Drakona написа:Еми ето го и моя резултат... Това само 2 иначе са 4
браво колега, станало е много ефектно:)
утре съм решил и аз да вкарам ангелски очи на моята бегачка . я кажи какви доиди сложи/ с или без съпротивления . в смисъ дали са 12 волтови или други/.
kikata написа:Идеята е да стане нещо такова> Правех е с фотошопа
това не са ангел айс ! а демон айс ! разровете се из търсачките и ще видите правят се от по тънки пръчки за да се постигне тоя ефект и според мен е по хубаво ! от дебелите пръчки
това не са ангел айс ! а демон айс ! разровете се из търсачките и ще видите правят се от по тънки пръчки за да се постигне тоя ефект и според мен е по хубаво ! от дебелите пръчки [/quote] всичко е въпрос на вкус . на мене повече ми харесват тези на колегата Дракона:) . като направя моите , ще ги покажа за да си кажете мнението:)
Разликата е там че дължината на твоята пръчка за ринга е около 20 - макс 30 см за Голф4 ...а моята е около 40 - 45см за Голф 2 големия Фар ..... нали се сещаш че в най отдалечените точки е наи зле ефекта ....
за да не се получава този ефект в на4алото и в края на пръчката където се слагат диодите оригиналните ейнджъл на БМВ ги правят като правят цял кръг и зад него слагат 4 диода които светят насо4ено напред в пръ4ката това мисля да пробвам на Б3ката ми като си взема двусекционните някой който му се занимава нека да пробва и да покаже със снимки ! така ще се полу4и завършен кръг .... е ,ясно е 4е там където са диодите ще е маааалко по светличко ама ако се загледате в БМВтата по отблизо ще видите че и там е така
НО ,както каза колегата Коко ГТИ въпрос на вкус .... и желание
П.П. ако фаровете имат вежди или маска тип Бедлоок то тогава не е нужно да се правят 4 диода и цял кръг .. просто пръчката се срязва отгоре и се слагат там двете диод4ета .... веждата покрива тази така наречена светлинна дупка
При БМВ-тата ангелските очи са купешки, а не домашна изработка и има 5 диода, ама са си специални диоди, ако сложиш тия обикновените така няма хубав ефект пробвах го да видя как се вижда и е зле, а и каде ще наредиш тия кабели и диоди и т.н. зад пръчката и после на рефлектора...
хайде и аз да се похваля с новите самоделки "ангелски очи"
всичко започва със сваляне на фаровете: разглобяваме го, разлепяме стъклото с пистолет с горещ въздух.
лед това огъваме тръбичките във микровълнова фурна/ тръбичките са от тези за щори-вътрешни/:
може да се използват диоди 12 волтови като тези в пакетчето или такива които са мушнати в тръбичката: аз ползвах обикновени диоди към които запоих съпротивление 270 ома. после се нарязват съвсем леко вече огънатите тръбички от задната страна. залепя се фолио върху нарязаната част , за да стане като рефлекторче.:
след това започва събирането на фара и пробването му как свети :
и накрая ето това е крайния резултат , но май трябва да махна крушките на оригиналните габарити , май ще е по-добре :
сори за лошото качество на снимките , но май ми е треперила ръката.
ще направя хубави снимки и ще ги кача:)
само да доуточня че съпротивлението се вързва на двата диода на фара ето как бяха преди това габаритите ми