ПС : А дали филтъра не някво менте ?........изка ми се май май....
Радиатор парно голф 4 ?
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Радиатор парно голф 4 ?
Колеги , предното стъкло страшно ми се изпотява( по точно замърсява ), смених филтъра на купето преди 2 дни няма промяна , има миризма лека на антифриз в купето много рядко , няма течове в купето поне за сега , намерих си нов радиатор за парното за 35 лева в магазин , карам с же 12 антифриз без да го разреждам , губи ми около 200 грама за 4-5 месеца , но май си е доста работа смяната погледнах при братушките на пасат 5 как се сменя ми то се разглабя цялото табло волан , конзолата на ръчна спирачка абе половината кола да го е..а на голф 4 дали не е същото , някой минал ли е по този път и ако е колко е струвало удоволствието мерси предварително на всички .

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Принципно ако имаш нужните инструменти можеш и сам даси смениш радиаторчето на парното,но все пак си е доста работа и трябва датисе занимава.Иначе аз на старата кола си го смених сам защото ми искаха 140лв. труд
Между другото изпотяването може дае и от развалена клапа,тая която отваря и затваря за вътрешен или външен поток въздух да духа.тези клапи често дават фира,но при теб щом казваш че има и загуба на антифриз ако него гори колата или да изтича отнякъде значи няма какво друго да е.
п.с. Нали знаеш че клапата трябва дае в отворено положение и да влиза въздух отвън заданесе запотяват стъклата
Между другото изпотяването може дае и от развалена клапа,тая която отваря и затваря за вътрешен или външен поток въздух да духа.тези клапи често дават фира,но при теб щом казваш че има и загуба на антифриз ако него гори колата или да изтича отнякъде значи няма какво друго да е.
п.с. Нали знаеш че клапата трябва дае в отворено положение и да влиза въздух отвън заданесе запотяват стъклата
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dorian написа:Принципно ако имаш нужните инструменти можеш и сам даси смениш радиаторчето на парното,но все пак си е доста работа и трябва датисе занимава.Иначе аз на старата кола си го смених сам защото ми искаха 140лв. труд![]()
Да Клапата за церкулация ми работи , мисля все пак мерси Някой друг да е минал по тоя път ?
Dorian написа:Принципно ако имаш нужните инструменти можеш и сам даси смениш радиаторчето на парното,но все пак си е доста работа и трябва датисе занимава.Иначе аз на старата кола си го смених сам защото ми искаха 140лв. труд![]()
дай повече инфо за тая клапа? и на мен ми се потят и не виждам като кликвам на климатроника да върти вътрешен/външен въздух
къде се намира и лесно ли се оправя/сменя?цена?
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата е в бокса , мале мале сваля се цялото табло, волан ,конзолата при скоросите , днес трябва да е готова ще пиша пак как са нещата но ми казаха че 99 процента е радиаторче на парно имам омазняване на стъклата с антифриз , малка била вероятниста да е маркуч , вчера преди да я закарам в сервиза ми светна лампата за водата долях и към 400грама же 12 
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dorian написа:Дано загубата на антифриза е само от радиаторчето на парното
Колата е парчосана до неузнаваемост , радиатора на парното е спукан лечи си каде даже заради червения антифриз хахаа , радиаторчето е 38 лева новичко , същия като на голф 3 по големина и форма но на г4 захващането е със щуцери т.е. на маркуча има накраиник мъжки а на радиатора са женски , абе нещоподобно като щепсел и контакт , е...ти обяснението но както и да е Налаге се и да се изпусне фреона на климата за демонтажа , абе само пари назад ужас ако се размина с 300 лева пак бива във вторник ще е готова и пак ще пиша Успех на всички
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rad3565 написа:и при мен се получава май същия проблем.пиши като си готов ,..за да знам и аз какви пари да приготвя
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
е за тва става въпрос утре ще е готова мойта и ще кажа цената но на мойта даже малко повечко е оглозгаха хахааа успех
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
junakov написа:rad3565 написа:и при мен се получава май същия проблем.пиши като си готов ,..за да знам и аз какви пари да приготвя
е за тва става въпрос утре ще е готова мойта и ще кажа цената но на мойта даже малко повечко е оглозгаха хахааа успех
