Откакто съм купил колата, не ми работи бензиномера (стрелката на таблото - стои си все на 0). Според стария собственик бил повреден нивомера, но не мога да съм сигурен (имам 1 наум за неговата информация).
Със сигурност проблема не е в таблото, защото го сменях.
Има ли начин да проверя къде е проблемът, или по-скоро къде е най-вероятно да бъде, защото много ме дразни да нямам идея колко бензин има в колата и да карам "на око".
Неработещ бензиномер
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Има начини:
Отзад сваляш черния капак(намира се в багажника под "стелката").
Оттам се вижда помпата.Намираш кабелите за бензиномера, даваш на контакт, тях ги даваш на късно(но не за повече от 2-3 сек.) и гледаш на таблото ще има ли реакция.Ако има значи трябва да вадиш бензиновата помпа.
ВАЖНО!!! Преди да извадиш бензиновата помпа махни клемите от акумулатора.
Вадиш помпата и ще видиш какво му е на датчика
Отзад сваляш черния капак(намира се в багажника под "стелката").
Оттам се вижда помпата.Намираш кабелите за бензиномера, даваш на контакт, тях ги даваш на късно(но не за повече от 2-3 сек.) и гледаш на таблото ще има ли реакция.Ако има значи трябва да вадиш бензиновата помпа.
ВАЖНО!!! Преди да извадиш бензиновата помпа махни клемите от акумулатора.
Вадиш помпата и ще видиш какво му е на датчика
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
За съжаление не помним кои бяха
Виж с търсачката какво ще излезне, че не ми се слиза долу в тоа студ да разглобявам.
Това което ти написах, че се дават на късо vaskoto1 го беше написал в една тема.
За кабелите: има "+" и "-" за захранване на помпата.
Виж това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=4008&highlight=%E1%E5%ED%E7%E8%ED%EE%EC%E5%F0

Виж с търсачката какво ще излезне, че не ми се слиза долу в тоа студ да разглобявам.
Това което ти написах, че се дават на късо vaskoto1 го беше написал в една тема.
За кабелите: има "+" и "-" за захранване на помпата.
Виж това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=4008&highlight=%E1%E5%ED%E7%E8%ED%EE%EC%E5%F0