Въпрос относно 1.6 ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Вто 25 ное 2008 19:16

snupeca написа:Не знам колега но явно си с друга СК - при мен на 5-та с 100 съм на 2650 об/мин (и това с 5 човека и багаж) вярно че зависи от сума ти фактори но :roll: Иначе освен от 1,6 венто, голф май и от 1.8 стават СК но не съм мн сигурен :roll:

Тази тема стана ебати и мазалото ама аиде малко спамец и от мен :) да ти кажа че ти пък караш с скоростна кутия от дизелак :)
Колко е натоварена колата или с какви гуми караш няма никакво значение за това с еди-какви си обороти на еди-каква си предавка се движиш :!: е ако си го мерил с радар това е друго нещо, само дето си сбъркал малко при отчитането на скоросотмера (оборотомера) може би :?: не че сам се возил подобна колица ама ние с 2.0ГТИ 8 волтовите бегачки :wink: 100 ги правим на 2,8к а 115-120 на 3к оборота-сток изпълнението. Ако е прозвучало грубо еми съжалявам ама тука почнахме да си мерим "ракетите". За в бъдеще ще се въздържам от подобни кометари ама сега просто не се стърпях!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 25 ное 2008 20:49

designer1 написа:
snupeca написа:Не знам колега но явно си с друга СК - при мен на 5-та с 100 съм на 2650 об/мин (и това с 5 човека и багаж) вярно че зависи от сума ти фактори но :roll: Иначе освен от 1,6 венто, голф май и от 1.8 стават СК но не съм мн сигурен :roll:

Тази тема стана ебати и мазалото ама аиде малко спамец и от мен :) да ти кажа че ти пък караш с скоростна кутия от дизелак :)
Колко е натоварена колата или с какви гуми караш няма никакво значение за това с еди-какви си обороти на еди-каква си предавка се движиш :!: е ако си го мерил с радар това е друго нещо, само дето си сбъркал малко при отчитането на скоросотмера (оборотомера) може би :?: не че сам се возил подобна колица ама ние с 2.0ГТИ 8 волтовите бегачки :wink: 100 ги правим на 2,8к а 115-120 на 3к оборота-сток изпълнението. Ако е прозвучало грубо еми съжалявам ама тука почнахме да си мерим "ракетите". За в бъдеще ще се въздържам от подобни кометари ама сега просто не се стърпях!

spam Колега дай скайп и ти пращам видео spam

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 25 ное 2008 20:56

а аз съм с голф абу и при 120 км. на 5-та скорост на равен път оборотите са около 3000-3100 и съм абсюлютно убеден,че СК ми е оригиналната до този момент-предстои ми може би ремонт..... :twisted: но както и да е!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 25 ное 2008 21:42

designer1 написа:

Колега правилно започна като каза че не си се возил в такава колица....само тука позна
ABU-тата са си така както е писал колегата...тоя мотор е ниско оборотен т.е развива 75 к.с при 4000 об...това само примерно го казвам че не ми се чете....именно това го прави много подходящ за градски условия........и по принцип оборотите са му по ниски спрямо другите а скороста е еднаква...има тема точно за това........

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Сря 26 ное 2008 13:08

И аз карам ABU. Не е самолет. В сравнение със суифта ми е тромав, но пък върви без проблеми.Палиш,караш. Върви нормално за тези коне. И 100% е по-бърз от 1.4(ABD). С вкл. климатик е малко муден, но пък 122-130 държи без проблеми.

ivo_stefanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_stefanoff » Сря 26 ное 2008 16:26

Хайде да се включа и аз...
Карам колата от "гаража" вече 40хил. км. и да чукна на дърво към моето ABU 75к нямам грам забележка (освен капака на клапаните,който съм подмазвал поне 6-7 пъти със силикон и няма оправия и тече ли тече :) )
Доста противоречиви мнения чух, но ако се разровите из нета ще забележите,че този двигател е доста пъргав и макс.мощност му е при 2700об./мин. нещо което другите бензинки го постигат на 4000+ ...Няма да коментирам само ще отбележа, че аз скорости при нормално каране превключвам на 2-2200об./мин. и колата си дърпа при все че я карам на газ...
Относно скоростната кутия-при 3000об./мин. 5-та предавка-110км./час (мерена е с GPS скоростта)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 26 ное 2008 17:29

Иво, би ли снимал скоростната си кутия, но така, че да се вижда оня, дългият номер. Или ако нямаш възможност поне го препиши и ми го прати ако трябва на ПМ. Искам да разбера какъв модел скоростна кутия имам :!:

Потребителски аватар
nikolajivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolajivanov » Съб 29 ное 2008 17:10

Каква е разликата между ABU и AEA?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 29 ное 2008 17:29

nikolajivanov написа:Каква е разликата между ABU и AEA?

АЕА е наследник на АБУ-то По-нов е , и поне според мен е доста по-пъргъв и не толкова притенциозен в сравнение с по-стария модел :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”