За смяна на гумички на калапани?
- Thriller
- Автомобил:
- Двигател:
За смяна на гумички на калапани?
Ходих в сервиз казах,че искам да си сменя гумичките на клапаните защото леко ми пипа маслото Голф 4 1.4 16В..Казаха ми ок!Няма проблем но може да се наложи да се сменят и буталата и сегментите,та въпроса ми е ако сменям бутала и сегменти трябва ли да има шлайф на цилиндри или не е задължително?И някой може ли да ми каже колко ще ми излезнат горе долу частите да имам представа зьа цените:Гумички,клапани,бутала,сегменти.За работата всеки майстор различно си взима.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Потърси в форума има подробна тема за 1.4 16в двигателите на Голф 4.
Там е описан проблема какъв е. Преразказвам малко: Поставени са нискокачествени сегменти точно на този двигател и след определено време започва сериозна загуба на масло. Проблема не е в гумичките на клапаните а в сегментите, може би за това са ти казали че ще се наложи смяна на буталата и нови сегменти. По принцип никой не се занимава с шлайфане (истинско шлайфане) на цилиндрите. В повечето случаи само се хонинговат. Процеса е подобен но в своята същност се изразява в това че не се отнема материла от повърхноста която се обработва а се приглаждат грапавините - по нисък клас на грапавост.
Там е описан проблема какъв е. Преразказвам малко: Поставени са нискокачествени сегменти точно на този двигател и след определено време започва сериозна загуба на масло. Проблема не е в гумичките на клапаните а в сегментите, може би за това са ти казали че ще се наложи смяна на буталата и нови сегменти. По принцип никой не се занимава с шлайфане (истинско шлайфане) на цилиндрите. В повечето случаи само се хонинговат. Процеса е подобен но в своята същност се изразява в това че не се отнема материла от повърхноста която се обработва а се приглаждат грапавините - по нисък клас на грапавост.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Буталата и сегментите вървят комплект и са разделени на размерни групи които при нас се наричат "ремонт". Демек според зависи колко е износен цилиндъра се поставя различен комплект: 1ви ремонт 0.025мм по-големи (от номиналните размери) сегменти и бутала, 2ри ремонт 0.05мм по-големи и трети ремонт 0.075мм мисля че за леки коли четвърти ремонт несъществува! Посочените от мен размери са примерни но буталата задължително се сменят при ремонт, ти ако искаш несменяй сегментите ама те струват жълти стотинки спрямо буталата пък и както казах по-горе сменят се в комплект!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”