Ламбда сонда разлика в работата на двигателя!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Съб 16 фев 2008 21:28

Ivandp написа:На челото на стъпковото има контакт който показва на компа че си пуснал газта, явно твоя не дава добър контакт и за компа двигателя е под товар и затова дава повече предварение.
Щом като го натиснеш дава контакт явно работи, виж защо иначе не е натиснат при пусната газ, заяло жило ..................

жилото е хлабаво не е от него,а на патеричката дето се закрепя жилото има болтче което докосва челото на моторчето ако го навия малко ще е проблем ли или да видя зашо не се прибира до краи патеричката НО от каде да започна>???? :banghead:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Вто 19 фев 2008 19:37

Ivandp написа:На челото на стъпковото има контакт който показва на компа че си пуснал газта, явно твоя не дава добър контакт и за компа двигателя е под товар и затова дава повече предварение.
Щом като го натиснеш дава контакт явно работи, виж защо иначе не е натиснат при пусната газ, заяло жило ..................

Колегата е прав вероятно не ти включва режима за празен ход и от там идва проблема. Това ключе се налага да се оправи, но щом и в движение ти глъхне и дава грешка в датчика на хол може или той да не е наред(не знам дали този мотор може да запали с повреден ако не значи си е наред) или центровката не е на място. Значи оправи глючето и после продължавай с търсенето, защото може да не е само ключето.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 19 фев 2008 20:32

Ugeorge написа:

Колегата е прав вероятно не ти включва режима за празен ход и от там идва проблема. Това ключе се налага да се оправи, но щом и в движение ти глъхне и дава грешка в датчика на хол може или той да не е наред(не знам дали този мотор може да запали с повреден ако не значи си е наред) или центровката не е на място. Значи оправи глючето и после продължавай с търсенето, защото може да не е само ключето.

почти съм сигорен че е центровка щото въртях делкото.но преди да го завъртя му сложих белег , завъртях го водях че не от там ми е проблеба и след това си го върнах на белега които бях сложил! но имам съмнения че е с 1 милиметър напред дали този милиметър е от значение??????????

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 19 фев 2008 21:47

Според мен няма значение положението но да си кажат и другите мнението

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 19 фев 2008 23:09

:arrow:

Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jazzblade » Нед 07 дек 2008 3:15

Здравейте! Колега, реши ли проблема и как? Питам понеже и при мен от известно време при рязко подаване на газ има проблем. Това става, само, когато е била на празен ход и на загрял мотор, падат оборотите и глъхне.

Потребителски аватар
policevidin

ре

Мнениеот policevidin » Нед 07 дек 2008 10:32

Колега незнам и аз вече какво да правя,проблема си е на лице а решение няма чак във Пазарджик я водих на маистор там кво да ти кажа същите неграмотници като във Видин.И на края реших сам да се заема с ремонта по системата 'смениаваи всичко с ново' :) но и тук проблем такава Моно-ижекция няма. и сеа чака един приател да ми донесе от Италия.но имам видим проблем в ТПС то намиращо се от дясно на моното черна плочка с кабели една от пистите е прекъсната.и така. :roll:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 07 дек 2008 16:48

предлагам ти да отидеш на елкон!щом си въртял делкото ...........правилна центровка без мототестер е тото!пък може датчик малко да греши,леко избил кабел,свещ,палец,не прави нещо което не ти е ясно!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”