ще мога ли да тръгна после...
97г си купих ново Пунто 55 от магазина... Първия сняг го карах летни гуми - пак си вървеше в пъти по-добре от ладата, но се пързаляше... Някъде към декември си купих 2 зимни гуми... Е, направо се родих - тръгваше с мръсна газ като на сухо... Следващата зима си купих още 2 зимни и усетих, че вече и в завой и при спиране е много по-добре...
Колко БМВ-та и Мерцедеси съм "скъсал" на сняг - бедна ви е фантазията... :lol:

От тогава вече 10 години, дойде ли зима - слагам хубави гуми! и никога не съм имал друг проблем, освен задръстванията причинени от некадърници и скъперници с изтъркани или летни гуми!!! И тия 10 години не съм имал нито едно ПТП, а от доста рискови ситуации съм се спасил... Например отнемане на предимство от автобус :)

Та затова са зимните гуми - да не те брига слънце ли пече или има една педя сняг по пътя!

ПС: Моят глас е за НОВИТЕ зимни гуми - дори да са по-евтина марка пак са по-добри от 5 годишни мишелинки "с добър грайфер" /изпечен на 60С лятото/

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Сря 26 ное 2008 14:57

Привет,

аз да попитам от тоя сайт
http://www.avtogumi.bg
надежно ли да се купува, имайки впредвид :

- Ако вашата поръчка е налична на склад в България, ще я изпълним до 48 часа.
- Гуми от складове в Европа ще ви доставим не по-късно от 7 работни дни.
- Ако цените времето си, нашите мобилни екипи ще монтират и балансират гумите ви в удобно за вас време и на посочено от вас място.
- Всички гуми са производство 2007/08, освен ако не е указано друго в офертата.
- Всички цени са с включен ДДС!

Въобщя някой отзиви ?

Поздрави

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 26 ное 2008 16:14

Вече съм с 4 Uniroyal MS Plus 5
За тази марка е характерно, че правят невероятни гуми за дъждовно време (даже на тях изрично го пише) както и в сайта им.
Досега ги карах на сняг и дъжд - спокойно мага да кажа, че са много добри гуми :yahoo: с отлично поведение.
А и цената им е доста добра :arrow:

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Сря 26 ное 2008 17:28

lrlmodo написа:Вече съм с 4 Uniroyal MS Plus 5
За тази марка е характерно, че правят невероятни гуми за дъждовно време (даже на тях изрично го пише) както и в сайта им.
Досега ги карах на сняг и дъжд - спокойно мага да кажа, че са много добри гуми :yahoo: с отлично поведение.
А и цената им е доста добра :arrow:

на жената на Lupo-то сложих Uniroyal MS Plus 6 и на сняг са много добре
http://vwclub.bg/forum/garage.php?mode= ... e_id=28837

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”