Как да запизим батерята на лаптопа по дълго
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да запизим батерята на лаптопа по дълго
ми чувал съм някои неща от сорта че поне един път седмично трябва да се разрежда до краи. АЗ моя не го гаса само като го носа на някаде което е рядко. Споделете ваще начини ако имате текива щотото това е един доста скъп консуматив
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
А така де споделете че мойта ша си купува ЛАПТОПЕЦ , да и се радва по дълго време, нал е руса

Последна промяна от madcap на Чет 09 фев 2006 13:26, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
xa xa xa lol lol lol .пробвал ли си го тоя варянт(ако извадиш на мобилния ти телефон батерията и го включиш във зарядното той ще работи ли ?)Wizi написа:Докато лаптоп-а седи в къщи най-добре го вържете към захранването и извадете батерията от него!

Нищо по особенно не трябва да се прави просто когато има възможност трябва да е постоянно във захранването(не се вади никва батерия

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: 11
landwarrior написа:xa xa xa lol lol lol .пробвал ли си го тоя варянт(ако извадиш на мобилния ти телефон батерията и го включиш във зарядното той ще работи ли ?)Wizi написа:Докато лаптоп-а седи в къщи най-добре го вържете към захранването и извадете батерията от него!![]()
Виждал съм лаптопи дето работят така:) Ама телефони - не.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
az
аз също мисля че няма никакъв смисъл да се вади батерията докато го ползвате като настолен PC, тя е смятана като напрежение продължителност и тн за heavy duty режим да издържа определен срок или определени цикли на зареждане - след това нова
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Виждал съм лаптопи дето работят така:) Ама телефони - не.
А аз съм виждал gsm-и да работят, а лаптопи не

Тва дет го пише Wizi ако става ще е полезно за батерията

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Моя IBM работи без батерия , но вече 2 години си стои в него уж има някакви режими за съхранение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikolay написа:Каквито и магии да правите на батерията, тя си заминава безвъзвратно. 3-4 години да изкара и край.
по данни от www.compaq.com нормално батерията си държи пъния капацитет около година, след това почва да намалява забележимо.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи ако ползвате лаптопа предимно у дома, най добре да я махнете. Първо я зареждате до 100%. След 10-тина дни проверявате до какво състояние е....така продължавате през определен интервал от време да проверявате, докато стигне само до 10-15% заряд. И тогава пак я зареждате до 100% и повтаряте операцията.
Ако ползвате лапа и в движение, то изчаквайте да падне батерията до 10% и тогава се вържете към ел. мрежата. След като се зареди батерята, изключете лапа от мрежата. Но изрично избягвайте да работите със заредена батерия и едновременно да сте включили към ел. мрежата.
Ако ползвате лапа и в движение, то изчаквайте да падне батерията до 10% и тогава се вържете към ел. мрежата. След като се зареди батерята, изключете лапа от мрежата. Но изрично избягвайте да работите със заредена батерия и едновременно да сте включили към ел. мрежата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”