Бастисаха ми джантите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 27 ное 2008 19:24

morfei1 написа:Преди няколко дни ми сложиха зимните гуми на летите джанти, на сравнително стара машина за 12лв + баланс. Човека беше супер внимателен и след баланса нямах никакви вибрации или забележки по джантите, можеби защото той си е собственика и си пази клиентите. Човешкият фактор си е човешки фактор, независимо от това с каква техника разполага човек.

Като си собственик работиш внимателно и държиш на клиентите. за мен цена до 10 лв. на монтаж/демонтаж и баланс е напълно в рамките на нормалното от тук на горе ми се струва кожодерство. 4 бр. гуми се сменят за макс 30 мин. това са 40 лв. за половин час или 80 на час. по 8 часа 640 лв. добра заплата изкарана от един човек на ден х 20 дена 12800 лв. не е зле за гумаджия.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 27 ное 2008 19:32

От къде дойде това 40лв. :roll: Говорим за 10лв. за 4бр. а не 10лв. на бр.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 27 ное 2008 19:53

Нали и при гумаджиите е ден година храни........... :roll: :roll: :roll: :roll:

Най-мразя да се претупва работата :?

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 27 ное 2008 20:12

Stefan написа:От къде дойде това 40лв. :roll: Говорим за 10лв. за 4бр. а не 10лв. на бр.

Къде го намери този за 10лв. да ти смени и четирите??? :D
Цените започват в Сф. от 5 лв за желязна джанта и 8 лв. да алуминиева + тежести около 1-2 лв. за бр.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 27 ное 2008 21:12

Стефане веднага ти отговарям при нас се работи на ставка,кокото и странно да звучи за всяко нещо си има норми просто ще ми отнеме доста време да ти обясня за кое колко вземаме,клиенти мога да кажа че има бол,засега се оправяме ма имаме 6-ма монтьора.Клиентите са много доволни и с всеки изминал сезон се увеличават :wink: ,сега ще отговоря и на колегата morfei1.Колега значение има,ще ти кажа защо.Говорим за лека кола,колкото е по-голяма джантата,толкова по-ниска и твърда е гумата около борда,т.е. по-трудно се монтира и вниманието което трябва да се отделя е много по-голямо,т.е.работисе по бавно с цел по-голяма прецизност.Досега да чукна на дърво не сме имали една рекламация за надрани джанти или там какво се сещаш :wink: .Задавам ти въпрос,защо като отидеш да ти изправят джантите ти зимат на цолаж :idea: :idea: :idea: :?: :?: :?: :?: ,не ели все тая :wink:
Само ще кажа че гумите който монтираме са предимно по-голямата част на нови и скъпи автомобили от всякъкви марки,но слагаме и на такива дераци като моя 8)

Аре лека и съм готов на всекви въпроси :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 27 ное 2008 22:11

Междудругото, за 12лв. ми монтираха и балансираха с лепящ баланс и 4-тирите гуми в Свиленград. Както и да го смятам, с оставащите 60 ~ 70лв. ще сипя нафта на Голфи и мога да ида и да се върна от София.

Абе вие в столицата тези пари за нищо ги нямате, това в кръга на шегата :Mr Green Fun

@MITKO_DVD, според мен няма логика да се взема на изправяне на джанта, на цолаж, по скоро на степен на изкривяване, но е така - факт.

Каква е логиката да ми вземат повече пари за 17-ка която е леко крива и примерно за 20 мин ще я оправят или една зверски поломена 13" която ще ти отнеме примерно 1 час... и да струва по-малко :roll: . Но както казах, факт е че гумаджиите работят на цолаж, такъв е общоприетия начин за плащане :? .

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 28 ное 2008 0:28

Vizor написа:Аз лично щях да ги накарам да ми ги оправят а не да се жалвам по форуми
точно така ,аи + това нямаше да платя :wink: или в най-добрия вариянт щях да му уредя уволнението :twisted:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 28 ное 2008 1:26

Съгласен съм, че 40лв са горе-долу поносими за смяна на гуми, но 80 кинта вече си е айдушка работа! М/у другото - преди седмица мой колега ходи в небезизвестен сервиз да му поставят зимните гуми, които са си на джанти. Демек свалят летните гуми с джантите и слагат зимни гуми с джанти, като преди това са ги врътнали на баланс машина! Цената 62лв!!!!!!!! :shock :oops:
П.П. Ако някой смята че в София е голямата далавера- заповядайте! :lol: Всички тук сме милионери и само който още не е дошъл, не е забогатял! :wink: Не се мотайте - има за всички!!!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 28 ное 2008 8:43

neon написа:Съгласен съм, че 40лв са горе-долу поносими за смяна на гуми, но 80 кинта вече си е айдушка работа! М/у другото - преди седмица мой колега ходи в небезизвестен сервиз да му поставят зимните гуми, които са си на джанти. Демек свалят летните гуми с джантите и слагат зимни гуми с джанти, като преди това са ги врътнали на баланс машина! Цената 62лв!!!!!!!! :shock :oops:
П.П. Ако някой смята че в София е голямата далавера- заповядайте! :lol: Всички тук сме милионери и само който още не е дошъл, не е забогатял! :wink: Не се мотайте - има за всички!!!

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 28 ное 2008 20:13

Баси как се радвам, че не живея в Софията :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”