Така колата е готова всичко е 6 за труд и смяна на радиаторчето ми взеха 200 лева , утре е в сервиз за климатици за да я напалнят обезвъздушат и да и направят профилактика на системата иначе пълненето и обезвъздушаването , масло за компресора и оцветител последното задължително защотот е разкачана системата на климата за да се види че няма течове излиза 80 кинта или общо казано 280 лева за смяна на радиаторчето за парното е...ти голфа
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в кой сервиз ти направиха ремонта колегаjunakov написа:junakov написа:rad3565 написа:и при мен се получава май същия проблем.пиши като си готов ,..за да знам и аз какви пари да приготвя
Така колата е готова всичко е 6 за труд и смяна на радиаторчето ми взеха 200 лева , утре е в сервиз за климатици за да я напалнят обезвъздушат и да и направят профилактика на системата иначе пълненето и обезвъздушаването , масло за компресора и оцветител последното задължително защотот е разкачана системата на климата за да се види че няма течове излиза 80 кинта или общо казано 280 лева за смяна на радиаторчето за парното е...ти голфа
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
badjo-vw написа:в кой сервиз ти направиха ремонта колегаjunakov написа:junakov написа:rad3565 написа:и при мен се получава май същия проблем.пиши като си готов ,..за да знам и аз какви пари да приготвя
В Асеновград , на влизане в града имабензиностанция ОРГАЗ влизаш в нея и от дясната ти страна има сервиз не му знам името но работят добре моята кочинка (тази и предишните) все тези момчета ми ги правят , НО проблема е че много трудно се намира радиаторчето обърнаха цял Пловдив и намериха 1 в София в момента още една четворка чака за тази интервенция радиатора и е поръчан и ще и дойде другата седмица към средата ако изкаш званни ми 0884 955 166 и ще те водя при тях .
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега аз още не съм за сервиз, в смисъл имам някъв проблем но за сега той си е доста странен-като си долея антифриза до мах,минават няколко дена и пада на някъде един сант над минимума и така може да си карам месеци и така в някоя хубава сутрин като врътна ключа и компа почва да пищиjunakov написа:badjo-vw написа:в кой сервиз ти направиха ремонта колегаjunakov написа:junakov написа:rad3565 написа:и при мен се получава май същия проблем.пиши като си готов ,..за да знам и аз какви пари да приготвя
В Асеновград , на влизане в града имабензиностанция ОРГАЗ влизаш в нея и от дясната ти страна има сервиз не му знам името но работят добре моята кочинка (тази и предишните) все тези момчета ми ги правят , НО проблема е че много трудно се намира радиаторчето обърнаха цял Пловдив и намериха 1 в София в момента още една четворка чака за тази интервенция радиатора и е поръчан и ще и дойде другата седмица към средата ако изкаш званни ми 0884 955 166 и ще те водя при тях .

-
IvchTDI
- Автомобил:
- Двигател:
badjo-vw написа:колега аз още не съм за сервиз, в смисъл имам някъв проблем но за сега той си е доста странен-като си долея антифриза до мах,минават няколко дена и пада на някъде един сант над минимума и така може да си карам месеци и така в някоя хубава сутрин като врътна ключа и компа почва да пищии казанчето почти празно
всичко и е проверявано като майсторите само се чешат по главите и не знам кво да права
ако проблема ми се развие ще се чуем да ме заведеш
![]()
![]()
![]()
Колега, това губене на антифриз при нормално каране ли става. Защото и аз губя антифриз, но само като карам извън градско и е карам на макс.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги не разбирам много от коли , та при мен се кара с же 12 антифриз не разреден , купувам го от аутоунион пловдив 1,4 литра 17 лева , оригиналния на фв та преди и аз губех по малко оказа се че троиника си беше заминал смяна всичко е ок , след около 2 3 месеца спукан маркуч при двигателя смяна , и така всичко си е ок пак няколко месеца , после по стъклата взе да се лепи мрасотиика и да смърди на антифриз в купето и постояно се увиличаваше с течение на времето след като ми изпищя алармата за антифриза долях 300 400 грама и аиде в бокса и за последната интервенция близо 300 лева , като не мога да трая нещо да не и е наред абе ужас набутвация и тва е после нма кой да го оцени ама кефа цена няма са казали хората .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”