3 въпросчета за пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

3 въпросчета за пасат б3

Мнениеот rumenbm » Пет 05 дек 2008 22:48

Привет колеги!Въпросчетата са следни:
1-В последно време ми прави впечатление,че колата эапочва да ми придърпва леко когато съм на газ.Когато съм на бензин ми го прави същото,дори по зле,дави се лекичко и то когато е най-вече загряла...Не мога да разбера коя може да е причината.Въздушният филтър,дроселова клапа и бензиновата помпа са сменени скоро...
2-Също така забелазвам от скоро,че когато намаля и спра се чува едно цъкане-превклучване(предполагам че е реле) и ми се чува че идва от пред под капака някъде.Може и да бъркам...Дали това не е свързано с 1 ми вапрос...
3-Лятото смених аспохът в ММ КОПЛЕКТ и маисторат ми каза както и аз забелязах,че гърнето където ми е ланда сондата ми е за смяна.Тоест мястото на катализатора които се оказа че съм нямал.Та,вапроса ме е да слагам ли катализатор?
Благодаря предварително за одговорите :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 05 дек 2008 23:00

3. няма проблеми и без катализатор , но мисля , че ще може в режим "неутрална" скорост да ти потреперва табло , пластамаса ала бала :?

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Пет 05 дек 2008 23:11

Както казах до колкото разбрах съм нямал катализатор...,но един ден от аспохът извадих цял топ конци(вата)...Не е ли било това от катализатора?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 05 дек 2008 23:42

Доколкото знам в катализатора се съдържат прашинки платина , които имат предназначението да намалят съдържанието на въглерода в изпаренията.

Не мисля , че има връзка това с ауспуха ти

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Пет 05 дек 2008 23:54

Но това което извадих от аспухът е пак бил някакъв филтър но не знам от къде е :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 06 дек 2008 9:06

rumenbm написа:Но това което извадих от аспухът е пак бил някакъв филтър но не знам от къде е :)

От гърнето. Катализаторът е керамична пита. От там не е. Да си сменявал гърне и да си сложил някакво менте?

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Съб 06 дек 2008 14:53

не съм сменявал гърнета от както съм я купил :) По скоро сега ме вълнуват другите въпроси

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 06 дек 2008 15:59

погледни си дистрибуторната капачка и палеца,ако са нагорели...вън нови 26-27лв комплекта,свещи ако са зле също, за свястна свещ провери отзиви във форума.Кабели през нощта да светят като коледна елха?/визирам и високоволтовия от бубината/.
Времето се скапа,стана влажно и мизериите почнаха.при мене беше това.
На последния ъпрос: Ти да не си луд да слагаш катализатор?По-скоро може да си сложиш резонатор,а най-ефтино само тръба.
Проблема щом е и на двете не е от ламбдата.

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Съб 06 дек 2008 16:18

сменил сам както кабели и свещи така и дистрибуторната капачка-бес палеца.Усещам понякога леко напрежение като чели от някъде за секунди дърпа ток и после спира.А колкото до катализатора няма да слагам :) Мисълта ми е да не би от там да ми идва пролемът тъи като е вече за смяна и предполагам че се е позадръстил

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 08 дек 2008 9:49

Аз имам подобен проблем само когато нивото на бензина ми е ниско и колата леко .... "спира" сякаш се дави.

Върни се в “Passat”