Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
1-во Пасата ми е 1992г 1.8м.и. с допълнително слаган климатроник в Италия до колкото знам.Преди 2 дена спря да работи.Паля колата сутринта и гледам-дисплея само си свети,без да тръгне климатика.Натиснах АУТО и пак не тръгна.Никаква реакция от негова страна.После светнаха всички функции на дисплея но без да мога да го управлявам.Изгасих колата и при следващото палене,вече климатроника само си свети (лампичката на дисплея) и не мога да го управляшам.Следва въпроса-КАКВО СЪМ ПРЕДПРИЕЛ.Та значи-Отидох при майстор за диагностика.Каза ми че нямам букса за диагностика на климатроника.После с някаква програма му показа,че компресора работи но климатика не е в готовност.Каза ми ,че няма налягане на фреона и някакъв ключ който следи налягането се е изключил за да не се товари компресора.Прати ме да го заредя,и аз го наравих.Но този който ми го зарежда каза че би трябвало да е проблема в управлението.И така до там бяха и двамата майстори казаха ми че повече не могат да направят.Някой може ли да ми помоне.Пробвах и със самодиагностиката,но не реагира на OFF(при мен е СТОП) и ТЕМП+
Последна промяна от deyan83 на Вто 27 яну 2009 20:15, променено общо 1 път.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами а честито дето се вика. На тези насажданите е много трудно, да не кажа невъзможно да намериш както части така и майстор който да му се занимава, да не говорим да разбира. Не искам да те отчайвам, ама мисли за даунгрейд към обикновено парно. До колкото разбирам си палил до сега без да го изключваш, а тъй като няма защита e вероятно нещо да е изгоряло в момента на паленето. Пробва ли да го ресетваш от бушона му ? Да не е някое реле или бушон провери ли ?
пробвах със всевъзможни бушони,реленца и бубини.Един приятел клати а аз гледам дали има реакция,но уви-такава нямаше.А това което писа наистина е така,не го гася климатроника защото то и без това като го изгася той пак си свети и аз си мисля,че няма да е от това проблема защото би трябвало да се скапе и компресора а той си работи (вързахме го на късо за проба)
Здравей колега. Предишната ми кола беше точно като твоята, с допълнително слаган климатроник DIAVIA. Имах и абсолютно същия проблем. Един прекрасен ден климатроника непоиска да стартира. Или ако случайно стартираше нямаше никаква реакция от копчетата. А компресора си работеше. Решението: Закарах колата в ИМПАС 95 май беше. Човека отвори предния капак махна един бушон намиращ се близо до акумулатора, почисти обувките му, сложи го обратно и нещата се оправиха моментално-взе ми 0 пари, но аз от срам му дадох 20лв. Някъде трябва да имаш такъв бушон за управлението, при мен имаше една дебела жица идваща от + на акумулатора и отиваща незнам си къде и на нея беше сложен въпросниа бушон. Това беше моя проблем. Надявам се, че съм ти бил полезен.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Дано дано, стискам ти палци колега. Много прилича на окислено някъде. И не забравяй да пишеш какво е станало.
А относно при палене, дискутирано е това, че при старите, еле насажданите, няма защита и е много желателно да палиш при Off, а компресора няма общо по въпроса, уязвима е електрониката в случая.
Това е за заводските mate. Неговия е (и)ТалЯнски...
Успех.
А относно при палене, дискутирано е това, че при старите, еле насажданите, няма защита и е много желателно да палиш при Off, а компресора няма общо по въпроса, уязвима е електрониката в случая.
DimitarBT написа:виж бушон №20 или 19....не съм сигурен.може и бушон да е
Това е за заводските mate. Неговия е (и)ТалЯнски...
Успех.
ето и няколко снимки на платката за управлението на климатроника.едвам се добрах до нея.Намира е навътре в таблото под жабтака.Някой има ли идея каде да ида да проверят дали е в ред.Просто друго вече не остана и си мисля,че от нея ще е проблема.Някаде в София имало сервиз за ДАВИЯ.Някой знае ли му координатите.
http://www.deyan83.snimka.bg/album.php?album_id=318211
http://www.deyan83.snimka.bg/album.php?album_id=318211