акумулатор марки ?
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
Колеги и на мен ми предстои смяна на акумулатора понеже една сутрин не запалих. След като го свалих установих, че плюса му е окислен почистих го и за сега пали но докога не се знае. До колкото знам почнал ли е да се окислява значи е тръгнал да си заминава. Затова си направих труда да разпитам за добър акумулатор. За българските ми казаха че е малко на късмет работата може да уцелиш хубав и да нямаш грижи но и има доста които не стават. По въпроса за Бош знам само че ги правят в Турция и малко поне на мен неми вдъхват доверие. И в крайна сметка стигнах до две имена за добър акумулатор Ексайт и АЦ Делко и двата са необслужваеми.
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
:
Banner. Това е истината викам аз. Австрийски качествен акомулатор.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Аз пък моя вече почна 5 година чак сега почнах да го зареждам отделно ,защото един майстор ми оставил отворен багажника и лампата светела и го свалил...Монбат е с окото/датчика/ .Какъвто и да сложиш когато не ти е наред генератора и реле регулатора да го зарежда и разрежда когато трябва все тая...
Но според мен един свестен акумулатор трябва поне 3г. да те изкара.

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С Боша е голям майтап:
Влизам в Киров и питам за 1.9TDI акумулатор, отговора беше 100Аh.
Така било според каталога на Бош за 2008г, понеже не им повярвах ми го показаха.Така излезе Венто дизел година тире 100. Пожелах им лек ден и out.
Вчера в влизам в Практикер гледам Бошове и на единия стелаж каталог. Разгледах каталога на Бош в Практикер и там срешу колата ми излезе модел с 65Аh.
Влизам в Киров и питам за 1.9TDI акумулатор, отговора беше 100Аh.
Така било според каталога на Бош за 2008г, понеже не им повярвах ми го показаха.Така излезе Венто дизел година тире 100. Пожелах им лек ден и out.
Вчера в влизам в Практикер гледам Бошове и на единия стелаж каталог. Разгледах каталога на Бош в Практикер и там срешу колата ми излезе модел с 65Аh.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
PESHERLAN написа:Здравейте колеги!
Някой от вас ползвал ли е тази марка акумулатор,и ако да какво му е впечатлението?
http://www.topla.pl/
Topla и TAB са едно и също. завода е в Словения и дълго време купуваха експандирани плочи от Монбат.
Читави са обшо взето.
Моя акумулатор е Монбат Premium 50Ah на който плочите му със сигурност са оловно-калциеви и наистина е необслужваем. Иначе ако можех да избирам като го купувах пак щеше да е Монбат само че от GEM серията.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”