Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 13 ное 2008 0:27

Комши, тавана на моя Пасат вече сигурно стана на 2 години - засега няма ни най-малки признаци да пада - лепен е с Прома, плата си го купих от онез пичове в Горубляне...
Едно приятелче-тапицер помага де, но кората си я свалях и подлепях сам (беше счупена на няколко места)...

Та сваля се кората, чисти се с телена четка основната част от дунапрена, след това с кореселин и парцал се доизлъсква, грундира се половината таван (дели се на две половини, разделени напречно), маже се и половината плат, изтегля се с длан плата и хубаво се натиска по сгъвките, като там се подмазва и повечко лепило, след това се маже и другата половина на тавана и така... Лепилото се чака да спре да прави "конци" като се пипне - тогава било готово за лепене, казват :)

А да те преваря - приятелчето е наистина ДОБЪР - направи и на баща ми на Алфата (146) тавана, а сам знаеш там той е залепен към ламарината на покрива, но го свали без да счупи и милиметър от него :)

Потребителски аватар
avtointerior
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот avtointerior » Съб 15 ное 2008 1:47

Комши, ти можеш да правиш каквото си искаш, с когото си искаш /адмирации към колегата, защото Алфата е с шибан таван/ и да го лепиш с каквото си искаш - тавана си е твой и да се усереш, ще знаеш, че ти си си се усрал, докато аз нямам право на грешки. Незнам, защо мислиш, че плата на "онез пичове в Горубляне" е най-добрия, но пък на теб това не ти е и работата.
Имаш идея за лепене на тавани, която аз не споделям, но то за това са форумите в крайна сметка...

УСПЕХ в последващите начинания... :006:

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Сря 26 ное 2008 18:10

колеги днес си смъкнах тавана с мисълта да го тапицирам без да се замисля че в Тутракан може и да няма магазин за платове,и наистина след 2-3 обиколки на града никъде не намерих за сега тавана стои в гаража....за сега оставам без таван.... :roll:

Потребителски аватар
tns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tns » Пет 28 ное 2008 17:57

днеска си купих плат и лепило и утре ще бачкам,ще кача снимки по късно да видим какво е станало :lol:

momoooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momoooo » Чет 04 дек 2008 18:21

И аз сварших трази работа с свалянето на тавана но изникна един проблен,че искам да си направя тавана черен апак голфчето е с пибедах и се чудя как да направя шибедаха черен

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Пон 08 дек 2008 18:08

с какво ги залепихте таваните като ги счупихте че и аз го строших моя :(

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 08 дек 2008 19:57

Пробвай с POXIPOL, но сложи някакви свързващи подложки :arrow:

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Пон 08 дек 2008 22:21

мерси вече имам нещо впредвид :idea:

Потребителски аватар
dedav
Автомобил:
Двигател:

Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.

Мнениеот dedav » Съб 28 фев 2009 23:57

за всички колеги сас шибидах ако някой се чуди като мен как се сваля долната част на шибидаха най накрая видях че е на щипки и може без да се разкачва целиа механизам просто дарпаш отдолу ще кача и снимки по касно ДАНО САМ БИЛ ПОЛЕЗЕН

Потребителски аватар
dedav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dedav » Нед 01 мар 2009 0:53

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Сря 08 апр 2009 9:59

Евала за труда,добра изработка.Същото става със кожа-за волана и дръжките на вратите. :012:
Ако знаех че търсиш,щя да ти дам един таван-имам перфектен.ПАК ЗА ТИЯ ПАРИ. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 12 май 2009 14:41

И аз да се похваля си претапецирах таванчето... което е със шибедах :drunk ето и снимчици :)
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12229329http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12229331
ам корите на вратите как да се претапецират дали със същата дамаска като за тавана със дунапренче

Потребителски аватар
mitakadts
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakadts » Съб 16 май 2009 9:22

Колеги, тавана на моя Пасат го лепи един тапицер-пенсионер с Прома и се разлепи за по-малко от 2 месеца.Сега същия тапицер ще го лепи наново за негова сметка и иска пак да слага от същото лепило, което според мене не издържа на топлината от греещото слънце. Аз обаче съм го предупредил и при следващо разлепване ще ми връща парите.Пенсионера явно си знае само едно.Та не си лепете тавана с лепило Прома - не става.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 17 май 2009 11:02

Аз го лепих със селт :) и няма грешка не е мраднало ... една седмица си намирисваше вътре :drunk обаче преди мен някой го беше лепил с някаф плат не беше оригиналното... и като го драх... :D :D на места стана леко на дупки :) само за вратите се чудя какво да им лепя на тях :(

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 18 май 2009 20:34

mitakadts написа:Колеги, тавана на моя Пасат го лепи един тапицер-пенсионер с Прома и се разлепи за по-малко от 2 месеца.Сега същия тапицер ще го лепи наново за негова сметка и иска пак да слага от същото лепило, което според мене не издържа на топлината от греещото слънце. Аз обаче съм го предупредил и при следващо разлепване ще ми връща парите.Пенсионера явно си знае само едно.Та не си лепете тавана с лепило Прома - не става.

става ако знаеш как да го направиш,маха се дунапреновия слой и остава само на кора,това става с парцалче и коресилин,слагаш двуслоен плат от дамаска по принцип сив,но всеки според интериора и се лепи стъпка по стъпка.Мажеш 20-30см. приглаждаш,после пак и така по гънките и релефа на по-малки участъци.Точно с Прома почти 1 кутия отива приблизително.

Върни се в “Направи си сам!”