сутрин пали без проблем, докато е студена работи перфектно и по едно време като загрее започват мизериите..
прекъсва всеедно и свършва горивото, едва върви, като дам леко газ върви горе долу но като натисна педала започва да се забъква и да прекъсва!? като изключа от скорост гасне...
след няколко часа като истине съвсем пак си работи добре. дори топла като я карам така и понякога сама си се оправя и започва да си работи добре...!?
колата е с газова оредба от 2 месеца с отрязана ламбда сонда (преди седмица) , проблема го прави и на газ и на бензин обаче, прецака ли се на едното прави мизерии и на другото и по същия начин си се оправя сама...
помагайте..
AAU 1043 моно инцекция е двигателя
Прекъсва, гасне и се дави, и след малко си се оправя само!??
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Първо бих рестартирал компютара на колата като откача плюсовият кабел на акумулатора за 15-20 мин. Ако няма разлика...температурният датчик...(синият)
Ако е от него , проблемат ,че той работи неправилно при високи температури на антифриза ,показва ,че дава много високо съпротивление и при откачането му при загяла кола просто ще му се подаде пак високо съпротивление и нищо няма да се разбере (нещата ще бъдат същите). Тази проверка се прави ,ако той неработи правилно при студен двигател.
sa6o46, за да провериш дали е от датчика ,му откачи буксата и мери съпротивлението между пиновете на датчика. Трябва съпротивлението да е по-малко от 350 ома при добре загяла кола 85-90 градуса. Ако пък нямаш условия да мериш съпротивление... пак откачаш буксата на синият датчик и не на датчика ,а на буксата му слагаш едно съпротивление, напъхваш крачетата му във всяка от щифтчетата на буксата. Отиваш в магазин за електроника (софиянци да казват каде има) и си купуваш съпротивление което трябва да е от 250 до 350 ома (без значение какво ще вземеш,най вероятно ще ти предложат 220 ома и 270 ома - всичко в този диапазаон става),като мощноста му трябва да е 1 или 2 вата (за всеки случей). Това чудо на техниката ще ти струва някъде към 20-40 стотинки. Кажи че предпочиташ съпротивлението да не е българско. Абе и българко да е няма проблем ,ама често се случва да прекъсват (като това прекъсване няма да навреди на колата ,а на надежноста на теста който правиш)
Теодор написа:Температурен датчикОткачи го след като загрее и виж как ще се държи.
Ако е от него , проблемат ,че той работи неправилно при високи температури на антифриза ,показва ,че дава много високо съпротивление и при откачането му при загяла кола просто ще му се подаде пак високо съпротивление и нищо няма да се разбере (нещата ще бъдат същите). Тази проверка се прави ,ако той неработи правилно при студен двигател.
sa6o46, за да провериш дали е от датчика ,му откачи буксата и мери съпротивлението между пиновете на датчика. Трябва съпротивлението да е по-малко от 350 ома при добре загяла кола 85-90 градуса. Ако пък нямаш условия да мериш съпротивление... пак откачаш буксата на синият датчик и не на датчика ,а на буксата му слагаш едно съпротивление, напъхваш крачетата му във всяка от щифтчетата на буксата. Отиваш в магазин за електроника (софиянци да казват каде има) и си купуваш съпротивление което трябва да е от 250 до 350 ома (без значение какво ще вземеш,най вероятно ще ти предложат 220 ома и 270 ома - всичко в този диапазаон става),като мощноста му трябва да е 1 или 2 вата (за всеки случей). Това чудо на техниката ще ти струва някъде към 20-40 стотинки. Кажи че предпочиташ съпротивлението да не е българско. Абе и българко да е няма проблем ,ама често се случва да прекъсват (като това прекъсване няма да навреди на колата ,а на надежноста на теста който правиш)
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Като вземе да прекъсва, няма да е лошо да демостираш и 4-те свещи и да видиш дали електродите им не дават на късо (са свързани) от боклуци (нагар)....доста вероятно е да започнат проблемите ти с нагара щом си без сондичка
На старото поло AAU докато изчистя проклетия нагар дето съм го трупал с години преди да усетя номера на моята сонда ...чистих свещи за норматив......що подигравки отнесох: " тва да не миеш зъбите на свещите бе"
(чистих свещите с четка за зъби)
На старото поло AAU докато изчистя проклетия нагар дето съм го трупал с години преди да усетя номера на моята сонда ...чистих свещи за норматив......що подигравки отнесох: " тва да не миеш зъбите на свещите бе"
мерих със мултицет, на 90 градуса е около 250 ома... обаче колата си работи добре, днес нее правила мизерии
а иначе като извада клемата дига доста оборотите...
гледах и една свещ (защото другите по трудно се свалят) и ми се стори доста добре
ще я издебна като започне да прави мизерии да и замера датчика
а иначе като извада клемата дига доста оборотите...
гледах и една свещ (защото другите по трудно се свалят) и ми се стори доста добре
ще я издебна като започне да прави мизерии да и замера датчика
-
martinvera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
martinvera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:Неочаквай много-много от Bremi ,ама все пак повече от 10 000 ще изкарат де
Защо така колега, тука във форума ги препоръчват много.
Другата алтернатива беше БЕРУ, защото бях със силиконови кабели и положението беше много зле. Аз лично от моя опит е че кабелите трябва да бъдат специално за модела на колата.
Старите бяха много добри, но от лош контакт м/у свещите (трябваше да се слага допълнително една гайчица на свеща отгоре) и кабела единия беше станал на ......., а другите три с нагар, външно бяха изключително добре. Също така м/у бобината и кабела и м/у кабела и капачката беше леш, имам снимки. Иначе от дистрибуторната капачка кабелите който отиват към свеща са правели много добър контак клемите бяха като нови. (колко ме подведе това само).
Поздрави за добрата тема за дросела.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”