Има ток, но огледалото не грее?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Има ток, но огледалото не грее?!

Мнениеот apchih » Сря 26 ное 2008 16:46

Изображение

На изводите има 14.30В, но огледалото не грее, другото и реотаните на задното стъкло си греят. Има ли вероятност нещо вътре м/у огледалото и пластмасата да е скъсано, счупено и какво е то или проблема е др?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 26 ное 2008 16:49

Може и окислена клема някъде, изгорял предпазител, или скапано реле, прекъснат нагревател. Що не земеш да му измериш съпротивлението а?
А каква е разликата между ток и напрежение?

pavelnb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavelnb » Сря 26 ное 2008 18:18

Колега някъде ти е прекъснал реотана на огледалото. Като цяло доста гадна работа тъй като реотана е една платка между самото стъкло и пласмасата. За да го оправиш трябва да го разлепиш, а това е много рисковано често се пука стъклото. В руския форум има тема със снимки кое как се прави. По добре го остави така, свиква се и аз карам с едно неработещо.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 26 ное 2008 18:21

Колега, повярвай ми - най - лесно (и евтино) ще е да си намериш стъкло с подгряване втора употреба. Правил съм процедурата по ремонта успешно на Голф 3 и неуспешно на Бора. Изисква се мноооооооого внимание, за да не счупиш стъклото и много търпение, за да презапоиш прекъсванията. От моя опит с тези неща смея да твърдя, че болното място е свръзката на клемните изводи с медните писти. Там от вибрациите се нарушава целостта на свръзката и практически шанса да се ремонтира надеждно е около 30 %. На същото огледало на Голф 3 успях да презапоя и двете клеми и сега си работи перфектно, но на Бората се случи едно пук на стойност 79 лв. :lol:
Ако си технически неграмотен и неспособен по - добре хич не се захващай с ремонт, обаче при малък шанс за познания и умения можеш най - малкото да зачистиш клемите и да опиташ дали ще загрее. Относно мерене на съпротивлението....ами...това няма да те ориентира никак, ама никак!
Дано съм ти бил полезен! Успех!

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 26 ное 2008 18:57

anger написа:Колега, повярвай ми - най - лесно (и евтино) ще е да си намериш стъкло с подгряване втора употреба. Правил съм процедурата по ремонта успешно на Голф 3 и неуспешно на Бора. Изисква се мноооооооого внимание, за да не счупиш стъклото и много търпение, за да презапоиш прекъсванията. От моя опит с тези неща смея да твърдя, че болното място е свръзката на клемните изводи с медните писти. Там от вибрациите се нарушава целостта на свръзката и практически шанса да се ремонтира надеждно е около 30 %. На същото огледало на Голф 3 успях да презапоя и двете клеми и сега си работи перфектно, но на Бората се случи едно пук на стойност 79 лв. :lol:
Ако си технически неграмотен и неспособен по - добре хич не се захващай с ремонт, обаче при малък шанс за познания и умения можеш най - малкото да зачистиш клемите и да опиташ дали ще загрее. Относно мерене на съпротивлението....ами...това няма да те ориентира никак, ама никак!
Дано съм ти бил полезен! Успех!

Стъклото си е пукнато, пробвах от др страна да отлепвам, но толкова силно е залепено, че май ще се спука стъклото, но няма да се отлепи. С мултицета показва, че няма връзка м/у 2те клеми, ако е прекъсната някоя от пистите направо да си търся др огледало, че това няма отлепване. Благодаря за помоща все пак!

Потребителски аватар
apchih
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 26 ное 2008 18:59

pavelnb написа:Колега някъде ти е прекъснал реотана на огледалото. Като цяло доста гадна работа тъй като реотана е една платка между самото стъкло и пласмасата. За да го оправиш трябва да го разлепиш, а това е много рисковано често се пука стъклото. В руския форум има тема със снимки кое как се прави. По добре го остави така, свиква се и аз карам с едно неработещо.

Аз лесно ще свикна, свалям джама и бърша с ръка, но все пак що като си я има екстрата да не си я ползвам ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”