въпрос за ксенон на пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
vankataenev
Автомобил:
Двигател:

въпрос за ксенон на пасат

Мнениеот vankataenev » Съб 06 дек 2008 14:51

Понеже на предишната ми кола бях с ксенон и сега на тази много ми липсва нощно време и съм се замислил да сложа..НО понеже моят е б5 1999г. фаровете ми са с Н7 за късите и Н4 за дългите и халогените!Та въпросът ми е следният...ако реша да сложа Н4 и Н7 системи защото питах и казаха,че е възможно и както си карам на къси ако ми се наложи да пускам дълги в опредлена ситуация (което със сигурност ще се случи ;))значи ли че пак ще трябва да изчакам някакви секунди да загрее хенона?защото ако е така е напълно безмислено..и ако е така трябва ли да карам на къси и халогени за да е в готовност Н4-ката да светне като ми потрябва?Благодаря и дано сте разбрали въпроса ми :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 06 дек 2008 14:58

Според мен ще трябва да чакаш да загрее. Щом си карал с ксенон, предполагам знаеш че щом крушката е работела доста време, не и трябва време да загрее. И другото хубаво на двусекционните фарове е че като пуснеш дълги, късите продължават да светят :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 06 дек 2008 15:00

малко е неудобно понякога,аз на късите съм с оригиналния ама нямаше какво къде да хвърлям пари и си сложих още едни баласти и на дългите,мислех да пускам някаква тема дали няма начин да са под постоянно напрежение или нещо подобно дългите и да не чакам всеки път ама...

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Съб 06 дек 2008 15:05

ще трябва да изчакаш да загре,но при твоя тип фар с h7 h4 има един недостатьк при h4 се използва еднатасветлина за халоген а другата за дьлги светлини,а биксенона на н4 е с една крушка и губиш халогените ,иначе има и с ксенонова крушка и с халогена в едно но тогава доколкото си спомням като пуснеш дьлги едната крушка огасва така че пак няма да имаш халоген,най-добре си сложи само на кьсите и мисля ще ти е достатьчно

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 06 дек 2008 15:08

Тони1 написа:...дали няма начин да са под постоянно напрежение или нещо подобно дългите...

Чувал съм че има такива системи, които държат дългите в готовност, но от евтините до сега не съм срещал.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 06 дек 2008 15:10

Winner25 написа:
Тони1 написа:...дали няма начин да са под постоянно напрежение или нещо подобно дългите...

Чувал съм че има такива системи, които държат дългите в готовност, но от евтините до сега не съм срещал.

я я раздуйте някой ако знае повече, ако има някакъв вариант да ги направя и дългите да са в стендбай ,просто ще съм мегарадостен

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 06 дек 2008 15:21

Тони1 написа:
я я раздуйте някой ако знае повече, ако има някакъв вариант да ги направя и дългите да са в стендбай ,просто ще съм мегарадостен

Ами аз във опел форума бях чел. Мисля че трябва самия ксенон да е такъв, едва ли ще стане на обикновен. До колкото си спомням най евтиния такъв беше към 600лв. Другия вариант е както колегата каза да караш на халогени :)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 06 дек 2008 16:02

е аз по принцип си карам на халогени и къси ,ама ми беше интересно дали мога да измисля нещо за дългите ,като ще си ги карам така :roll:

Потребителски аватар
nenko8710
Автомобил:
Двигател:

.....

Мнениеот nenko8710 » Сря 10 дек 2008 23:32

И все пак колеги какво се указа за ксенона какъв е добрият вариант като цена за пасат 5. И за каква цена става въпрос. И каква точно трябва да е системата или там каква е точно инсталацията на ксенона на този модел Пасати. И само къси и халогените ли светят като електрожен.

Върни се в “Passat”