Passat B4 - Осветление на врътките за парното
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B4 - Осветление на врътките за парното
Отскоро чета темите във форума и съм много доволен, защото намирам доста неща които имам като проблем. Доста неща прочетох и не успях да попадна на тема в която е описан настоящия ми проблем. Ако има такава и само се повтарям - съжалявам. Та...още като си купих пасатчето не ми светеха лампите на пепелника и тези за врътките на парното. Вчера се хванах да ги правя. Смених крушките и тази за пепелника светна, но другата за врътките - не. При мен това е една крушка която стои на централната врътка (тази за студено и топло). Някой има ли си идея къде може да е проблема. Странното е, че само тя не свети. Предполагам, че ако е от бушон или някоя прекъсната връзка, деугите също нямаше да светят.
Тя си е само 1(крушката),а другите копчета се осветява с така наречените светловоди.Трябва да откачиш панела и да свалиш всики прозрачни пластмаси ,а най-важна и трудна за сваляне е тази зад средното копче и да ги измиеш хубаво с вода и веро примернои внимавай защото много лесно се чупят.Тази зад копчето е една такава като паяк
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ги виждам добре, пластмасите отзад, зад панела, но първо, че тя самата крушка не иска да светне, а второ, незнам как точно да сваля панела. Свалих цялата решетка която е за таблото и успях да извадя целия централен панел с касетофона, и другите копчалъци, но ме достраша да го издърпам по-напред, за да не откача някой кабел. Има ли някакъв по-лесен начин за свалянето му.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... e60f485b72
дано ти стане по ясно,много дълго за обесняване или напиши в търсаката "светловоди"и разгледай други теми
дано ти стане по ясно,много дълго за обесняване или напиши в търсаката "светловоди"и разгледай други теми
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
obieone написа:Успях да разглобя панела до някъде. Установих, че трябва да се маха кората която е от предния до задния пепелник. От двете страни до газта и на същото място от страната на пасажера имаше 2 винтчета които махнах, но пак неможах да я откача. Някой ще ми даде ли съвет как да я махна тази кора.
Под задния пепелник има две винтчета и под пластмасата около скоростния лост има две пластмасови гайки - като ги развиеш трябва всичко да излезе

Първо излиза задната пластмаса около ръчната, после останалото.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаш две крушки които осветяват, едната е в средната врътка, а другата е под нея разположена хоризонтално. Светлината се разпределя по светловодите,както са писали по-горе,ако са прекъснати/счупени, светлината няма да може да се разсее по тях.
В средата на средната врътка, в центъра на зеления светловод се намира втората крушка

В средата на средната врътка, в центъра на зеления светловод се намира втората крушка

-
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote]
Под задния пепелник има две винтчета и под пластмасата около скоростния лост има две пластмасови гайки - като ги развиеш трябва всичко да излезе
Първо излиза задната пластмаса около ръчната, после останалото.[/quote]
Благодаря за уточнението, още утре ще пробвам. А относно отговора на другия колега...аз ги видях крушките още в самото начало. И тази долната която е над пепелника, смених я и си светна, но другата като я смених не светна. И то не е от светловодите, защото самата крушка не свети, това се вижда много добре. Затова искам да махна панела и да видя дали има добър контакт и изобщо ходили нещо като ток там. Видях къде контактува крушката, но там нямаше никакво напрежение. А и като го сваля, ще успея да си сменя и крушката на запалката, тя също не ми свети...А си е голяма гъзарийка да свети всичко. Много се отваря и без това готината колица. Както са казали простите хора, важното е да е лъскаво и да свети...ако може и да е по-шаренко, още по-добре.

Първо излиза задната пластмаса около ръчната, после останалото.[/quote]
Благодаря за уточнението, още утре ще пробвам. А относно отговора на другия колега...аз ги видях крушките още в самото начало. И тази долната която е над пепелника, смених я и си светна, но другата като я смених не светна. И то не е от светловодите, защото самата крушка не свети, това се вижда много добре. Затова искам да махна панела и да видя дали има добър контакт и изобщо ходили нещо като ток там. Видях къде контактува крушката, но там нямаше никакво напрежение. А и като го сваля, ще успея да си сменя и крушката на запалката, тя също не ми свети...А си е голяма гъзарийка да свети всичко. Много се отваря и без това готината колица. Както са казали простите хора, важното е да е лъскаво и да свети...ако може и да е по-шаренко, още по-добре.
Re: Осветление на врътките за парното на B4
Прява всичко описано от колегите,но не мога да махна пластмасовият панел в който влиза пепелника и не мога да изкарам врътките от там,за да измия светловодите.