Здравейте колеги.
Имах едно спукано съединение и снощи като го оправяхме изтекоха няколко литра антифриз. Ние после пак го наляхме като изтече антифриза, но въпроса ми е: Дали ще се обездуши сама системата? Или...?
И още 1 питанка, имаше леген под спуканата връзка, та запазихме част от антифриза и го наляхме отново, но все пак си беше текло и трябваше още да се налива. Купих един син, а предишния беше зелен. Проблем ли е това?
А това, че течност е на макс не му пречи нали?
Благодаря предварително.
mod edit: dobrin
обезвъздушаване на охладителната система
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Благодаря за отговорите
Този голям кръг пък никога не съм го виждал в действие. Само 1 път видях колата да е на 80 градуса. По принцип стрелката стои забита в 70C.
Държа колата 20 мин на 900-1000 оборота и пак неще да загрява
.
Изглежда да трябва да се сменя термостата, но сигорно ще трябва пак да се точи антифриза? Пък и гледам тази скоба на термостата е много странна, да не е за едноградно употреба?
martin_ganev написа:Системата се обезваздушава сама колега остави колата да загрее и да се отвори големият кръг на парното и ако трябва долеи малко антифриз и си готов
Този голям кръг пък никога не съм го виждал в действие. Само 1 път видях колата да е на 80 градуса. По принцип стрелката стои забита в 70C.
Държа колата 20 мин на 900-1000 оборота и пак неще да загрява
Изглежда да трябва да се сменя термостата, но сигорно ще трябва пак да се точи антифриза? Пък и гледам тази скоба на термостата е много странна, да не е за едноградно употреба?
-
popaslaptopa
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”